Je wekelijkse FietsActief-nieuwsbrief vol fietsinspiratie
Bomvol routes

Bomvol routes

Editie 3: van Oudewater tot Bergen op Zoom & van Grensroute tot Oostzeeroute...
FietsActief
Bij klimmen
Hoort afdalen

Een afdaling is een prachtige beloning van je klautertocht omhoog. Als je weet wat je doet tenminste. Of je je nu wil voorbereiden op een heuvelachtige fietsreis of een rondje met wat hoogteverschil gaat rijden: 7 tips om soepel beneden te komen.

FietsActief
93 procent autovrij
Véloroute du Soleil

Van Nederland naar de Middellandse Zee over grotendeels vrijliggende en vlakke fietspaden. En dat 1220 kilometer lang. Deze nieuwe fietsgids wijst je de weg naar het zuiden, geheel filevrij. 

FietsActief
Handig
Alle tests op een rij

Zin om je thuis goed in te lezen voor je een elektrische fiets koopt? Dan is het handig om de belangrijkste e-bike tests - en de winnaars - op een rijtje te hebben. 

FietsActief
Fietsen in Oostenrijk
Over de Alte Römerstraße

De oude Romeinen gebruikten ’m al om van zuid naar noord te komen: de Brennerpas. Bijvoorbeeld om zout te vervoeren. Dat deden ze via de Römerstraße. Deze loopt bijvoorbeeld door dit dorpje Ellbögen op de flanken van de Innsbrucker huisberg Patscherkofel.

Wat nou zo leuk is? Je kunt op de fiets in het voetspoor van de Romeinen treden. Letterlijk, want op sommige plekken, zoals in het dorp Patsch, zijn de resten te bezichtigen van de oude Romeinse weg.

Maar ook als je niet in oudheden geïnteresseerd bent, is de Alte Römerstraße van Innsbruck via Igls en Patsch naar Matrei een heerlijke route, over een prachtig hoogplateau door rustieke dorpjes en groene velden.

Foto: Christof Lackner

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg FietsActief ook op
FietsActief - Facebook
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer