Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 27 oktober 2023

Strooidiensten Meerssen staan paraat!

Afgelopen week heeft de gemeente Meerssen haar jaarlijkse controle van het materieel voor het bestrijden van gladheid uitgevoerd. Al het materieel heeft onderhoud gehad en is weer inzetbaar. Onze interne coördinatoren hebben de handboeken bijgewerkt en uitgedeeld aan de lokale ondernemers die de strooidiensten verzorgen. Alles en iedereen is weer startklaar om in de komende winterperiode te kunnen uitrukken, zodat iedereen weer veilig de weg op kan. 

Lees verder

Stempas uiterlijk 8 november 

in de bus

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Alleen burgers met de Nederlandse nationaliteit mogen deelnemen aan de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer. Om te kunnen stemmen, heb je een stempas nodig. Op dit moment is de bezorging van de stempassen in volle gang. Deze ontvang je uiterlijk 8 november in je brievenbus. Kijk voor meer informatie over stemmen in onze gemeente op de verkiezingspagina.

Lees verder

Welzijn Op Recept: samenwerking zorg en welzijn Meerssen

In het Sociaal Wijkteam Meerssen werken verschillende zorg- en welzijnsprofessionals samen om ervoor te zorgen dat inwoners de juiste zorg en hulpverlening krijgen. Vanuit dit wijkteam is begin 2023 de samenwerking opgestart tussen de (huisartsen)zorg en welzijnsorganisatie Trajekt.

Lees verder

Fietspad Geulstraat en Meerstraat tijdelijk niet toegankelijk

In de week van maandag 30 oktober tot zondag 5 november zijn er werkzaamheden vlakbij het fietspad bij de kruising van de Geulstraat en de Meerstraat in Bunde. Daardoor is het fietspad een aantal dagen niet toegankelijk en is er een omleiding voor fietsers. 

Lees verder

Nationale Ombudsman in Geulle 

Tijdens een bezoek deze week aan enkele getroffenen van de overstromingen in Geulle, besprak Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen de bevindingen uit zijn rapport 'Herstel bieden: een vak apart'. Wethouder Vanessa de Rond was hierbij aanwezig en onderstreepte het belang van luisteren naar de behoeften van inwoners en het vereenvoudigen van de werkwijze.

Lees verder

Militaire oefening

Van maandag 6 t/m vrijdag 10  november 2023 is er een militaire oefening in de gemeente Meerssen. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. 

Lees verder

Agenda extra raadsvergadering donderdag 16 november 2023

De vergadering begint om 18.00 uur. Je kunt de vergadering volgen via de livestream op de gemeentelijke website of op televisie bij de lokale omroep Meer Vandaag.

Lees verder

Nationale Klimaatweek - 

Zet ook de knop om en doe mee!

De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober t/m 5 november 2023. Burgers, bedrijven en gemeenten worden aangemoedigd om iets te doen voor een beter klimaat. Niet alleen tijdens deze week, maar ook de rest van het jaar. Het klimaat heeft jou het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Zet ook de knop om en doe mee!

Lees verder

Bewonersavond herinrichting Sint Josephstraat – Proost de Beaufortstraat

(Blauwe Loper Fase II)

Op woensdag 15 november is er een bewonersavond over de herinrichting van de Sint Josephstraat – Proost de Beaufortstraat in Meerssen. Dit gaat over de buffer die wordt aangelegd op het voormalige Mavo-terrein aan de Proost de Beaufortstraat. Tijdens deze bewonersavond presenteren wij het voorlopig ontwerp.

Lees verder

Draaiboeken wateroverlast voor musea, archieven, bibliotheken en monumenten gereed

Tijdens de hoogwatercrisis van 2021 werden 3 musea en 136 monumenten getroffen door wateroverlast. Reden voor het Huis voor de Kunsten Limburg, de Monumentenwacht Limburg en het programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) om samen draaiboeken op te stellen. In de draaiboeken vinden musea en eigenaren van monumenten concrete acties om schade door waterlast te beperken.

Lees verder

Subsidie voor ondernemers die door het hoogwater van juli 2021 fors omzetverlies hebben geleden 

Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van juli 2021 fors omzetverlies hebben geleden en die vorig jaar nog géén aanvraag indienden voor de regeling 'Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL)', krijgen van 27 september t/m 30 november 2023 nog een kans deze subsidie aan te vragen. 

Lees verder

Raad on tour in Bunde

Op woensdag 25 oktober 2023 bracht de gemeenteraad van Meerssen met een afvaardiging van het college van B&W een bezoek aan Bunde tijdens de 'Raad on Tour'. De raad bezocht op deze druilerige dag diverse locaties in deze woonkern.

Lees verder

Pssst, wat zeg jij van meer deelfietsen en deelauto’s bij jou in de buurt?

Wat zou jij ervan zeggen als er bij jou in de buurt voor het eerst of meer deelvervoeropties komen te staan? Denk hierbij aan de deelauto, deelfiets, deelscooters en/of bakfietsen. Deelvervoer zorgt ervoor dat ook jij gebruik kunt maken van een fiets of auto zonder dat je er een moet bezitten.

Lees verder

Week van de Pleegzorg 

Van woensdag 1 tot en met 8 november vindt de Week van de Pleegzorg plaats. Ook de gemeente Meerssen staat stil bij deze bijzondere week. Benieuwd of pleegzorg ook bij jou past? 

Lees verder

Gratis chatspreekuren voor ouders 

Veel ouders hebben zo nu en dan een vraag over het gedrag, de ontwikkeling of de opvoeding van hun kind. Dan is het fijn om even te kunnen sparren met een professional. Daarom organiseert CJG043 diverse chatspreekuren waar ouders al hun vragen gratis en anoniem kunnen voorleggen aan een expert. Over opvoedvragen, een spreekuur speciaal voor ouders van pubers en over slaapproblemen bij kinderen. 

Lees verder

Belgisch en Nederlands Limburg bundelen krachten

Belgisch en Nederlands Limburg richten samen hun pijlen op Duitse toeristen. Met een doelgerichte campagne die focust op de twee Limburgse provincies als één sterke reisbestemming, streven gedeputeerden Igor Philtjens (België) en Stephan Satijn (Nederland) ernaar om Duitse gasten ervan te overtuigen onze streek te kiezen voor een vakantie dichtbij huis. 

Lees verder

Werkzaamheden Bunderbos

In het Bunderbos nabij de Slingerberg in Geulle voert Staatsbosbeheer vanaf maandag 30 oktober verschillende werkzaamheden uit om natuurdoelstellingen in het gebied te behalen. In het bos halen ze planten weg die daar eigenlijk niet thuishoren. Deze planten groeien snel en verdringen andere planten die er wel horen. Ook gaan ze vanaf januari nieuwe bomen planten die goed passen in dit gebied. Het resultaat is uiteindelijk een mooi gevarieerd en klimaatbestendig bos.

Lees verder

Laat je niet interneppen

Zo’n 2,2 miljoen mensen kregen vorig jaar te maken met online criminaliteit. Door de slimme manieren van online misleiding kan iedereen in de val trappen. Interneppers ofwel internetcriminelen doen zich voor als iemand anders om jouw gegevens te stelen of om je op te lichten via mail, sms of WhatsApp. 

Lees verder

Internationaal Festival Vocallis

Op vrijdag 20 oktober was in Theater aan het Vrijthof het openingsconcert van het Internationaal Festival Vocallis. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden gaf een concert waarin chaos en discipline gecombineerd werden tot een bijzonder en boeiend geheel. Op woensdag 1 november vindt een Meditatie-lig-concert plaats met als thema 'stilte', aanvang 20.00 uur. Laat u liggend dan wel zittend wegvoeren op de vleugelklanken van Jeroen van Veen.

Herfstconcert Meerssens Mannenkoor

Een groot aantal inwoners van Meerssen heeft genoten van het Herfstconcert van het Meerssens Mannenkoor op zaterdag 21 oktober in De Stip. Afwisselend boden het Meerssens Mannenkoor onder leiding van John Gerits en het Ensemble KFCU onder leiding van Hub Nickel een bijzonder en gevarieerd programma dat zeer in de smaak viel bij de aanwezigen. 

Lees verder

Activiteiten Seniorenvereniging Bunde: dansmiddag voor senioren

Met de voetjes van de vloer? De volgende dansmiddag voor senioren (50+) uit Bunde en omgeving is gepland op zondag 12 november van 14.00 tot 18.00 uur in de gezellig aangeklede en sfeervolle zaal De Vos in Bunde. De zaal is open vanaf 13.30 uur. 

Lees verder

Harmonie St. Agnes gaat op concours in Roermond

Op zondag 5 november neemt Harmonie St. Agnes in de 1e afdeling deel aan het bondsconcours van de Limburgse bond. Aanvang: 18.00 uur in de Oranjerie in Roermond. De entree is gratis. 

Lees verder

Nieuws van de bieb

Bibliotheek Meerssen organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten. Leerzame workshops, voorleesuurtjes, koffiemomenten en nog veel meer. Kijk op de website van de bieb voor de agenda.

Lees verder

Wandelingen en excursies Stichting het Limburgs Landschap

Op de website van Stichting het Limburgs Landschap vind je allerlei informatie over mooie wandelingen en excursies. Zo is er op zaterdag 28 oktober een excursie in groeve 't Rooth bij Bemelen en op zondag 5 november een excursie in de Curfsgroeve. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november is de Natuurwerkdag.

Lees verder

Activiteiten van IVN Meerssen 

IVN Meerssen organiseert het hele jaar door mooie wandelingen en interessante excursies en bijeenkomsten. 

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Wilde zwijnen

Tweede Kamerverkiezingen

Informatiepagina Wateroverlast

Militaire oefening in gemeente Meerssen 

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex