Er hangt een rijke oogst van drie soorten bonen in onze kas. Stokbonen zijn het, ze groeien aan een stok omhoog in onze kas en houden erg van warmte. We hebben gewone sperziebonen, spekbonen (groter en hoekiger dan sperziebonen) en snijbonen, groene en een paar gele. De oogst van onze boontjes houdt voorlopig niet op :) We plukken 3 keer in de week, soms 20 kg, soms 5, het varieert. We verkopen ze in onze groentekaam op de zaterdagochtend van 10,00-12.00 uur, en natuurlijk in onze pakketten. We oogsten dus zoveel mogelijk vers van eigen teelt, van het seizoen. Jullie eten dus sowieso van het seizoen. Met dagverse oogst kan het echter voorkomen dat er soms te weinig boontjes voorradig zijn bijv. Jouw pakket wordt dan aangevuld met alternatieve groenten van eigen teelt zoals bijv.` courgettes of aubergines. Het voordeel is dus vers van het seizoen, en het nadeel is dat er soms onvoldoende oogst is en we alternatieven van eigen oogst moeten bedenken:) Natuurlijk kan je altijd een groente die je niet wenst doorgeven aan Peter. Dan zorgen we voor een alternatief. Heb je vragen? Bel of mail ons! |
|
Mocht je onze nieuwsbrieven niet meer willen ontvangen, vergeet dan niet je uit te schrijven onderaan de Nieuwsbrief die je ontvangt in je mail. |
|
Salade van eikenblad met rode biet, peer, walnoten en geitenkaas |
|
Zin in een kleurrijke en gezonde maaltijdsalade? Probeer dan zeker deze salade van eikenblad (van eigen teelt) met rode biet, peer, walnoten en geitenkaas, gemaakt met verse producten, boordevol smaak en voedingsstoffen. INGREDIENTEN 1 krop eikenbladsla 2 rode bieten (voorgekookt) 1 peer 40 g walnoten 2 el rozijnen 2 el pompoenpitten 1 zachte geitenkaas peper zout 3 el olijfolie 2 el witte-wijnazijn BEREIDING Pluk de sla, spoel en droog ze. Snijd de rode bieten in plakjes. Halveer de peer, verwijder het klokhuis. Schillen hoeft niet. Snijd de peer in plakjes. Maak een vinaigrette. Meng de olijfolie met de witte wijnazijn en kruid met peper en zout. Verdeel de salade over een grote kom. Leg er de plakjes rode biet en peer bij. Sprenkel er de vinaigrette over en werk af met de verbrokkelde geitenkaas, rozijnen, walnoten en pompoenpitten.
|
|
sperziebonen met pistache-pesto |
|
Proef de pure smaak van onze sperziebonen! 4 personen 20 min Bijgerecht Italiaans Vegetarisch INGREDIËNTEN 600 g schoongemaakte sperziebonen, gehalveerd of in korte stukjes 1 theelepel zeezoutvlokken of ½ theelepel fijn tafelzout, of naar smaak 3 eetlepels (45 ml) gedopte pistachenoten, 3 eetlepels (45 ml) geraspte Parmezaanse kaas bosje verse basilicum (ca. 20 g), alleen de blaadjes 3 eetlepels (45 ml) extra vierge olijfolie 1 teentje knoflook BEREIDEN Zet een pan water op voor de sperziebonen. Doe er pas zout in wanneer het kookt. Doe voor de pesto de pistachenoten, Parmezaan, basilicumblaadjes en olijfolie in een kom. Rasp er een beetje knoflook in (of hak eerst en voeg toe) - ongeveer een kwart teen - en gooi de rest van de teen in het bonenkookwater. Mix de ingrediënten voor de pesto tot een dikke, groene pasta. Kook de sperziebonen gaar naar smaak (controleer na 4 minuten) en schep voor je ze afgiet een beetje van het kookwater (1 of 2 eetlepels, meer heb je niet nodig) bij de pesto en mix weer even snel met je staafmixer. Giet de bonen af (gooi de gemaltraiteerde teen knoflook weg), hussel de sperziebonen door de pesto in de kom, doe ze over in een schaal en zet ze geurig en wel op tafel. |
|
Heb je vragen en/of tips over onze dienstverlening, onze groente- en fruitpakketten, onze recepten, onze groentekraam aan de weg of iets anders, Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Bel of mail ons! |
|
|
Graag tot zaterdag in onze groentekraam aan de weg! |
|
En stel je eigen groentepakket samen! Elke zaterdag van 10.00-12.00 uur Met volop groentes van eigen teelt! Tot snel! Liesbeth |
|
Volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste updates |
|
De pakketten voor komende week Groenten in groot groente en combipakketten Zomerprei* (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Koriander* (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Snij- of sperziebonen OF Nieuw-Zeelandse spinazie (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Komkommer (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Rode eikenbladsla * (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Rucola* (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Extra groenten in basis groentepakket Cherrytomaatjes (EKONOOM Groenteteelt, Noordwolde) Fruit in combipakketten Appels Gala* (Italië) Grapefruit rood* (Spanje) Banaan (Dominicaanse Republiek) Extra fruit in fruitpakket Blauwe bessen* (De Vrolijke Noot, Wapserveen) Peer Guyot* (Frankrijk) Hierboven de samenstelling en herkomst van alle producten in de diverse groente/fruitpakketten. Het is altijd mogelijk dat één van de producten is vervangen, bv. vanwege de kwaliteit. De producten met een * koel (evt. in een vochtige doek) bewaren, producten met een *! zijn slechts enkele dagen houdbaar. PS! Als je een groente liever niet in je pakket wil, dan vervangen wij deze door een door ons gekozen alternatief. Stuur dan een mailtje naar peter@ekonoom.nl |
|
|
|
|
|