Wat is er de aankomende week te doen in Nijmegen View in browser 

Uitgelichte evenementen

”The FunBand” bij Cafe het Haantje

”The FunBand” bij Cafe het Haantje

27 April 2024 21:00 - 23:00 ”The FunBand” bij Cafe het Haantje

Een Muzikale Beleving die je Niet Wilt Missen

Stel je voor: een avond gevuld met muziek die de ziel raakt, energie die door de ruimte stroomt, en een samenhorigheid die alleen live muziek teweeg kan brengen. Dit is geen droomscenario, maar de realiteit wanneer je een optreden van The Funband bijwoont. 

Lees meer

Grootouders vertellen

Grootouders vertellen

2 mei 2024 14:00 - 15:00 Misschien zijn je kinderen nieuwsgierig naar de oorlog, omdat ze er op school over leren, of wil je graag dat ze iets meer besef van de geschiedenis meekrijgen. Tijdens ‘Grootouders vertellen’ komen twee opa’s/oma’s aan het woord die uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe zij als kind de oorlog en de bevrijding hebben meegemaakt.

Lees meer

Museum zoekt Liefde

Museum zoekt Liefde

3 mei 2024 10:00 - 17:00

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek is op zoek naar verhalen, foto’s en objecten over liefde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op vrijdag 3 mei vindt hiervoor een speciale inzamel dag plaats, ter voorbereiding op de tentoonstelling Liefde in Oorlogstijd, die vanaf 5 juni te zien is in het Vrijheidsmuseum.

Lees meer

Overige evenementen

Ambachten in werking

Ambachten in werking

20 April 2024 10:00 - 17:00 De derde zaterdag van iedere maand zijn alle ambachten van Buurderij De Lage Hof in werking in en rondom het agrarisch museum. Op deze dagen kunt u zowel onze museale collectie en verscheidene demonstraties beleven. Zo ziet u de timmerwinkel, de smederij, het karnhuis, het bakhuis en de imkerij, maar bijvoorbeeld ook het weefgetouw allemaal in werking. U wordt rondgeleid door onze ervaren gidsen. Zij laten u kennismaken met het museum en ambachten die je vandaag ...

Lees meer

Openstelling en rondleiding Begraafplaats Julianapark

Openstelling en rondleiding Begraafplaats Julianapark

27 April 2024 12:00 - 16:00 Openstelling en rondleiding Begraafplaats Julianapark Op Koningsdag is de begraafplaats ‘Stenenkruisstraat’ (gesloten in 1905) in het Julianapark van 12:00 tot 16:00 geopend. Meteen van 12:00 tot 13:30 een rondleiding door Willem Reijnders of Edo Fennema van stichting In Paradisum. De ingang van de begraafplaats is aan de overzijde van Prins Bernhardstraat 17, de rondleidingen starten bij het gebouwtje op de hoek Prins Bernardstraat en Athlonepad.

Lees meer

Rondleidingen op begraafplaatsen Nijmegen-oost

Rondleidingen op begraafplaatsen Nijmegen-oost

27 April 2024 19:00 - 28 April 2024 19:00 Rondleidingen op begraafplaatsen Nijmegen-oost De (gratis) rondleidingen van In Paradisum vinden dit jaar plaats in het laatste weekend van april, mei, juni en augustus. Op zaterdag (voor het eerst: 27 april, Koningsdag) is de gesloten begraafplaats ‘Stenenkruisstraat’ in het Julianapark geopend van 12:00-16:00 uur; meteen van 12:00-13:30 is er een rondleiding. Op zondag (voor het eerst: 28 april) zijn er twee rondleidingen op begraafplaats ...

