Dit is waarom je wilt reizen
Deze nieuwsbrief online lezen
Riksja Travel
Jouw dosis inspiratie
10 september 2017
Riksja Kids
Vijf tips voor jouw Australië-bucketlist
Vijf tips voor jouw Australië-bucketlist
Van het helderblauwe Great Barrier Reef en de groene jungle van Daintree tot het vuurrode Ayers Rock en kleurrijk Melbourne: in Australië val je van de ene kleurschakering in de andere. Hoe groot het land ook is, overal voel je de laid back attitude van de Aussies. Maar waar begin je? No worries, mate ! Samen met onze vrienden van Riksja Australië hebben we 5 ultieme tips op een rij gezet. Tel je mee?
Riksja Australië
1. Zwemmen bij watervallen
1. Zwemmen bij watervallen
Nummer één voor op je bucket list : zwemmen in kristalheldere poelen onder denderende watervallen. Dit kan in Litchfield National Park  in het noorden van Australië. Moet je alleen hiervoor die kant op gaan? Nee, het park is zo'n 1.500 vierkante kilometer groot en je vindt er veel wildlife, waaronder  wallaby's en tropische vogels. Omdat in de buurt nog meer tropische parken liggen, raden we je aan om Litchfield te combineren met Kakadu National Park en Nitmiluk National Park. 
Lees hier waarom
2. Slingeren door de jungle
2. Slingeren door de jungle
Een jungle is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Australië, maar het is er wel degelijk! Sterker nog, het regenwoud van Daintree  in Noordoost-Australië strekt zich helemaal uit tot aan het strand. Hoewel het gebied maar 0,01% van het landoppervlak van Australië beslaat, herbergt het meer dan 50% van alle diersoorten. Slaap in een chalet, ga wandelen, zwemmen, of - supergaaf! - maak een canopytour en slinger van platform naar platform tussen de hoge bomen. Adrenalinekick! 
Dit wil ik!
Down under in je portemonnee
Down under in je portemonnee
Wil je in het hoogseizoen - onze zomer - reizen, maar wacht je te lang met het boeken van je ticket, dan betaal je bijna het dubbele. Superzonde, want voor hetzelfde geld kun je zoveel leuke dingen in Australië doen! Dus boek je vliegticket op tijd: minimaal elf maanden van te voren. Natuurlijk kan Riksja Australië 'm ook voor je regelen
3. Cruisen bij Sunshine Coast
3. Cruisen bij Sunshine Coast
De Sunshine Coast hoort in je Australië-reis. Ons advies? Start en eindig in Brisbane: zo maak je een soort minirondreis. Rijd naar Noose National Park, waar ook de Australia Zoo van Crocodile Hunter Steve Irwin ligt. Reis door naar het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island . Je bereikt het per ferry en dan verder per 4WD-truck. Je bezoekt onder andere een  scheepswrak, de gekleurde rotsen Coloured Sands en als toetje mag je een duik nemen in het superblauwe Lake Mackenzie (check bovenstaande foto!). Cruise verder naar surfmekka Noosa, waar je zelf ook de golven kunt bedwingen.
Yes, Sunshine Coast!
4. Great Ocean Road
4. Great Ocean Road
Must do: met huurauto van Melbourne naar Adelaide slingeren langs steile kliffen en verlaten stranden over  de indrukwekkende Great Ocean-road . Onderweg passeer je de beroemde rotsformaties Twelve Apostles en slaap je midden in Grampians National Park, een uitloper van het gebergte The Great Diving Range. Grote kans dat je vanaf je veranda uitkijkt op een grasveld vol kangoeroes. Sowieso is Zuid-Australië een goede plek om wildlife te spotten: koala's, echidna's (een Australische egelsoort) en verschillende buideldieren komen hier veel voor. 
Lees meer
5. Reis naar Tasmanië
5. Reis naar Tasmanië
Tasmanië heet niet voor niets het Nieuw-Zeeland van Australië: het heeft net zulke ongerepte, dramatische natuur en een ruig klimaat. Eén ding is zeker: met negentien nationale parken vol watervallen, gletsjers en uitgestrekte bergmeren, steelt het eiland je hart . Hike langs de kliffen van Freycinet Peninsula en ga op zoek naar de Tasmaanse duivel in de Cataractkloof. Een  huurauto is dé manier om Tasmanië te verkennen . De wegen zijn er rustig en de afstanden behapbaar. Bonustip: lunch onderweg in goudmijnstadje Queenstown, inmiddels een spookstad. 
Lees meer
Wie is Riksja Australië?
Wie is Riksja Australië?

Thuis worden ze wel eens gek van ons: kunnen we het eens over iets anders hebben dan reizen? Nou, nee. Gelukkig mogen wij iedere dag doen wat wij het liefste doen: er de hele tijd mee bezig zijn!

Met Riksja Australië , onderdeel van Riksja Travel , kun je helemaal zelf je reis samenstellen. Dat doe je door zogeheten bouwstenen te combineren: korte reizen van 2 – 7 dagen met vervoer, knusse slaapplekken en vaak een excursie. Slinger tussen boomtoppen bij Daintree, proef wijnen in the Blue Mountains, slaap op een zeilboot of knus in een lodge in het regenwoud. Kies jouw favorieten, Australië-fanaat Chantal puzzelt ze voor je aan elkaar.

Riksja Australië
Weet jij waar je naartoe wilt op reis? Wij bieden individuele verre reizen aan over de hele wereld.
wereldkaart
Afrika
Midden-Oosten
Botswana
Kenia
Madagaskar
Marokko
Namibië
Tanzania
Zuid-Afrika

Europa
Griekenland
IJsland
Italië
Portugal
Spanje

Oceanië
Australië
Nieuw-Zeeland
Azië
Bhutan
Cambodja
China
India
Indonesië
Laos
Maleisië
Myanmar
Nepal
Sri Lanka
Thailand
Tibet
Vietnam
Midden- en
Zuid-Amerika
Argentinië
Belize
Bolivia
Brazilië
Chili
Costa Rica
Cuba
Ecuador
Guatemala
Mexico
Nicaragua
Panama
Peru
Noord-Amerika
Amerika
Canada

RiksjaKids.nl
AmerikaKids.nl
CanadaKids.nl
CostaRicaKids.nl
IndonesiëKids.nl
GriekenlandKids.nl
MarokkoKids.nl
Mexicokids.nl Perukids.nl
SriLankaKids.nl
ThailandKids.nl
ZuidAfrikaKids.nl
Onze bestemmingen
wereldkaart
Volg ons voor je dagelijkse portie reisinspiratie!
wereldkaartwereldkaartwereldkaart
 
Deze nieuwsbief niet meer ontvangen?
Meld je hier dan af