NT e-mail
 
10-05-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Europa én Rotterdam vol gas naar waterstof: ‘Hydrogen rocks’
 
Europa gaat vol gas richting de waterstofeconomie. En Rotterdam moet daarbij een significant deel van de benodigde import voor haar rekening nemen. Dat maakte Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, dinsdagochtend duidelijk tijdens een waterstofcongres in het Rotterdamse Ahoy. ‘Hydrogen rocks’, aldus Timmermans.
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Hoeveelheid scheepsongelukken nam vorig jaar toe
 
Het aantal ongelukken met schepen is vorig jaar toegenomen, blijkt uit de Safety & Shipping Review 2022 van verzekeringsmaatschappij Allianz. Het waren er volgens de verzekeraar precies 3000. In 2020 was de teller nog gestopt bij 2703 ongelukken.
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Lufthansa verdubbelt vrachtvloot bijna met megaorder
 
Lufthansa Cargo steekt zich diep in de schulden door nog een tien B777-vrachtvliegtuigen te bestellen. De freighters zijn het antwoord van de Duitsers op het nijpend mondiaal tekort aan vrachtcapaciteit na de coronacrisis en het wegvallen van het Russische AirBridgeCargo.
 
 
 
#
 
Zero-emissie afvalinzameling: kan de diesel al bij het vuilnis?
 
Er rijden in Nederland ongeveer 3.500 vuilniswagens rond. Met de komst van de zero-emissie stadslogistiek zal ook dit wagenpark moeten verduurzamen. Gemeentelijke, semi-overheids- en private afvalbedrijven komen daarbij allemaal voor vergelijkbare uitdagingen te staan. Vooral het laden van de voertuigen, die de hele dag afval moeten ophalen, zorgt nog voor vraagtekens.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Nederlands Loodswezen krijgt op 92.039 scheepsreizen 34 klachten
 
Het Nederlands Loodswezen is vorig jaar 92.039 keer in actie gekomen om zeeschepen de Nederlandse havens binnen te loodsen. Tijdens die loodsreizen waren er 110 scheepsongevallen, waarvan er drie ernstig of zeer ernstig, zo blijkt uit het jaarverslag. Alle 34 klachten die tegen loodsen werden ingediend waren gegrond.
 
 
 
#
 
P&O weer met halve vloot tussen Calais en Dover
 
P&O Ferries mag de ‘Pride of Kent’ weer inzetten op de route Calais-Dover. De Britse kustwacht heeft het het ro/ro-schip na drie keer afkeuren nu vrijgegeven.
 
 
 
#
 
Hamburg opent testcentrum voor havenapparatuur op waterstof
 
Havenbedrijf Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) zet in de haven een testcentrum op voor havenapparatuur aangedreven op waterstof.
 
 
 
#
 
Grote klus voor Heerema in Amerikaanse offshore wind
 
Heerema Marine Contractors heeft een principe-overeenkomst gesloten met het Noorse Equinor voor de installatie van funderingen voor twee grote Amerikaanse windparken.
 
 
 
#
 
Gasunie huurt tweede drijvende lng-terminal voor in de Eemshaven
 
Gasunie heeft een tweede drijvende lng-fabriek gehuurd voor gebruik in de Eemshaven. Ook dit schip komt naar verwachting in augustus aan. De vaartuigen kunnen ladingen vloeibaar gemaakt aardgas (lng) weer omzetten in gasvorm, waarna het aan het Nederlandse gasnet kan worden geleverd. Ze zijn ook geschikt voor de opslag van gas.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam