Gelukkig 2018! | Hoe schrijf je een goed begin?

1 jaar geleden


Text only:

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.


Nieuwsbrief 2 januari 2018   

Start je jaar goed met Schrijven Magazine!


Het nieuwe jaar is van start! Dat betekend dat wij druk in de weer zijn met de eerste editie van 2018. Wat kun je van het komend nummer verwachten:


1. Zo schrijf je over je eigen leven op een interessante manier.
2. Literaire laatbloeier Femke Schavemaker knalde haar debuut eruit. Hoe?
3. Hoe kom je tot de juiste ontknoping van je verhaal? Inge Schouten helpt je op weg.


Een nieuw jaar is bij uitstek de tijd om eindelijk te beginnen aan het boek dat je altijd al wilde schrijven. Neem nú een abonnement op Schrijven Magazine en ontvang de scheurkalender boordevol tips cadeau! Nu 6x Schrijven Magazine + Schrijven is Scheuren scheurkalender (t.w.v. €15) voor €38,50 €26,50


Een boek schrijven is een van de meest gekoesterde wensen van de mensheid — op wereldvrede na. Daarom brengt de überhippe uitgeverij Das Mag de scheurkalender Schrijven is Scheuren uit. Topschrijvers zoals Marja Pruis, Joost de Vries en Kees ‘t Hart gingen door hun persoonlijke notitieboekjes, lievelingsromans en knipsels.


Ook leuk als cadeau en de scheurkalender mag je of zelf houden of weggeven!Taalpolitie: Verwarwoorden die tot lastige situaties kunnen leiden


Wil je serieus genomen worden als schrijver? Dan is het heel belangrijk dat je geen taalfouten maakt. Elke week gaat de taalpolitie van Schrijven Online op pad om jou hier een handje bij te helpen. Deze week verwarwoorden die voor lastige situaties kunnen zorgen als je de verkeerde gebruikt. 


De top 5 meest gelezen artikelen van 2017


In 2017 werd Schrijven Online weer drukbezocht. Welke vijf artikelen werden het meeste gelezen? Je leest ze hier!


Hoe schrijf je een goed begin?


'Die eerste zin. Dat is het moment van oogcontact met je lezer. Er ontluikt zich een kennismaking met het verhaal. Het eerste hoofdstuk volgt en de lezer besluit om mee te reizen. Klinkt relatief eenvoudig maar we weten allemaal wel hoe we bij een eerste kennismaking staan te zweten en te hakkelen. Voor een schrijver is het precies hetzelfde. Een goed begin is in schrijversland nogal een ‘dingetje’.' Maar hoe schrijf je een goed begin? Zijn daar regels voor en bestaat er überhaupt wel iets van een Gouden regel?  


Ingezonden mededeling


Schrijf je in voor nieuwe cursussen bij de Schrijversacedemie


Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Droom jij al jaren van je eigen boek, maar komt het er steeds niet van? Zorg dat 2018 jouw jaar wordt! Met de Schrijversacademie krijgt jouw goede voornemen een vliegende start. In januari en februari beginnen er een hoop nieuw klassen. Wil je weten welke klas er bij jou in de buurt van start gaat? Kijk op onze website.
 


Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #12


Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.


De meeste mensen worden meer dan eens verliefd in hun leven. De eerste keer dat je verliefd bent kan een intense belevenis zijn. Hoe was dat voor jou? Beschrijf in grote lijnen je eerste verliefdheid en hoe je dit beleefd hebt. Als je meerdere prille verliefdheden hebt gekend, kies dan voor de beschrijving van de verliefdheid waar je het liefst over schrijven wilt. Vermijd clichés zoals vlinders in je buik voelen.  


Ingezonden mededeling


Inspirerend schrijven aan de Griekse kust met Artisa Retreat
Artisa Retreat, op een schitterende locatie aan zee in Epidavros, Griekenland biedt open schrijfweken en creatief schrijven met Bettina Drion aan. Bettina weet deelnemers te inspireren, geeft hun houvast en helpt hen hun eigen stem te vinden.
‘Een aanrader! Door de begeleiding van Bettina heb ik nu een opzet voor mijn eerste boek’ - Marian
Voor info mail info@artisagreece.org of bel 0611387147.


De 5 leukste schrijfwedstrijden van januari en februari


De Schrijven Online-schrijfwedstrijd ‘Het kerstdiner’ was een grote hit in december. Heb je deze schrijfwedstrijd gemist? Wees niet getreurd. Er is nog genoeg te doen in de komende maanden. Hier vind je de leukste schrijfwedstrijden van januari en februari. 


Ingezonden mededeling


Start met de cursus Creativiteit vanuit je Bron op 18 januari


Donderdag 18 januari start in Amsterdam de cursus Creativiteit vanuit je Bron van Josephina Vrijdaghs. Aan de hand van schrijfboeken The Artist's Way, Je Leven Schrijven en Walking in this World ga je in 12 wekelijkse groepsbijeenkomsten aan de slag. Je leert onder andere om je creativiteit aan te wakkeren. Ticket GezondheidsBeurs slechts € 9,95!


Van 1-4 februari in Jaarbeurs Utrecht inspiratie voor een gezonde leefstijl met o.a. Fajah Lourens en Ralph Moorman. Gezonde beurs over Health, Food, Body, Mind & Beauty.
Proeverijen ♡ 325 stands ♡ yoga ♡ massages ♡ workshops ♡ presentaties ♡ kooktheater ♡ mindfulness ♡ voedingsadvies ♡ gezondheidstesten ♡ feelgood food ♡ trainers ♡ gratis digitale GezondheidsGids.


Bestel met 50% korting!


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:


Schrijfcursussen
Schrijfactiviteiten
Schrijfwedstrijden
Forum
Schrijfgids
Schrijfoefeningen
Abonnement nemen
Nieuws

 


Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief
Virtùmedia, 2017. Alle rechten voorbehouden.


Schrijvenonline.org

Categorieën: Boeken Schrijvers
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019