Augustus - 2023
Er is weer van alles te doen!

Elk laatste weekend van de maand organiseert het Cobra Museum "Cobra Pakt Uit!" - een weekend boordevol activiteiten voor jong en oud. De gratis rondleidingen door de tentoonstelling Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat behoren tot de vaste programmering. Bovendien zijn er inspirerende workshops en boeiende lezingen om aan deel te nemen. Zien we je deze maand in het museum?
 
Grenzeloos en vrij. Van Appel to Basquiat - door Studio Nul
Boek tickets
Zelf dit jaar 75? (of je buurvrouw, tante of vader?)
Zaterdag 26 augustus  |  10.00-12.00 uur | gratis  
Geboren in 1948? Dan is een tentoonstellingsbezoek op deze dag gratis! We ontvangen je deze ochtend graag met een taartje en koffie/thee in onze voordrachtzaal. Je kan ook feestelijk op de foto bij onze photobooth. Samen feestvieren en herinneringen ophalen is natuurlijk nog leuker, dus neem vooral je (klein)kind, buur of jeugdvriend mee naar het museum! (het ochtendprogramma is gratis voor iedereen).
Aanmelden: mail naar evenementen@cobra-museum.nl waar je vermeld met hoeveel mensen je langskomt. 
Cobra 75 & jazz door Michael Varekamp
Lezing + muzikaal optreden
Zondag 27 augustus | 14.30 - 15.45 uur | gratis
Jazzmusicus Michael Varekamp neemt je mee op reis in zijn muzikale lezing door de geschiedenis. Naar het naoorlogse Parijs waar zowel de Cobra-kunstenaars als jazz musici zochten naar vrijheid en vernieuwing en naar New-York waar Karel Appel, legendarische jazz musici portreteerde zoals Miles Davis, Count Basie en Dizzy Gillespie.

Deze zondagmiddag zal Varekamp ook samen met de musici die hij die dag meeneemt live een nieuwe muzikale compositie maken gebaseerd op de tentoonstelling Grenzeloos en vrij
Reserveer je kaartje
Picasso Robot: robotica workshop
Zaterdag 26 augustus | 14.00-16.00 uur | €2,50 inclusief toegang tot museum (voor kinderen van 10-15 jaar) 
Picasso en robotica?! Gaat dat wel samen? Jazeker! Deze workshop biedt kinderen de kans om hun creativiteit én technische vaardigheden te ontwikkelen en te combineren, geïnspireerd op de kunstwerken van Picasso.
Meer info
Cobra kindermuseum | Creatieve cursus Flora Fantastica
28 t/m 31 augustus 2023 | voor kinderen van 8-10 jaar 
Creatieve cursus voor kinderen: Lang leve de grenzeloze verbeelding! De kunstwerken die tijdens de cursus worden gemaakt worden aan het einde opgehangen als een echte tentoonstelling. Hierbij komt ook een audiotour, geheel ingesproken door de kinderen zelf. 
Meer info
Lezing 75 jaar CoBrA | Vrije Academie
12 september 2023 | 14:00 - 15:00 | €18,50
De Cobra-kunst wordt getoond in relatie tot haar voorlopers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars. Het publiek wordt op die manier uitgenodigd om verbanden te leggen tussen Cobra en iemand als Vincent van Gogh of Jean-Michel Basquiat. Zijn die verbanden er wel? En hoe herken je die dan? Sluit aan bij de lezing van Peter Wagemakers en ontdek de veelzijdige aard van Cobra! 
Meer info
Kindertekeningen in het Cobra Museum: ‘Ieder kind is een kunstenaar, de moeilijkheid is om dit te blijven als je groot wordt’ - Het Parool 
Kunstpedagoog Annefie van Itterzon verzamelde over een tijdspan van ruim 40 jaar meer dan 3000 kindertekeningen van over de hele wereld. Een selectie hiervan is nu te zien in het Cobra Museum of Modern Art. Lees het artikel van Patrick Meershoek in Het Parool over de indrukwekkende totstandkoming van Annefie van Itterzons collectie kindertekeningen en wat een 16e-eeuws schilderij van Giovanni Francesco Caroto hier mee te maken had. 
Lees het volledige artikel hier
 
Volg ons op Instagram en Facebook voor activiteiten-updates, achtergrondinformatie over kunstenaars en meer!
Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat
t/m 8 oktober 2023
Meer informatie


De andere Picasso. Terug naar de bron
t/m 8 oktober 2023
Meer informatie
Alle kinderen kunstenaar
t/m 8 oktober 2023
Meer informatie


Expositie Summerschool class of ’23
t/m 24 augustus 2023
Meer informatie
Het jubileumprogramma is mede mogelijk gemaakt door onze partners en genereuze steungevers:
Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
U ontvangt deze email omdat u geabonneerd bent op onze nieuwsbrief.
Uw email adres wijzigen of deze emails niet langer ontvangen?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of u afmelden.  
© Cobra Museum voor Moderne Kunst 2021