Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 15 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Fiscus gunt boeren uitstel van betaling vanwege droogte 
De Belastingdienst komt boeren en tuinders tegemoet die deze zomer zijn getroffen door de aanhoudende droogte. Ze mogen hun belastingen later betalen. Dat meldt brancheorganisatie LTO Nederland. De Belastingdienst beschouwt het tekort aan neerslag als ”bijzondere omstandigheid”.
Lees meer
 
 
KPMG: “Digitale tijdperk vraagt om actievere IT-auditor”
De huidige digitalisering zorgt op een groot aantal terreinen voor disruptie. Bedrijven ontwerpen en implementeren nieuwe creatieve strategieën en zetten moderne veelzijdige platformen in om digital leadership te tonen. “Ondernemingen willen anders dan voorheen met klanten in contact treden”, zegt Rob Fijneman, Head of Advisory bij KPMG.
Lees meer
 
PE à la Carte bij Fiscount Advertorial

Heb jij je al ingeschreven voor één van onze 34 cursussen die wij in onze PE-week in november verzorgen? Je stelt eenvoudig je eigen PE-menu samen vanuit ons aanbod, waarbij lunch, diner en overnachten tot de mogelijkheden behoort. Zo geef je op plezierige wijze invulling aan jouw PE-verplichting!

 
EY Global steekt 1 miljard dollar in technologie en innovatie
EY kondigt aan de komende twee jaar een miljard dollar te investeren in onder anderen nieuwe technologische oplossingen, klantenservice en innovatie.
Lees meer
 
 
Duizenden vrouwelijke ondernemers vragen compensatieregeling aan
Duizenden vrouwen hebben bij het UWV om compensatie gevraagd, omdat ze als zelfstandige ondernemer geen bevallingsuitkering hebben gekregen. Dat laat de uitkeringsinstantie desgevraagd weten.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
Kredietfonds van investeerder KKR voor MKB
De Amerikaanse investeerder KKR gaat in samenwerking met de Britse vermogensbeheerder Schroders en het Nederlandse NEOS het midden- en kleinbedrijf ondersteunen. De partijen kondigden dinsdag aan de krachten te bundelen.
Lees meer
 
 
Oud Imtech-top moet alsnog boetes betalen
Twee voormalig bestuurders van het ter ziele gegane installatiebedrijf Imtech moeten alsnog boetes betalen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Boudewijn Gerner, de voormalige financieel directeur, moet 500.000 euro overmaken. De boete voor oud-bestuursvoorzitter René van der Bruggen is 1 miljoen euro.
Lees meer
 
De AV-dag: de vierde dinsdag van september Advertorial

Kom naar de AV-dag met keuze uit 20 parallelsessies. Sessies over o.a. levenstestament, tuchtrecht, kenmerken innovatieve kantoren, onderneming en echtscheiding, #KiesJeSoftware, integrated reporting, fraude, BTW-actualiteiten, blockchain en nog veel meer. Nu met vroegboekkorting!
Prijs: € 275,- | maximaal 6 PE punten | Papendal

Schrijf je nu in met vroegboekkorting ==>

 
Gemeenten boeken recordwinst met verkoop bouwgrond
Gemeenten hebben vorig jaar ruim een miljard euro winst geboekt op de verkoop van bouwrijpe grond. De marge van 22 procent die ze boekten is twee keer zo hoog als in topjaar 2006.
Lees meer
 
 
‘Laat werkenden zelf hoogte AOW bepalen’
Werkenden moeten zelf de hoogte van hun AOW-premie kunnen bepalen. Door maandelijks op vrijwillige basis een extra bedrag opzij te zetten kan een hoger pensioen worden opgebouwd. Initiatiefnemers Charles Verhoef van ZZP-organisatie Zelfstandigen Bouw, hoogleraar internationaal pensioenrecht Hans van Meerten en pensioenconsultant John Westerbrink stellen in De Telegraaf dat het inkopen van extra AOW grote […]
Lees meer
 
 
‘Waterschapsbelasting stijgt door aanhoudende droogte’
Door de aanhoudende droogte in Nederland stijgt de waterschapsbelasting. Die verwachting spreekt voorzitter van de Unie van Waterschappen Hans Oosters uit in NRC.
Lees meer
 
 
Malta helpt mee Europese BTW-fraude te bestrijden
Kort na de toetreding van Nederland tot het Europees Openbaar Ministerie (EOM) is ook Malta lid geworden. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Er zijn nu 22 EU-landen die in het EOM vanaf eind 2020 fraude met EU-geld gaan bestrijden.
Lees meer
 
 
CDA wil straatdealers via fiscus aanpakken
De Belastingdienst moet worden ingezet om de criminele winsten van straatdealers in Amsterdam af te pakken. Dat wil het CDA in Amsterdam en in de Tweede Kamer.
Lees meer
 
 
Aantal vacatures bereikt recordhoogte
Het aantal openstaande vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt. Eind juni waren het er 251 duizend, een toename van 16 duizend in het tweede kwartaal. Daarmee werd het vorige recordaantal van eind 2007 met 2 duizend overtroffen. Daarnaast daalde in het tweede kwartaal het aantal werklozen met 14 duizend, […]
Lees meer
 
 
Bbp groeit met 0,7 procent in tweede kwartaal 2018
Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2018 met 0,7 procent toegenomen ten opzichte van een kwartaal eerder. De toename van het bbp was iets groter dan in het eerste kwartaal van 2018. De groei in het tweede […]
Lees meer
 
ESMA zet de standaard voor digitale rapportages in Europa Contentpartner
In Nederland wordt Standard Business Reporting (SBR) al breed gebruikt voor o.a. kredietrapportages, belastingaangiftes en jaarverslagen. De Nederlandsche Bank vraagt ook digitale gestructureerde data voor toezicht op banken, verzekeraars en pensioeninstellingen. Gebruikers – investeerders en analisten – moeten zo sneller, beter, actueler en ook goedkoper over relevante informatie kunnen beschikken van (grote) ondernemingen. Toezichthouders hebben […]
 
Cursus Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Hoe kan de BTW-positie van de gemeente en de ontvanger van de subsidie worden geoptimaliseerd? Joep Swinkels brengt u […]
 
Controleleider – Schijndel Vacature
Woensdagmiddag, 13.50 uur Mijn werkdag begon met overleg bij een metaalbewerkingsbedrijf. Vandaag is de tweede dag van de interimcontrole die we bij dit bedrijf uitvoeren en samen met onze assistent-accountant en de opdrachtgever nam ik door op welke punten we (extra) alert moeten zijn. Eenmaal in de auto belde ik met een collega over een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn