Komt deze e-mail niet goed over?
U kunt hem altijd in uw browser zien.
Geachte lezer,

Vastgoedvergelijker.nl presenteert iedere maand HET FONDS VAN DE MAAND. Iedere maand wordt een ander fonds geselecteerd en worden er vragen gesteld aan de fondsaanbieder. Deze maand Super Winkel Fonds van Annexum. 
 
Naam Fonds:
 
Super Winkel Fonds
Participatiebedrag:
€ 10.347 ,- excl. 2% emissiekosten. *Uitgifteprijs t/m 31 oktober 16:00 uur
Rendementsprognose:
Verwacht gemiddeld direct beleggingsrendement 10,3% waarvan 8,1% contant rendement*
*Gemiddeld enkelvoudig rendement over 5 jaar
Regio:
Nederland
Soort vastgoed:
Supermarkten
Aanbieder:
Annexum


Zes vragen aan Huib Boissevain, directeur Annexum. 

Waar kennen beleggers Annexum van? 
Annexum is gespecialiseerd in het structureren, plaatsen en beheren van vastgoedbeleggingsproducten voor de particuliere en institutionele markt. Annexum bestaat sinds 2000 en is met ruim 800 miljoen onder beheer een voortrekker in het transparant maken van beleggingsproducten voor de particuliere belegger. De producten van Annexum omvatten onder andere kantoren, winkels en woningen. Annexum is gehuisvest in het World Trade Center te Amsterdam. 

Het fonds belegt in supermarkten, waarom deze asset categorie?
Van de consumentenbestedingen van ca. € 90 miljard per jaar wordt maar liefst € 35 miljard uitgegeven in supermarkten. De malaise in de winkelmarkt heeft de supermarkten niet geraakt. Sterker nog, de afgelopen jaren zijn de omzetten steeds gegroeid en de verwachting is ook dat deze groei zich blijft voortzetten. Beleggen in supermarktvastgoed is daarmee minder afhankelijk van economische ontwikkelingen en dus aantrekkelijk, aangezien de boodschappen die verkocht worden op deze locaties voorzien in de eerste levensbehoefte. Een andere belangrijke reden waarom supermarkten aantrekkelijk zijn als vastgoedbelegging is de wet- en regelgeving op het gebied van vestiging van een supermarkt. Je mag niet zomaar overal een supermarkt vestigen en het gaat over het algemeen over relatief veel vierkante meters.  Ook de lange huurcontracten met solvabele supermarktbedrijven geven een goede zekerheid over stabiele huurinkomsten. En tot slot is nog steeds sprake van het gevecht om de goede locaties binnen de nog groeiende verzorgingsgebieden. Supermarkten zijn daarmee een duurzame belegging.

Wat is het geprognotiseerd rendement? 
Het fonds moet als Fiscale Beleggingsinstelling jaarlijks het door haar gerealiseerde directe beleggingsresultaat  (10,3% gemiddeld over 5 jaar ) uitkeren aan haar aandeelhouders. Het beleid van Super Winkel Fonds is om het grootste deel hiervan in cash uit te keren. De verwachting zoals opgenomen in de rendementsprognose is dat gemiddeld 8,1% op jaarbasis, contact uitgekeerd zal worden. Het overige deel van gemiddeld ca. 2,2% wordt gebruikt voor aflossing aan de bank en kan eventueel worden uitgekeerd in certificaten. Door deze uitkering neemt het aantal certificaten waarmee u deelneemt in het fonds toe en wordt het risicoprofiel van het fonds verlaagd door een lagere verhouding van de financiering ten opzichte van de waarde van het vastgoed.

 

Hoe is de verhandelbaarheid in dit fonds geregeld? 
Omdat het fonds een onbepaalde looptijd kent, zijn de certificaten verhandelbaar. Dat kan in principe via het online platform NPEX waar beleggers rechtstreeks toegang toe hebben via een eigen rekening. Aangesloten beleggers kunnen via een veilingmethodiek onderling stukken kopen en verkopen. NPEX is op dit moment in overleg met de AFM over een upgrade van het huidige platform. Door de grote toeloop van het aantal beleggers en de wijzigingen in wet- en regelgeving bekijkt NPEX samen met de toezichthouders op welke wijze deze upgrade moet gaan plaatsvinden. Totdat deze gesprekken zijn afgerond wordt de verhandelbaarheid per 18 november 2017 tijdelijk gestaakt. Het is voor beleggers in het Super Winkel Fonds ook ten alle tijden mogelijk om via Annexum certificaten ter verkoop aan te bieden bij de andere beleggers in het fonds. Er kan dan worden verkocht indien er interesse is tegen een voor de verkoper acceptabele prijs. Het Super Winkel Fonds heeft echter geen inkoopverplichting.


Vanaf welk bedrag kunnen beleggers deelnemen? 
Deelname is mogelijk vanaf 300 certificaten. Dit komt neer op een bedrag van € 10.347,- (€ 34,49 per certificaat excl. 2% emissiekosten). Deze uitgifteprijs wijzigt iedere 1e werkdag van de maand.  

Hoe kan ik deelnemen?
Inmiddels is de inschrijving gestart. Op 
www.vastgoedvergelijker.nl en www.superwinkelfonds.nl kunt u alle informatie en deelnameformulieren aanvragen. 

Meer informatie over het Super Winkel Fonds vind u op Vastgoedvergelijker.nl
 

Met vriendelijke groet,


Nick Blom
Directeur Vastgoedvergelijker.nl

Genoemde kengetallen zijn prognoses. Hierop kunnen afwijkingen ontstaan. De waarde van de beleggingen kan zowel stijgen als dalen, en beleggers dienen zich te realiseren dat zij mogelijk minder terugkrijgen dan zij hebben ingelegd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Vermelde rendementen betreffen alle prognoses.

Gelet op de aard van haar activiteiten is Vastgoedvergelijker B.V. niet vergunningplichtig ingevolge de Wet op het financieel toezicht en staat Vastgoedvergelijker B.V. niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. De fonds samenvatting bevatten geen advies om deel te nemen in het betreffende fonds. Voor advies wordt u verwezen naar uw beleggingsadviseur. Vastgoedvergelijker B.V. adviseert u altijd het prospectus te raadplegen.

Copyright © 2017 Vastgoedvergelijker B.V.
U heeft zich ingeschreven op de Vastgoedvergelijker.nl website voor de nieuwsbrief en het maandelijks gratis E-magazine over vastgoed beleggen.