Bekijk de webversie
Chinees jaar van het varken van start
M6NTHS
Beste dierenliefhebber,

Wij grijpen natuurlijk iedere gelegenheid aan om aandacht te vestigen op de varkens. En zo ook vandaag: bij de start van Chinees Nieuwjaar, het jaar van het varken!

M6NTHS
Speciaal voor de start van het jaar van het varken gaat vandaag de korte film M6NTHS van filmmaker Eline Helena Schellekens online in première.
De titel 6 Months verwijst naar de gemiddelde levensduur van een varken in de vee-industrie. M6NTHS is gefilmd vanuit het oogpunt van een opgroeiend biggetje.Het anonieme dier als massaproduct in de vee-industrie wordt door dit unieke perspectief weer een individu. Dit laat de kijker nadenken over onze omgang met dieren.
 
De korte film is tot 18 februari te bekijken op de websites van verschillende dierenbeschermingsorganisaties in Europa, waaronder Varkens in Nood. Hiermee steunt Schellekens het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij.
Bekijk de video
Varkenskalender
Wij zien het liefst het hele jaar door alleen maar gezonde en gelukkige varkens. Daarom hebben we een vrolijke kalender uitgebracht die uitsluitend foto’s bevat van varkens met een heerlijk leven.
 

Wil jij ieder jaar een jaar van het varken? Bestel de kalender! Met de aanschaf van de kalender steun je onze strijd voor betere leefomstandigheden voor de twaalf miljoen varkens in de intensieve veeindustrie. 
Bestel de kalender!
 
Varkens in Nood