Bibliotheek Marienburg

Ga mee in debat over democatie!

Nederland Leest

 

Er ligt een boek voor je klaar...

Het thema van dit jaar is: democratie. Ben je lid van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Geef dan in november je mening bij één van onze vestigingen en ontvang een boek!

Nederland Leest:
Morten van Anna Levander
Liefde en schaduw van Isabelle Allende
Heer van de vliegen van William Golding
img
img

24 nov: In gesprek over de drie boeken van Nederland Leest

Er staan drie boeken centraal tijdens Nederland Leest, maar deze roepen nogal wat vragen op. Waar staan we met onze democratie en waar gaan we met elkaar naar toe? We gaan ze met elkaar bespreken op 24 november in de Bibliotheek Heteren.
img
lees meer >
img

29 nov: Ontmoeting en debat - dialoog over democratie

Ben jij maatschappelijk betrokken? Kom en laat van je horen! De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert 29 november in het kader van Nederland Leest een dialoog (met o.a. lokale politici, schrijvers en managers) over democratie in Bibliotheek De Mariënburg.
img
lees meer >
img

Boekentips over democratie van onze afdeling collectie

Goed debatteren kun je leren. Roderik van Grieken legt in zijn boek Een feest van de democratie de regels uit.
Verkiezingen zijn binnen een democratie de manier om je mening te geven. Steeds meer ontstaat echter de behoefte om andere vormen van inspraak in te voeren. David Van Reybrouck doet in zijn boek Tegen verkiezingen een voorstel voor loting.
img

Herplaatsing jeugd- en muziekafdeling in De Mariënburg

In november worden de jeugd- en de (blad)muziekafdeling van de Bibliotheek De Mariënburg verplaatst en aangepast. Dit houdt in dat van 14 november tot en met 2 december deze materialen niet te leen zijn. Reserveringen voor de jeugd of muziekcollectie van de Mariënburg zullen 3 weken langer op zich laten wachten. Nieuwsgierig hoe dat eruit gaat zien? Lees er meer over op onze website.
img

Voordeel met je Biebpas - Wintertuin in Doornroosje

Op zaterdagavond 26 november wordt poppodium Doornroosje omgetovert tot een literair walhalla tijdens de grote festivalavond van het Wintertuinfestival. Met je biebpas krijg je €2,50 korting!
lees meer >
img

Voordeel met je Biebpas - Buurman in de bieb 5+

Op zondag 27 november vindt de familievoorstelling "Buurman in de bieb" plaats in de Lindenberg. In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan de verhalen en de verbeeldingskracht, met je biebpas krijg je €2,- korting!
lees meer >
.

Klik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen.