Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief | 9 juni 2023

Gemeente Meerssen sluit jaarrekening 2022 af met een plus

Wethouder Bjorn Molling (financiën): ''2022 was een bijzonder jaar. Doordat aan de andere kant van ons werelddeel een oorlog uitbrak, kregen we allemaal te maken met forse prijsstijgingen. Met compenserende maatregelen steunden we onze inwoners, ondernemers en verenigingen. Oekraïense vluchtelingen vonden ook in Meerssen een onderdak. Daarnaast was er de nasleep van de wateroverlast. Gelukkig konden we de coronamaatregelen verder loslaten en elkaar weer echt ontmoeten".

Lees verder

Verkeer en mobiliteit in de gemeente Meerssen: 

wat vind jij belangrijk?

We verplaatsen ons dagelijks om te werken, vrienden en familie te bezoeken, boodschappen te doen, of te recreëren. Om ervoor te zorgen dat Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten op het gebied van verkeer en vervoer in de toekomst veilig, bereikbaar en leefbaar blijven, stelt de gemeente Meerssen om de paar jaar een nieuw mobiliteitsplan op. We horen graag wat jij belangrijk vindt. Vul daarom de vragenlijst in. 

Lees verder

Octaafprocessie en 

waterpret op zondag 11 juni

Traditiegetrouw is het na de Octaafprocessie altijd kermis in Meerssen. Helaas was er ook dit jaar te weinig animo bij kermisexploitanten. Ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen heeft daarom zelf een spetterende attractie weten te regelen! 

Lees verder

Binnenkort alweer vierde zonnecentrale in onze gemeente!

Op 1 juli opent wethouder Vanessa de Rond de vierde zonnecentrale in de gemeente Meerssen. De nieuwe installatie met de naam Marnis II bestaat uit 198 zonnepanelen en bevindt zich op het dak van kwekerij Marnis aan de Kloosterweg in Bunde. Lees verder voor meer informatie over dit initiatief van energiecorporatie EMEC, waarvan direct omwonenden kunnen profiteren. 

Lees verder

Ga jij met je kinderen het gesprek aan over criminaliteit?

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren betrokken zijn bij criminaliteit. 'Crimitalk' is een kaartspel, dat ouders helpt om met hun kinderen het gesprek aan te gaan over criminaliteit, drugs, wapens, uitbuiting en cybercriminaliteit. De komende weken besteden de Heuvellandgemeenten aandacht aan Crimitalk.

Lees verder

Veilig Buitengebied: terugblik op bijeenkomst Kiek Oet-Limburg

In het kader van het project Veilig Buitengebied vond op donderdag 1 juni de Kiek Oet-bijeenkomst plaats. Bij Brasserie Bie de Groeve (camping 't Geuldal) gingen bewoners en ondernemers uit het buitengebied in gesprek over veiligheid in het buitengebied. 

Lees verder

Start campagne 'Horen, Zien, Melden!'  

Op 1 juni werd ook het startsein gegeven voor de campagne 'Horen, Zien, Melden'. Een verhuurpand met afgeplakte ramen. Een jonge ondernemer met een Maserati. Een kapperszaak waar nooit iemand zit. Wat doe je als je dit soort dingen ziet in je buurt? 

Lees verder

Let op je fiets! Voorkom fietsendiefstal!

Het fietsseizoen is begonnen. Bij mooi weer trekken veel mensen er met de fiets op uit. Vorige week hebben onze handhavers samen met de politie op een aantal plekken gecontroleerd. Er worden namelijk nog altijd veel fietsen gestolen. 

Lees verder

Denk mee over de toekomst van de speelplekken! Deze keer in Rothem ...

Buiten spelen en samen spelen helpt kinderen om lekker in hun vel te zitten. Het is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling. Gemeente Meerssen vindt het belangrijk dat kinderen voldoende en veilige speelplekken hebben in de wijk. Heb jij ideeën en wil je meedenken over de speelplekken in Rothem?

Lees verder

Informatiebijeenkomst bewoners Prinses Wilhelminaweg in Bunde

Aan de Prinses Wilhelminaweg in Bunde komen er geluidsschermen tegen het spoorweglawaai. De planning is nu definitief. Daarom organiseren wij op maandag 26 juni een informatiebijeenkomst voor de omwonenden. 

Lees verder

Ken je het Huis voor de Kunsten?

Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert op vrijdag 23 juni een bijeenkomst over cultuuronderwijs voor groepsleerkrachten en bestuurders/beleidsmakers. Vanaf september is er een cursus deelnemers/leden werven voor verenigingen. Meer weten?

Lees verder

Themabijeenkomst gemeenteraad Toerisme

Op woensdag 21 juni kun je via de livestream op onze website een themabijeenkomst van de gemeenteraad bijwonen over Toerisme. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. 

Directeur Anya Niewierra van Visit Zuid-Limburg vertelt in het eerste deel waar de kansen voor Meerssen liggen. 

Lees verder

Open Coffee Maastricht Aachen Airport

Tijdens de eerste 'Open Coffee' van Maastricht Aachen Airport staat de koffie klaar voor iedereen die in gesprek wil met of over luchthaven MAA. De eerste Open Coffee is op dinsdag 13 juni (17.00-19.00 uur). Graag vooraf aanmelden via de website van MAA.   

Lees verder

Militaire oefening 

Op 21 juni 2023 is er in onze gemeente het kader van opleiding en training en het werken op hoogte weer een oefening voor militairen van de Koninklijke Landmacht. 

Lees verder

Tellen van 'bloeiende' bermen: help je mee?

Het is je vast opgevallen: de bermen in het buitengebied van onze gemeente krijgen minder vaak of niet allemaal tegelijkertijd een maaibeurt. Dat doen we niet zomaar! 

Lees verder

Orchideeënpracht bewonderen?

Op de schraalste kalkgraslanden bloeien de mooiste bloemen. Op zaterdagochtend 10 juni gaat de Plantenwerkgroep van IVN Meerssen op zoek naar bijzondere plantengroei op de Kunderberg in Voerendaal. Ga je mee?  

Lees verder

Huiskamers in de Gemeente Meerssen

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Militaire oefening in gemeente Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex