ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-08-2023
ELF Voetbal nummer 9, 2023: met Frenkie, Quilindschy, Branco, Erik Falkenburg en Bruno Varela

De nieuwe leider van FC Barcelona. Die status heeft Frenkie de Jong dit seizoen afgedwongen bij de landskampioen van Spanje. Te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. In nummer 9 zijn ook interviews te lezen met Quilindschy Hartman, Bruno Varela, Erik Falkenburg, Marco Boogers en Raymond Atteveld.


lees verder
Dit moet je weten over Ondrej Lingr, de nieuwe aanwinst van Feyenoord

Ondrej Lingr is de nieuwe nummer 10 van Feyenoord! De Rotterdammers waren erg op zoek naar een nieuwe aanvallende middenvelder, na het vertrek van Orkun Kökçü. Die is nu gevonden met de 24-jarige Lingr uit Tsjechië. ELF legt uit wie Lingr is en waarom hij zo hard nodig is bij Feyenoord.

lees verder
Interview Erik Falkenburg, mederecordhouder: "Ik was graag langer doorgegaan"

Hij is mederecordhouder. Erik Falkenburg speelde voor zeven Eredivisie-clubs. Voor alle zeven scoorde hij. Zijn profvoetballoopbaan sloot hij een trede lager af bij Roda JC. De nu 35-jarige Amsterdammer kijkt met 'een onwijs goed gevoel' terug. "Al heb ik ook minder prettige momenten meegemaakt en was ik graag langer doorgegaan." Dit seizoen maakt hij zijn comeback in de Vierde Divisie. "Ik kon het voetbal toch niet missen."

lees verder
Het Gouden voetbalboek van de Beker met de Grote Oren

De Champions League draait op volle toeren. Nog zes returns in de play-offs ronde van het kampioenenbal te gaan en dan zal de loting donderdagavond bepalen hoe de acht poules worden ingedeeld. Feyenoord is rechtstreeks gekwalificeerd. PSV moet nog afrekenen met het Schotse Rangers om een plekje bij de elitegroep van 32 clubs te verwerven.

lees verder
Quilindschy Hartman, Feyenoord-linksback: "Net alsof je bij het vijfde van amateurclub speelt"

In de zomer van 2022 haalde Feyenoord na het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United twee nieuwe linksbacks. De beste bleek echter al in Rotterdam rond te lopen, opgegroeid op zo'n twintig kilometer van De Kuip en opgeleid op Varkenoord. Quilindschy Hartman groeide in een halfjaar uit tot vaste waarde van de kampioen van Nederland. "Zo'n team heb ik nooit eerder ervaren. Het is alsof je bij het vijfde van de plaatselijke amateurclub speelt, maar dan zonder de kratjes bier na afloop."

lees verder
FC transfervrij: deze spelers zijn nog gratis op te pikken

Versterkingen hoeven niet veel geld te kosten. Sterker nog: ze zijn gratis op te pikken. We zetten een aantal spelers op een rij die op dit moment transfervrij zijn. Welke speler moet jouw club oppikken nu het nog kan? 

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder
Gastón Ávila wordt tiende Argentijn bij Ajax en de zesde in vijf jaar tijd

Argentijnen worden steeds populairder in de Johan Cruijff Arena. Waar de clubgeschiedenis van Ajax zo'n dikke vijf jaar geleden nog slechts vier Argentijnen rijk was, wordt Gastón Ávila, die overkomt van Royal Antwerp, alweer de tiende Argentijn in Amsterdamse dienst. Ajax shopt vaker in Zuid-Amerika en ook op de tribunes kunnen ze het Argentijnse Grinta wel waarderen. Een tienjarig jubileum waar we op terugkijken met een blik op de voorgangers.

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder