Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 17 juli 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
AFM beboet Baker Tilly Berk voor niet-integere bedrijfsvoering
Baker Tilly Berk heeft van de AFM een bestuurlijke boete van € 900.000 opgelegd gekregen. Het accountantsbedrijf heeft van januari 2014 tot en met mei 2017 de beheerste en integere uitvoering van het bedrijf niet gewaarborgd, aldus de toezichthouder. Met name de procedures voor acceptatie van klanten en de continuatie van klantrelaties waren onvoldoende op […]
Lees meer
 
 
EY neemt VODW over
EY heeft marketingadviesbureau VODW overgenomen. Het bedrijf uit Leusden gaat met 100 medewerkers verder onder de naam EY VODW.
Lees meer
 
Visionplanner komt met complete rapportgenerator Advertorial

Het grootste cloudplatform in de accountancy levert niet alleen een super efficiënte SBR jaarrekening, maar komt eind van dit jaar ook met een complete rapportgenerator. Met alle onderdelen die je gewend bent in de jaarrekening en veel mogelijkheden voor eigen inrichting en opmaak. Alles wat je gewend bent van je huidige rapportgenerator, maar dan in 1 efficiënte samenstelstraat in de cloud. Efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet.
Klik hier voor meer informatie

 
Onvoldoende wederhoor bij onderzoek: waarschuwing voor RA
Een RA heeft van de Accountantskamer een waarschuwing gekregen voor het onvoldoende toepassen van wederhoor bij een omvangrijk onderzoek naar de handel en wandel van een ontslagen werknemer, tegen wie de werkgever een rechtszaak is begonnen.
Lees meer
 
 
BSN voorlopig nog in BTW-nummer
Het BSN-nummer blijft voorlopig nog de basis voor het BTW-nummer. Dat heeft staatssecretaris Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer laten weten.
Lees meer
 
De BTW-regels m.b.t. sport gaan per 1 januari op de schop. Laat u nú bijpraten! Advertorial

De wijzigingen hebben grote gevolgen voor o.a. gemeenten en exploitanten van sportaccommodaties. Anticipeer nú op deze wijzigingen en houd het belastingvoordeel! Joep Swinkels bespreekt op o.a. 21 augustus de BTW-aspecten van sport, aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensport accommodaties met u. Kijk op onze website voor diverse data dit najaar!

 
Gerechtshof oordeelt: verzaken suppletieplicht niet strafbaar
Ondernemers die geen melding doen van een onjuiste aangifte omzetbelasting, kunnen niet strafrechtelijk vervolgd worden of worden beboet. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch geoordeeld in een zaak tegen een transportondernemer.
Lees meer
 
 
Qredits boekt 38% groei in krediet
Kredietverstrekker Qredits heeft in de eerste helft van dit jaar aan 1.215 ondernemers voor € 34,1 miljoen aan zakelijke kredieten verstrekt. Dat is 38% meer dan vorig jaar in de eerste zes maanden.
Lees meer
 
 
NBA consulteert handreiking data-analyse
Vanwege het toenemende gebruik van data-analyse bij de controle van jaarrekeningen en de vragen erover uit de praktijk heeft de NBA een nieuwe handreiking (1141) ontwikkeld. Leden en belanghebbenden kunnen tot 18 september op de concepthandreiking reageren.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
‘BFT is doeltreffender gaan werken’
Het Bureau Financieel Toezicht is de laatste vijf jaar aantoonbaar meer risicogericht en doeltreffender gaan werken. Dat schrijft minister Dekker (Rechtsbescherming) aan de Eerste en Tweede Kamer in het kader van het vijfjaarlijkse onderzoek naar het functioneren van het zelfstandige bestuursorgaan. Wel zou de toezichthouder zijn taken breder kunnen oppakken.
Lees meer
 
Vijf redenen om selfservicemogelijkheden door accountantskantoren aan te bieden | (2) Eén bron met data Contentpartner
Wat houdt servicemanagement precies in? Onder servicemanagement verstaan we alle mogelijke manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. In een serie van 5 blogs vertellen wij u welke redenen er zijn om als accountants- of administratiekantoor servicemanagement te omarmen. In dit blog reden 2: één bron met data.
 
“Onze focus 180 graden omdraaien” | Jan-Willem Bozuwa over de nieuwe rol van accountants Contentpartner
We leven in een snel veranderende wereld. Ook voor financiële dienstverleners is het flink aanpoten om de veranderingen op technologisch gebied bij te houden. “Accountants moeten het voortouw nemen.” Een interview met ervaringsdeskundige Jan-Willem Bozuwa.
 
Van sparen naar beleggen Opleiding
Waarom sparen pensioenfondsen en verzekeraars niet? Watdoen ze wel met hun vermogen? Deze cursus geeft u inzicht hoe een particulier net zo kan beleggen als de “professionele” instituten. Wat doet het slimme geld om rendement te maken onder de huidige macro-economische omstandigheden, waarbij de ECB miljarden per maand in het financiële systeem pompt, met als gevolg […]
 
Assistenten kring 2018-2019 Opleiding
In het programma van de SRA-Assistenten kring 2018-2019 komen o.a. aan de orde: Actualiteiten Samenstelpraktijk (september/oktober 2018) Fiscale actualiteiten (november 2018) Aandachtspunten externe verslaggeving (januari 2019) Loonactualiteiten/actualiteiten sociaalverzekeringsrecht (mei 2019) Actualiteiten Samenstelpraktijk (september/oktober 2018) Aan de orde komen de standaard 4410, de VGBA en de NVKS. Hoe werkt u efficiënter met Standaard 4410 én verhoogt u de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn