Fairtrade Nieuwsbrief - 27 oktober 2017
View this email in your browser
Ruim 5.000 winkels doen mee aan de Fairtrade Week
 
Ruim 4.000 winkels, waaronder supermarkten, natuurvoedingswinkels en Wereldwinkels, doen dit jaar mee aan de landelijke Fairtrade Week. Dat is een record. Nederland telt meer dan 4.000 Fairtrade gecertificeerde producten die, tijdens de Fairtrade Week van 28 oktober tot en met 5 november, extra worden uitgelicht op de winkelvloer met speciale acties en aanbiedingen.

Verkoop en Fairtrade premie
Het afgelopen jaar steeg de wereldwijde verkoopwaarde van Fairtrade producten naar 7,88 miljard euro. De grootste groei zat in Fairtrade cacao met maar liefst 34%, gevolgd door suiker (7%), bananen (5%) en koffie (3%). Door de internationale verkoop van Fairtrade gecertificeerde producten ontvingen boeren en arbeiders 150 miljoen extra aan Fairtrade premie. Deze premie investeren boerencoöperaties en comités van arbeiders onder andere in productiviteit, gezondheidszorg, scholing en trainingen op het gebied van klimaatverandering.

Faire aanbiedingen

Tijdens de Fairtrade Week zijn tal van Fairtrade producten in de aanbieding. Wil je weten welke Fairtrade producten jouw supermarkt in de spotlights zet? Bekijk dan hier de Fairtrade Week folder. En wees gerust, de aanbiedingen gaan niet ten koste van het boereninkomen maar worden aangeboden door de deelnemende winkels.
Activiteiten
Ook tijdens deze editie worden er weer tal van activiteiten georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers in het hele land. Benieuwd waar je Fair uit eten kunt gaan of een tentoonstelling kunt bezoeken? Klik hier voor een greep uit de activiteiten. Organiseer je ook iets bijzonders tijdens de Fairtrade Week? Meld je activiteit aan via info@maxhavelaar.nl zodat we je kunnen vermelden op onze site. 
Coffee to Stay
Vooral boeren hebben te maken met de negatieve gevolgen van klimaatverandering. Zo is de koffieplant extreem gevoelig voor temperatuurschommelingen en wordt de wereldwijde koffieproductie bedreigd. Om aandacht te vragen voor de enorme uitdagingen waarmee miljoenen boeren te maken hebben, start Max Havelaar tijdens deze Fairtrade Week de campagne Coffee to Stay, voor koffie met toekomst. www.coffeetostay.nl
Copyright © 2017 Stichting Max Havelaar, All rights reserved.
You're receiving this email because you opted in at our website.

Our mailing address is:
Stichting Max Havelaar
Arthur van Schendelstraat 550
3511 MH, Utrecht
Netherlands

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

</