Fijn wandelweekend!
Bekijk deze nieuwsbrief online

Mooie monumenten langs het Pronkjewailpad 

Het is komend weekend Open Monumentendag. Wandel je het Pronkjewailpad, dan kun je onderweg stempels en Groningse pronkjewailen (pronkjuwelen) verzamelen. Veel van die stempelposten vind je in bijzondere gebouwen, waarvan een groot deel zelfs is uitgeroepen tot Rijksmonument. We zetten tien van deze monumentale ‘pronkjuwelen’ op een rij. Van kerken tot molens en zelfs een piepklein huisje.

11Strandentocht

ZATERDAG 6 OKTOBER 2018 - NOORDWIJK
Dat het strand ook in het najaar de moeite waard is, kun je ervaren tijdens de 11strandentocht. De opbrengst van deze strandwandeling gaat naar de Nederlandse Hartstichting. Je kunt vanaf drie startlocaties vertrekken: Bloemendaal (20, 40 en 60 km.), Noordwijk (20 en 40 km.) en Scheveningen (20 km.)

De nieuwe Lowe Alpine

De nieuwe Lowe Alpine Nijmegen 6 is een stabiele en comfortabele heuptas waarin je alle benodigdheden voor een dag wandelen kunt meenemen. De tas is licht voorgevormd waardoor hij perfect om je lichaam zit. Je klikt hem om je heupen en trekt hem eenvoudig strak met handige spanbanden. Zo blijft je rug vrij van transpiratie en worden de schouders niet belast. Handig: wordt geleverd met twee bidons van 500 ml. Leverbaar in verschillende kleuren. Adviesprijs: € 59,95.

 

Titus Tocht

ZONDAG 23 SEPTEMBER 2018 - OSS
De Titus Tocht voert je langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in het leven van de bekende priester, hoogleraar en verzetsstrijder Titus Brandsma. Je kunt vanuit Oss en Haren starten en hebt de keuze uit meerdere routes. De verschillende tochten brengen je langs plaatsen waar Titus Brandsma heeft gewoond en gestudeerd. 

Oproep voor verhaal 

Voor een artikel in magazine Wandel.nl zijn wij op zoek naar wandelaars met bijzondere plannen in 2019. Ga jij volgend jaar bijvoorbeeld eindelijk die lange wandeltocht maken die jij al jaren op jouw bucketlist hebt staan? Dan zouden wij graag met jou in contact komen. Stuur voor 17 september een mail naar redactie@wandel.nl. Zet hierin jouw contactgegevens en een korte beschrijving van jouw mooie en uitdagende plannen. De redactie neemt vervolgens contact met jou op.  

 

Warme herinneringen aan de Walk of Wisdom

De Walk of Wisdom is een pelgrimstocht van 136 kilometer door het Rijk van Nijmegen. Ivonne Calis liep de route deze zomer, onder tropische omstandigheden. Lees haar verslag op Wandel.nl. Over dorre graslanden, liters water en warme herinneringen.

De Luxemburgse Moezel: paradijs voor wandel- en wijnliefhebbers

De drie zogenoemde ‘droomlussen’ zijn ideale wandelroutes voor gezinnen met kinderen. Bij deze bekroonde wandelroutes in de Moezelstreek merk je met hoeveel zorg en aandacht deze zijn samengesteld. Op warme zomerdagen is bijvoorbeeld de droomlus in Ahn ideaal: onderweg kom je langs de beek Donwerbach waar je heerlijk je voeten in kunt afkoelen.

                    
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl nieuwsbrief.

gegevens bijwerken of uitschrijven