Gemeente Meerssen houdt je op de hoogte

Nieuwsbrief - 31 mei 2024

Burgemeester geeft gastles over de Europese Verkiezingen

Op donderdag 30 mei gaf onze burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een inspirerende gastles over de Europese Verkiezingen aan leerlingen van het Stella Maris College. Het was geweldig om te zien hoe betrokken en enthousiast onze toekomstige stemmers zijn. Door kennis te delen over de democratie en het belang van hun stem, hoopt de burgemeester bij te dragen aan een goed geïnformeerde en actieve generatie. 

Lees verder

Verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Breng je stem uit! Elke stem telt! Ga je stemmen: de stembureaus zijn open van 07.30-21.00 uur. Vergeet niet je stempas en legitimatiebewijs mee te nemen!

Lees verder

Loketten Burgerzaken gesloten op verkiezingsdag

Op de verkiezingsdag, donderdag 6 juni, zijn de loketten van Burgerzaken gesloten. Die dag kun je dus geen burgerzakenproducten aanvragen. De receptiebalie is open tot 20.00 uur voor het afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen.

Op weg naar een 
toekomstbestendig 
accommodatiebeleid

Op maandag 3 juni is er een openbare themabijeenkomst voor de gemeenteraad over het accommodatiebeleid. Aanvang 19.00 uur. Je kunt de bijeenkomst volgen via de livestream op onze website. De gemeente Meerssen werkt aan een accommodatiebeleid dat voldoende mogelijkheden biedt voor sport, ontmoetingen en recreatie en tegelijkertijd toekomstbestendig is.

Lees verder

Stand van zaken aanpak 
wateroverlast

De overheden in Limburg werken samen om Limburg beter voor te bereiden en te beschermen tegen wateroverlast. Hiervoor is het programma Waterveiligheid en Ruimte (WRL) ingericht. Op de onze website lees je een update van WRL over de aanpak wateroverlast. 

Lees verder

Oordeelsvormende 
Raadsbijeenkomsten

Op woensdag 12 juni en donderdag 13 juni vinden oordeelsvormende raads-bijeenkomsten plaats. Aanvang 19.00 in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de vergaderingen ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Hier vind je ook de agenda's voor deze avonden. 

Lees verder

Benoeming voorzitter en plaatsvervangend voorzitter Rekenkamer

Op woensdag 29 mei stemde de gemeenteraad in met de benoeming van de voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de nieuwe Rekenkamer Limburg Centraal. Mevrouw Nicole Silverentand (voorzitter) en de heer Remy Sleijpen (plaatsvervangend voorzitter) werden beiden benoemd voor de duur van zes jaar. Van harte proficiat!

Veilig en fietsvriendelijk Meerssen: we zijn goed bezig!

Het dragen van een fietshelm vermindert de kans op ernstig hersenletsel met 60 procent en op dodelijk hersenletsel met 71 procent. Reden voor de gemeente Meerssen om op diverse manieren aandacht te vragen voor het dragen van een fietshelm. Lees meer hierover op onze website. 

Lees verder

Politie waarschuwt voor babbeltruc

Diverse oudere inwoners van de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen zijn gebeld door mensen die zich voordeden als politiemedewerker. Ze probeerden met een smoes hun slachtoffers geld of waardevolle spullen afhandig te maken. Gelukkig waren sommige mensen zo slim om op te hangen en de echte politie te waarschuwen. Helaas is een aantal mensen ook slachtoffer geworden. Dit kan ook gebeuren in onze gemeente. Lees verder wat je zelf kunt doen en wat je moet doen als je slachtoffer wordt van een babbeltruc.  

Lees verder

Infobijeenkomst resultaten onderzoek Geulmonding en 
pilot woningscan wateroverlast

De stichting Water-Stop.NU en programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL) organiseren een informatiebijeenkomst op dinsdag 4 juni. Van 19.00-21.30 uur ben je van harte welkom in De Stip in Meerssen. Meld je wel even aan!

Lees verder

Opening QR-FIT Beweegroute

Op woensdag 5 juni is de opening van de nieuwe QR-FIT beweegroutes in Meerssen. We starten om 10.00 uur bij het station in Meerssen. Tijdens de opening lopen we samen met een QR-FIT coach de route. Deelname is helemaal gratis. 

Lees verder

Vooraankondiging 
raadsvergadering

Op donderdag 27 juni vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis . Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. 

Lees verder

Themabijeenkomst 

businesscase I&A

Op woensdag 4 juni is er een openbare themabijeenkomst voor de gemeenteraad over de resultaten van de businesscase I&A (een haalbaarheidsstudie rondom Informatisering en Automatisering).  Aanvang 19.30 uur in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. Je kunt de themabijeenkomst ook volgen via de livestream op onze gemeentelijke website.

Lees verder

Duurzaamheidsprijs voor 

Wonen Meerssen

Wonen Meerssen is tweede geworden bij de Duurzaamheidsprijs 2024. Een mooie prestatie. De duurzaamheidsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de woningcorporaties die in het afgelopen jaar de grootste CO2-reductie hebben gerealiseerd. Een blijk van waardering voor de werkzaamheden die Wonen Meerssen heeft uitgevoerd en de inspanningen die ze hebben geleverd om hun woningen te verduurzamen.

Werken bij de gemeente Meerssen? Check onze vacatures

We hebben weer enkele mooie vacatures op onze website staan: aanpakker openbare orde en veiligheid, Woo-coördinator en managementassistent(e). zit er iets voor jou bij? Lees snel verder en solliciteer! 

Lees verder

Huiskamers

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in Huiskamer De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

- Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Activiteiten Bibliotheek Meerssen

Artikel 40 vragen en antwoorden

Activiteiten IVN Meerssen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Platform Meer Vitaal

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex