29 september 2022
ArnhemMail
Infographic van de begroting van de gemeente Arnhem voor 2023.
De gemeente Arnhem investeert de komende jaren fors om de klimaatcrisis, de wooncrisis en de kloof tussen arm en rijk tegen te gaan. Zo werkt de stad toe naar een duurzaam, groen, kansrijk en verbonden Arnhem. Dat stelt het college voor in de ontwerp Begroting 2023 die het college aan de raad heeft aangeboden.
Lees meer over de ontwerp Begroting 2023 Pijl
Illustratie van iemand bij de verwarming. De verwarming lijkt op een 10 euro-biljet.
Arnhemmers met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een energietoeslag. Aanvankelijk was de toeslag € 800. De overheid heeft die verhoogd met € 500 en wij geven nog een extra wintertoeslag uit van € 250. De energietoeslag hoeft niet terugbetaald te worden. Aanvragen kan nog tot en met 31 december 2022.
Lees verder Pijl
Foto van vier handen die elk de pols van de ander vasthouden. Foto: truthseeker08
Van 3 tot en met 11 oktober 2022 is het Diversiteitsweek. Een week waarin we extra stil staan bij onze overeenkomsten en verschillen, onze diversiteit. We organiseren een filmmiddag, speelactiviteiten, een Pride walk en veel meer.
Bekijk het programma Pijl
Foto van Roel Coppelmans met Ahmed Marchouch. Foto: Kevin Knipping Photography
Roel Coppelmans kreeg uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch de Koninklijke Onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Coppelmans ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor het Posttheater.
Lees verder Pijl
De 16 Arnhemmers met wethouder Van der Wel.
Wethouder Marco van der Wel heeft op 26 september tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen. Hierdoor hebben 16 Arnhemmers het Nederlanderschap verkregen.
Lees verder Pijl
Foto van detail van een politieauto.
Burgemeester Ahmed Marcouch heeft een woning gesloten wegens overtreding van de Opiumwet. In de woning zijn grote hoeveelheden harddrugs gevonden en materialen om drugs te produceren. Het pand blijft 3 maanden gesloten.
Lees verder Pijl
Foto van deel van de zaal van de gemeenteraad.
In de nieuwsbrief van de gemeenteraad van Arnhem leest u over welke onderwerpen de raad gaat praten, waar u voor kunt inspreken en welke besluiten de raad heeft genomen. Ook staan er leuke weetjes in over de raad en stellen raadsleden zich voor.
Aanmelden voor de nieuwsbrief Pijl
Logo wij werken voor Arnhem.
We zoeken nieuwe collega's. Op dit moment hebben wij meerdere openstaande vacatures. Bijvoorbeeld:Al onze vacatures vindt u op www.werkenvoorarnhem.nl.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door de gemeente Arnhem en verschijnt 1 keer per week. U ontvangt deze omdat u zich hier voor heeft ingeschreven. Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kunt u zich altijd uitschrijven.
Contact
Telefoon
Website
Volg ons op
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Algemeen