Lees meer

Wijchense miniaturen beurs

Wijchense miniaturen beurs

28 April 2024 10:00 - 16:00 Wijchense miniaturen beurs Hobbyisten opgelet zondag 28 april is de 2e Wijchense Miniaturen beurs een feit. Allerlei kleine schaalontwerpen op het gebied van landbouw, transport en grondverzet zijn te bewonderen. Van radiografische bestuurbare vrachtwagens tot lego-modellen zijn te bekijken in Verploegen party- en congrescentrum, woeziksestraat 100 in Wijchen. De deuren gaan open om 10.00 uur om het moois te bekijken.  De toegang bedraagt € 3,50 Kinderen t/m 4 ...

Lees meer

Tanz in den Mai bij Kloster Graefenthal

Tanz in den Mai bij Kloster Graefenthal

30 April 2024 20:00 - 1 mei 2024 03:00 Tanz in den Mai komt eraan! Samen met partner All Nite Long nodigt het team Klooster Graefenthal je van harte uit voor een avond vol hits en voeten van de vloer! In de open schuur draaien DJ CiOeX & ManuV jouw favorieten uit de jaren 60 tot nu. Tanz in den Mai bij Kloster Graefenthal De grootste hits vloeien naadloos in elkaar over aan de hand van een bepaalde tijdlijn. Je start je dansavond in de jaren 60 en naarmate de avond vordert, swing je ...

Lees meer

Seniorendansavond met Franz Arntz

Seniorendansavond met Franz Arntz

30 April 2024 19:30 - 22:30 Seniorendansavond met Franz Arntz Dinsdag 30 april zijn dans- en muziekliefhebbers weer welkom in seniorencafé Burgerlust in OBG Nijmegen. De muziek wordt verzorgd door entertainer Franz Arntz. Beginner of gevorderde, alleen of in gezelschap, stijl- of lindanceliefhebber; iedereen is welkom. Aanvang 19.30, toegang is gratis. Wel graag contant geld meenemen voor de consumpties.

Lees meer

Het laatste nieuws

Erespeld Grenzland Europaër van het jaar 2024

Erespeld Grenzland Europaër van het jaar 2024

Erespeld Grenzland Europaër van het jaar 2024 Viering DAG VAN EUROPA in het Vrijheidsmuseum en uitreiking Erespeld Grenzland Europäer van het Jaar 2024 aan Martin Schulz Op de avond dat Joost Klein met het lied “Europapa” Nederland vertegenwoordigt in de voorronde van het Eurovision Songfestival en zijn lied begint met “Europe, let’s come together…“, geven Het bericht Erespeld Grenzland Europaër van het jaar 2024 verscheen eerst op NijmegenOnline.

Lees meer

Meivakantie en Bevrijdingsdag in het Vrijheidsmuseum

Meivakantie en Bevrijdingsdag in het Vrijheidsmuseum

Meivakantie en Bevrijdingsdag in het Vrijheidsmuseum De Meivakantie staat voor de deur en daarmee nadert ook de nationale Bevrijdingsdag op 5 mei. Natuurlijk blijft het Vrijheidsmuseum hier niet achter; met een speciaal voor kinderen ontwikkeld programma kun je je twee weken lang laten inspireren door het verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen! Bij de Het bericht Meivakantie en Bevrijdingsdag in het Vrijheidsmuseum verscheen eerst op NijmegenOnline.

Lees meer

Amateurstrijkers gezocht voor Strijkersdag Arnhem

Amateurstrijkers gezocht voor Strijkersdag Arnhem

Amateurstrijkers gezocht voor Strijkersdag Arnhem Op zondag 26 mei a.s. organiseert Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel samen met De Muziekmakerij en ArtEZ Conservatorium Arnhem een Strijkersdag in Musis, Arnhem. Dé dag waarop amateurstrijkers gecoacht worden door orkestleden van Phion en door docenten van De Muziekmakerij en ArtEZ Conservatorium. Aanmelden kan al vanaf 1 jaar Het bericht Amateurstrijkers gezocht voor Strijkersdag Arnhem verscheen eerst op NijmegenOnline.

Lees meer

NijmegenOnline

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Uitschrijven