Foto-iconen van de twintigste eeuw

4 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  
Lezing Foto-iconen van de twintigste eeuw
Zondag 5 oktober 2014
De tentoonstelling 'Masterpieces from the Howard Greenberg Collection' is een feest (van herkenning) voor fotografieliefhebbers! Vrije Academie-docent Michel Didier leidt Greenbergs 'geheime' collectie vakkundig in. 
Instaprondleiding 'Masterpieces from the Howard Greenberg Collection'.
Zondag 12 oktober 2014
Kijk samen met de bekende Nederlandse fotograaf Leo Divendal met meer aandacht naar de foto's uit de verzameling van Howard Greenberg. Dit noemen wij 'Close Looking'. Kijkt u mee?
Voor kinderen: 3 speciale evenementen!
Zondag 12 oktober om 14.00 uur: Versier onze loofhut! Schilder en kleur grote vellen papier onder leiding van kunstenaar Eli Content. 
Woensdag 15 oktober om 14.00 uur: Maak je eigen radio item over foto's in ons museum en vertel jouw persoonlijke verhaal! 
Donderdag 16 oktober om 14.00 uur: Versier je eigen stof met batik, net zoals ze dat in Indonesië doen. Je mag je familie op de stof batikken. Dat ziet er mooi uit!
Gallery Talk: Selamat Sjabbat
Zondag 19 oktober 2014
Dit najaar organiseert het Joods Historisch Museum  een tentoonstelling waarin het onderbelichte verhaal verteld wordt van de joden in Nederlands-Indië. In het kader van deze tentoonstelling wordt er een speciale gallery talk georganiseerd.
Instaprondleiding Ets Haim
Maandag 20 oktober 2014
Ets Haim is de bibliotheek gevestigd in één van de bijgebouwen van de Portugese Synagoge. De bibliotheek is alleen met een rondleiding te bezichtigen. Ga mee met de maandelijkse instaprondleiding, meld u nu aan!
Kaarslichtconcert Portugese Synagoge
Donderdag 23 oktober 2014
Elke maand zorgen de prachtige akoestiek en honderden brandende kaarsen zorgen voor unieke concertavonden in de Portugese Synagoge. Vanavond jong klassiek talent: het Arkovsky Sextet met muziek van Schönberg en Tsjaikovski.
Lezing: Een liefde in oorlogstijd
Zondag 26 oktober 2014
Mirjam van Hengel over Leo en Tineke Vroman
Lezing over de liefde op afstand tussen de begin dit jaar overleden joodse dichter, schrijver en wetenschapper Leo Vroman en de in Nederlands-Indië geboren Tineke Sanders.
 
 
Masterpieces from the Howard Greenberg Collection
t/m 11 januari 2015
Het JHM presenteert met trots de tentoonstelling Masterpieces from the Howard Greenberg Collection. Zo'n honderdvijftig foto's uit de privéverzameling van de New Yorkse galeriehouder Howard Greenberg zullen te zien zijn. Een must voor elke fotografiekenner!
Wisselvitrine: Sam Waagenaar - Joden in Djerba
13 oktober 2014 t/m 8 maart 2015
In de wisselvitrine van het JHM zijn tot en met 11 januari 2015 unieke foto's van Sam Waagenaar (1908-1997) te zien van de joden op het Tunesische eiland Djerba. Alle afdrukken zijn nieuw en worden nu voor het eerst vertoond!
Selamat Sjabbat
13 oktober 2014 t/m 8 maart 2015
Dit najaar organiseert het JHM een tentoonstelling waarin het onderbelichte verhaal verteld wordt van de joden in Nederlands-Indië. Het JHM wil met deze expositie het joodse leven in de archipel onder de aandacht brengen.
Kunstkabinet: School of London
13 oktober 2014 t/m 8 maart 2015
In samenwerking met de Triton Collection Foundation toont het JHM werk van drie vooraanstaande representanten van de School of London. Frank Auerbach, Lucian Freud en Leon Kossoff delen een door vervolging getekende, joodse achtergrond. Het JHM toont de werken van deze drie kunstenaars als opmaat tot de tentoonstelling R.B. Kitaj: Unpacking My Library, die in 2015 in het Prentenkabinet te zien zal zijn.
 
 
 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018