Heel veel vers van ons land in je pakket deze week! |
|
Onze webwinkel is zoals je weet gesloten Als je naar www.ekonoom.nl gaat zie je onze nieuwe site. Heb je vragen over deze verandering dan graag even een mailtje naar peter@ekonoom.nl |
|
|
Mocht je onze nieuwsbrieven niet meer willen ontvangen, vergeet dan niet je uit te schrijven in Mailchimp. |
|
Sperziebonen, snijbonen en spekbonen in je pakket volgende week! |
|
Wat is nu het verschil tussen sperziebonen, snijbonen en spekbonen? Sperziebonen (ook wel slabonen of prinsessenbonen genoemd) en snijbonen zijn twee boonsoorten die erg op elkaar lijken. Maar wat is nou precies het verschil? Sperziebonen zijn over het algemeen wat steviger en ronder, terwijl snijbonen juist platter zijn. De spekboon is de wat vlezigere variant van de sperzieboon. Alle drie komen voor in groene, gele en paarse versie. (bij ons op dit moment vooral de groene versie) Beide boonsoorten zijn op dezelfde manier te bereiden: je kunt ze stomen, wokken, roerbakken en roosteren. Al deze bonen groeien bij ons in de kas. Omdat de opbrengsten nog niet helemaal te voorspellen zijn, is het op dit moment nog niet helemaal duidelijk in welk pakket welke boon komt. Hieronder tref je twee eenvoudige recepten aan waarin de pure smaak van resp. onze sperziebonen en snijbonen goed tot uitdrukking komt! |
|
Beboterde sperziebonen met sjalotjes |
|
Heerlijk simpel en smaakvol (en daar houden wij van!) 4 personen 20 min Bijgerecht Vegetarisch INGREDIËNTEN 400 g sperziebonen 30 g boter 1 sjalotje, gesnipperd BEREIDING Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de bonen 4-5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Dompel ze dan in een kom ijskoud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur. Voeg de sperziebonen en sjalot toe en bak ze 2-3 minuten, tot ze nog een beetje beet hebben en goed met boter bedekt zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en serveer het. Eenvoudiger kan het niet, en zo lekker!
|
|
Snijbonen-spaghetti met verse tomatensaus |
|
Snijbonen-spaghetti met verse tomatensaus 2 personen 25 min Bijgerecht Vegetarisch INGREDIËNTEN 400 g snijbonen 2 eetlepels olijfolie een paar blaadjes platte peterselie, fijngehakt voor de tomatensaus 5 eetlepels olijfolie ½ ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, grof gehakt 1 takje verse tijm 300 g gepelde tomaten (uit blik of diepvries) een snufje suiker BEREIDING Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan en fruit er de ui op laag vuur in. Voeg de knoflook en de tijm toe. Schep er de tomaten en wat suiker door. Breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Zet weg. Snijd de bonen met een mandoline in de lengte tot spaghettislierten. Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe er de bonenslierten in en kook ze in een paar minuten bijtgaar. Giet af en zet weg. Verhit de tomatensaus en schep er de snijbonenspaghetti en olijfolie door. Meng goed en laat een paar minuten sudderen. Houd de snijbonen bijtgaar of kook ze desgewenst helemaal zacht. Serveer warm, lauw of koud. Garneer met de peterselie. Om te smullen!
|
|
Enne.......... Je bent natuurlijk van harte welkom in onze groentekraam aan de weg! |
|
Stel je eigen groentepakket samen! Elke zaterdag van 10.00-12.00 uur Met volop groentes van eigen teelt! Tot snel! Liesbeth |
|
Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste updates |
|
De pakketten voor komende week Groenten in groot groente en combipakketten Chinese kool* (Harrie Venhuis, Uithuizermeeden) Snijbiet* (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Snij-, spek- of sperziebonen* (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Kropsla* (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Radijs* (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Extra groenten in basis groentepakket Kastanjechampignons* (Heereco, Uden) Rabarber* (De Waog, Neer) Fruit in combipakketten Appels Crips Pink* (Argentinië) Peer Anjou* (Argentinië) Banaan (Dominicaanse Republiek) Extra fruit in fruitpakket Wilde perziken* (Spanje) Sinaasappel Valencia* (Spanje) Hierboven de samenstelling en herkomst van alle producten in de diverse groente/fruitpakketten. Het is altijd mogelijk dat één van de producten is vervangen, bv. vanwege de kwaliteit. De producten met een * koel (evt. in een vochtige doek) bewaren, producten met een *! zijn slechts enkele dagen houdbaar. PS! Als je een groente liever niet in je pakket wil, dan vervangen wij deze door een door ons gekozen alternatief. Stuur dan een mailtje naar peter@ekonoom.nl |
|
|
|
|
|