NOVEMBER MUSIC -  NIEUWSBRIEF 25 OKTOBER 2021

FAQ Festival for Electronic Music

Opzwepende elektronische beats, dromerige soundscapes en aanstekelijke dj sets. Voor het eerst hebben November Music en FAQ Festival for Electronic Music de handen ineen geslagen. Van 4 t/m 6 november hoor je de meest uiteenlopende elektronische muziek.
 
do 4 nov
Deze dag staat in het teken van Éliane Radigue, een van belangrijkste pioniers uit de elektronische muziek. 's Middags zie je in de Verkadefabriek de documentaire Sisters with Transistors met aansluitend een lezing van Julia Eckhardt. 's Avonds is er in de Willem Twee Toonzaal een concertprogramma met zowel oude als nieuwe muziek van Radigue met onder meer een première door Ensemble Klang. Éliane Radigue is winnaar van de Open Oor 2020.
 
vr 5 nov
FAQ Friday vindt plaats in de Azijnfabriek en de Willem Twee Toonzaal. Beginnend met Asuna die zijn 100 keyboards bespeelt, gevolgd door een quadrofonisch stuk van Jessica Ekomane. Jan Jelinek is aanwezig om het werk van Ursula Bogner te eren. Pan Daijing sluit de avond af. Haar performances gaan over geluid en beweging, waarbij ze gebruik maakt van zowel opnames en samples als van haar stem.
 
za 6 nov
FAQ Saturday vindt plaats in de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium. Je hoort Paddy Steer, een multi-instrumentalist werkzaam vanuit Manchester. Zijn sound is zowel warm als vervreemdend en energiek. Ook treedt Russell Haswell op, een multidisciplinaire kunstenaar, performer en curator met een achtergrond in elektronische muziek, black metal, noise, techno en solo-improvisatie. Hij trad op als duo met onder andere Aphex Twin, Gescom, Pan Sonic en Masami Akita (Merzbow). Later op de avond draait John Talabot nog een dj-set. Verder hoor je Mark Cremins, Jonny Nash, crys Cole, Jan Jelinek, Oren Ambarchi en freejazz drummer Sven-Åke Johansson.

Check hier het hele programma van FAQ👇🏻👇🏻👇🏻

Het programma

INSTALLATIES TIJDENS NOVEMBER MUSIC 2021

Michel van der Aa
Dromen over oneindigheid, maar dan in 3D. In zijn spectaculaire virtual reality installatie Eight tuigt de Nederlandse componist Michel van der Aa een complete, bijna tastbare sprookjeswereld op. Samen met ontwerper Theun Mosk ontwikkelde Van der Aa een werkelijk unieke audiovisuele ervaring waarmee ze wereldwijd succes oogsten. Per keer is er plek voor 1 persoon. ‘Eight is een doorbraak voor de virtuele realiteit binnen klassieke muziek’, oordeelde The New York Times. In 2019 ging de VR-installatie in première op het Holland Festival en nu is de productie acht dagen lang te beleven op November Music. [meer info]
 
Brigitta Muntendorf
Memorial of Rebellion is een audiovisuele installatie van Brigitta Muntendorf en Michael Höppner. Het interdisciplinaire duo brengt muziek, projecties en licht samen in een indringend project waarin escapisme en oproer, kunst en politiek, hedendaagse muziek en pop, contemplatie en actie afwisselend de trom roeren of de rebellie in slaap sussen. [meer info]
 
Sound Art in Public Spaces
Tijdens de coronapandemie ontdekten steeds meer mensen de schoonheid van hun buurt, het nabijgelegen parkje of natuurgebied. De publieke ruimte kreeg een gezicht en het bewustzijn om zuinig om te springen met de natuur en de omgeving werd stevig aangewakkerd. Onder de noemer Sound Art in Public Spaces creëerden diverse kunstenaars een geluidsinstallatie die een actueel licht laat schijnen op onze snel veranderende kijk op de publieke ruimte. De installaties zijn onderdeel van ons Europese Sounds Now project. [meer info]

NEW MUSIC CONFERENCE 2021 VOOR PROFESSIONALS

Met de derde editie van New Music Conference bieden Buma Cultuur en festival November Music inzicht in actuele ontwikkelingen in de Nieuwe Muziek. In vijf zalen in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch zijn op vrijdag 12 november componisten uit Nederland en buitenland aan het woord over hun werk, hun inspiratie en hun leven. Buma stelt bovendien de nieuwe Componist des Vaderlands voor en reikt de Buma Classical Award uit. Daarnaast is er natuurlijk alle gelegenheid tot netwerken. Onder meer Michel van der Aa, Rebecca Saunders, Bart de Vrees, Piet-Jan van Rossum en Jacob TV zijn aanwezig als spreker. Klik hier voor informatie over het programma en de voordelige Early Bird tickets à € 20,- (tot 1 november).

Op de hoogte blijven?

Kijk voor meer informatie over het programma en tickets op novembermusic.net of volg November Music via social media:
Facebook
Twitter
Link
YouTube
Website
Copyright © 2021 November Music, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich via de website heeft ingeschreven.

Our mailing address is:
November Music
Boschdijkstraat, 's-Hertogenbosch, Nederland
's-Hertogenbosch, NB 5211

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp