Fijne feestdagen en een succesvol 2013! - Food for Thought december 2012

5 jaren geleden


Text only:

Klik hier om deze email in de browser te lezen
 
 
 
Fijne feestdagen en een succesvol 2013!
 
Voordat 2012 er weer op zit en we vol goede moed 2013 in gaan, blikken we nog één keer terug.
 
2012 was weer een jaar vol met kennis, inspiratie en mooie onderzoeken. Deze willen we nogmaals met jullie delen, dus daarom hebben onze belangrijkste en beste publicaties nog eens op een rijtje gezet.
 
Ook in 2013 blijven we kennis delen en inspireren. Blijf ons dus vooral volgen! Dat kan via Twitter of onze nieuwsbrief.
 
 
Daarnaast wensen we iedereen natuurlijk fantastische feestdagen en een succesvol 2013!
 
         
De Koffie- en Theebar in beeld
Gepubliceerd in januari
Koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond, de waarde van koffie in de horeca wordt steeds duidelijker en belangrijker, maar toch maken grote koffieleveranciers zich zorgen... De jongeren houden namelijk niet van koffie. Is de koffiedrinker aan het uitsterven?

 
Radio 1 heeft hier een item aan besteed, en ook zien we onze collega Lennert Rietveld terug in De Rekenkamer en gaat hij dieper in op de prijs van een kopje koffie in een koffiebar. 
 
 
Nightlife Magazine
Zoals ieder jaar hebben we in opdracht van Nightlife Magazine de ontwikkelingen geanalyseerd, weergegeven en een toekomstvisie geschetst van de discothekensector, de strandpaviljoens en de cafésector.
 
Terwijl de stranden overvol lijken te raken, zien we een alsmaar verdere daling van het aanbod in de discotheken- en cafésector...
 
 
Het 1- en 2-sterrenhotel in beeld
Gepubliceerd in mei
Uit dit onderzoek is gebleken dat de concurrentie voor het 1- en 2-sterrensegment steeds groter wordt en dat hotels in dit sterrensegment maar moeilijk overeind kunnen blijven staan. Concurrentie vanuit Bed & Breakfasts, couch surfing concepten zoals AirBnB, maar ook vanuit de veilingwebsites wordt alsmaar groter.
 
 
Stijging terrasprijzen relatief beperkt
Gepubliceerd in juli
Goed nieuws kwam vanaf de terrassen; de terrasprijzen stegen dit jaar namelijk maar beperkt. De stijging lag lager dan de gemiddelde stijging van het prijspeil in Nederland. 
 
Zoals ieder jaar is Amsterdam nog steeds de duurste terrasstad. Nijmegen kwam wederom als goedkoopste terrasstad uit het onderzoek.
 
 
Hospitality Management en Horeca Entree
Hans van Spronsen schrijft columns voor Hospitality Management. Zaken zoals gastvrijheid, de crisis, boekingssites en reuring in de markt veroorzaken komen tweemaandelijks aan bod. 
 
Niek Timmermans schrijft columns voor Horeca Entree, waarin de twee typetjes Schnitzel en Ossenhaas met elkaar discussies voeren over de invloed van de pers, de alcoholleeftijd, de BTW- en prijsverhogingen, wel of niet je zaak verkopen in deze tijd en vooruit blikken op 2013.
 
Lees hier alle columns.
 
 
's-Hertogenbosch Meest Gastvrije Stad
Uitreiking in oktober
Voor de derde keer op rij is 's-Hertogenbosch gekozen tot Meest Gastvrije Stad van Nederland. Net als in 2010 en 2011 kreeg de Brabantse hoofdstad de hoogste waarderingscijfers van haar bezoekers. 
 
Op basis van uitgebreid onderzoek onder de bezoekers van de 21 grootste steden van Nederland, wordt ieder jaar de Meest Gastvrije Stad bepaald. Download hier het volledige onderzoek.
 
 
België blijft gastronomisch boven NL staan
Gepubliceerd in november
November is de tijd van de lijstjes. Eind november is de Michelingids voor 2013 gepubliceerd. Het langverwachte driesterrenrestaurant bleef uit, maar we hebben er wel drie nieuwe restaurants bij met twee sterren, wat het totaal naar 18 tweesterrenrestaurants brengt. Dit zijn er twee meer dan België telt.
 
Maar toch blijft België gastronomisch aan te top staan in vergelijking met Nederland en Duitsland. Waarom? Lees hier verder.
 
 
 
Inspiratie en trends
 
Met Horecatrends.com bieden we het hele jaar door trends, inspiratie, leuke tips en voorbeelden hoe deze trends toegepast kunnen worden. Ook in het nieuwe jaar blijven we dit doen, dus blijf ons vooral volgen!
 
 
Van Spronsen & Partners horeca-advies            www.spronsen.com           071-5418867
Gegevens wijzigen / Uitschrijven
Powered door YMLP

Salaris-spronsen.nl/

Categorieën: Overige | Diversen
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018