Filosoferen over 'Ongelijkheid'

3 jaren geleden


Text only:

Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
April 2015
Bekijk hier de online versie.
In de maand april duiken we de filosofie in. Het thema van de Maand van de Filosofie dit jaar luidt: Ongelijkheid. Al eeuwen zoeken filosofen en denkers naar de oorsprong van ongelijkheid tussen mensen en de manieren waarop we een zo eerlijk mogelijke maatschappij kunnen creëren. Een bijzonder thema waar ook de bibliotheek aandacht aan besteedt. Meer over de Filosofie-maand.

Media ukkies

Mediaopvoeding in de maand april, thema-avond door Justine Pardoen. We nodigen u uit voor een avond om uw kennis te vergroten én met elkaar in discussie te gaan. Over hoe je jonge kinderen het beste kunt begeleiden in het omgaan met media.
Dinsdag 21 april, 20.00 uur
Bibliotheek Heerhugowaard
 
Lees meer...

Kinder Media Cafe’s

Tijdens de speciale Kinder Media Cafe’s in april hebben we allerlei leuke spellen, zowel bordspellen als digitale spellen, uitgezocht om kinderen kennis te laten maken met programmeren.
Lees meer...

Dag en Dauw: Hortus Bulborum

Max Nuyens, heeft jarenlang in de land en tuinbouw gewerkt , weet daar gedreven over te vertellen. Hij geeft een boeiend overzicht van de ontwikkeling van de grenzeloos populaire Nederlandse voorjaarsbloemen.
Dinsdag 7 april, 10.00 uur
Bibliotheek Alkmaar Centrum
Lees meer...

Gouden Ganzenveer voor Geert Mak

Op 16 april krijgt Geert Mak de Gouden Ganzenveer laureaat 2015 uitgereikt. Mak wordt geëerd vanwege zijn betrokkenheid bij de nationale en internationale geschiedenis en actualiteit. Moeiteloos weet hij te schakelen tussen zijn geschreven werk en zijn werk voor tv, met als hoogtepunt het boek en de gelijknamige tv-serie In Europa. Kent u het werk van Geert Mak? Wij hebben de boeken voor u liggen!
Lees over zijn werk...

Aangepaste openingstijden april

In april en mei zijn er veel officiële feestdagen. De bibliotheek heeft dan aangepaste openingstijden.
Lees meer...

Kruseman, kunstbroeders uit de Romantiek

Lezing door Marjan van Heteren. Vijf Nederlands kunstbroeders, allemaal met dezelfde achternaam: Kruseman. In de negentiende eeuw waren de schilderende neven en achterneven uit deze familie bekende en gewaardeerde kunstenaars.
Dinsdag 21 april, 20.00 uur
Bibliotheek Alkmaar Centrum
Lees meer...

Wie wint de Socratesbeker?

Op 17 april wordt de Socratesbeker uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in 2014 verscheen. De uitreiking vindt plaats tijdens Filosofie Nacht in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Bekijk de shortlist en beslis wie volgens u de Socratesbeker verdient!
Bekijk de shortlist...

Waarom verdienen vuilnismannen meer dan bankiers

Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet buiten kunnen – vuilnismannen, politieagenten, verplegers – zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren? Dit is de vraag waarmee Rutger Bregman en Jesse Frederik de patstelling in het debat over ongelijkheid doorbreken. Zij schreven het essay Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers dat vanaf 1 april te koop is als boek.
Lees het e-book...
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U
ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat
u
aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als
u
deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019