Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Open hem in uw browser.
 Deze special wordt mogelijk gemaakt door Energie voor Elkaar

Beste John ,


In deze Erfgoedstem special maak je kennis met Energie voor Elkaar. Dit is een platform voor mensen, kennis, kapitaal en samenwerkende organisaties die zich richten op een haalbare en betaalbare versnelling van de energietransitie. Dit gebeurt middels de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van warmtenetten. Energie voor Elkaar ziet monumenten als een belangrijke schakel, een katalysator voor nieuwe ontwikkelingen. Lees meer over Energie voor Elkaar, de inspirerende deelsessie zij hielden tijdens het Nationaal Monumentencongres 2023 en de verduurzaming van de ENKA-fabriek in Ede.

Energiek Verduurzamen op het Nationaal Monumentencongres


Verduurzaming van cultureel erfgoed is een van de grootste opgaves waar we als sector voor staan. Geef ‘oud’ een nieuwe toekomst. Maar hoe doe je dat precies met alle (on)geschreven regels die daarvoor gelden? Platform Energie voor Elkaar zette monumenteigenaren op het NMC in de deelsessie ‘Energiek verduurzamen’ aan het werk. Oftewel: hoe kun je verduurzamen met een slim groen warmtenet?

Lees meer...
Hoe verduurzaam je een monument met een slim, groen warmtenet?

De ENKA-fabriek

 

De voormalige kunstzijdefabriek ENKA ligt in Ede. ENKA was destijds het grootste fabriekscomplex in Nederland. Op het enorme terrein is inmiddels een woonwijk gerealiseerd. Door herbestemming en inpassing in de wijk zijn veel rijksmonumenten behouden gebleven. Een succesverhaal waarbij renovatie en het warmtenet van Energie voor Elkaar samen optrokken.

Lees meer...

Monumentale whitepaper

 

Momenteel gebruiken we nog veel fossiele brandstoffen voor het opwekken van energie. Maar hierbij komt CO₂ vrij wat de aarde vervuilt en opwarmt als een broeikas. Met ons slim groen warmtenet halen we warmte uit lokale, duurzame bronnen, waarmee we de aarde niet uitputten. Maar wat nog veel interessanter is: wij geven monumenten er een gezonde toekomst mee. Hoe? Ons papier is ongeduldig!

Lees meer...

Zet de eerste stap met een energiescan!

 

Verduurzamen is lastig. Dat begrijpen wij van Energie voor Elkaar. We hebben gelukkig ook oplossingen. Nodig ons dus eens uit op de koffie. Om een duurzaamheidsadvies te geven. Of serieuzer: voor het maken van een energiescan, ook wel een Quickscan genoemd. Onze technische collega’s beoordelen de warmtehuishouding van monumentale panden. Maar wat brengen we precies in kaart?

Lees meer...

De Erfgoedstem wordt ook mogelijk gemaakt door: 

En ook door: 

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2023 De Erfgoedstem, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent aangemeld voor de mailinglijst van de Erfgoedstem.

Our mailing address is:
De Erfgoedstem
Daam Fockemalaan 22
Amersfoort, 3818 KG
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.