'Hij benadrukte dat hij er niet over wilde praten.'

Lieve lezer,
 
Ik heb vaak gesprekken met vreemden. Maar er is één ontmoeting die ik nooit zal vergeten. Ik zat te wachten in de foyer van het theater waar ik vaak kom. Ik las een boek, toen er een jongeman naast me kwam zitten. Hij vroeg naar wat ik zat te lezen, naar het werk dat ik deed, waarom ik in mijn eentje naar het theater ging. Hij was iemand die zoveel vragen had dat duidelijk was dat hij er iets mee wilde verbergen. Toen ik hem daarop wees vertelde hij dat hij in een roerige periode zat. Hij benadrukte dat hij er niet over wilde praten. Alleen dat zijn geliefde hem op straat had gezet en dat hij nu elke avond naar het theater ging of de dansvloer opzocht, gewoon om alles even te vergeten.
 
We liepen de zaal in en ik voelde op een of andere manier dat ik het contact moest verbreken. Nadat we opgestaan waren leek er iets veranderd. Ik ging ergens anders zitten, een paar rijen hoger. We spraken elkaar die avond niet meer.
 
Een maand later kreeg ik een mailtje van hetzelfde theater. De kassamedewerker schreef dat er een pakket voor me was binnengekomen. Ik had geen idee wie mij zou willen bereiken en mijn adres of telefoonnummer niet had. Met de vriendin waarmee ik die dag op stap was, ging ik het pakket ophalen. We maakten het samen open in de gang van het theater en vonden gedragen T-shirts, bord en bestek, schilderspullen, zelfgeschreven gedichten, kaartjes, foto’s. Alles zat gewikkeld in een zwartfluwelen cape. Mijn vriendin en ik probeerden een afzender te bedenken, dachten dat het een speurtocht was of een grap van een televisieprogramma. Toen vonden we aan het deksel een brief.

Bovenstaande is een gedeelte uit het essay ‘Waarom ik straatintimiteit (niet) vrees’ van Annelies van Wijk. Annelies ontdekt dat je openstellen voor anderen niet gaat zonder het risico meegevoerd te worden, ver voorbij jezelf.

Het hele essay lees je in de eerste papieren editie van Hard//hoofd, te bestellen (met zelfgekozen cover) tot en met 21 maart!

 
Bestel je exemplaar
Inspiratie snuiven
Tussen de prachtige drukpersen van de Grafische Werkplaats van Amsterdam boden we de afgelopen weken het magazine aan aan drie mensen die ons inspireren. Adriaan van Dis wist het wel: hij ging voor het magazine met de Denker-cover.
Tipje van de sluier
We zijn in onze nopjes met hoe het binnenwerk van het magazine er beetje bij beetje uit komt te zien. Wil je ruim 120 pagina's aan typisch Hard//hoofd niet mislopen? Bestel je exemplaar uiterlijk 21 maart!
Essay: Een brein dat vergeet hoe geluk wordt gemaakt

Evangeline Agape ging mentaal door corona onderuit. Tijdens enkele zomerse weken op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis vond ze precies datgene wat daarvoor zo ver te zoeken leek.

Steun de makers van de toekomst.
Onze kunstverzamelaars zorgen dat wij onze makers een vrije ruimte kunnen blijven bieden en hen optimaal kunnen ondersteunen. Als dank ontvangen zij gesigneerde kunstwerken van talentvolle kunstenaars. Word nu kunstverzamelaar tijdens het bestellen van het magazine en ontvang €10,- korting op je bestelling!
 
Lees Hard//hoofd op papier.
We maken Hard//hoofd samen met alle mensen die het belangrijk vinden dat een vrije ruimte voor experiment en ontplooiing bestaat. Aan iedereen die ons al steunt, zeggen wij: heel veel dank dat je deze unieke plek mogelijk maakt!
Beeld: Contact

Oogcontact kan meer impact hebben dan we misschien vermoeden. Simcha van der Veen onderzocht deze vorm van contact in haar beeldend werk.

Nieuws in beeld: 'Waarde Nederlanders'

Immigranten moeten zich ‘de Nederlandse waarden’ aanleren, riep onder andere de ChristenUnie tijdens de verkiezingsstrijd. Illustrator Rueben Millenaar vroeg zich af wat hij zich daarbij voor moest stellen.

Steun Hard//hoofd en verzamel kunst
Hard//hoofd gelooft dat nieuwe makers iets te zeggen hebben en het verdienen om gehoord te worden. We staan onvoorwaardelijk voor inhoud, radicale kwetsbaarheid en experiment en we vechten voor de vrijheid om te maken wat wij willen. Dat kost geld.
Met jouw hulp kan Hard//hoofd bestaan.
Twitter
Facebook
Email
Copyright © 2021 Hard//hoofd, All rights reserved.
Je ontvangt deze email omdat je je hebt ingeschreven op hardhoofd.com

Ons adres:
Plantage Muidergracht 24
1018 TV Amsterdam

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.