van 19 januari 2018

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich op een geweldige wijze belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Op donderdag 26 april wordt deze voor de eerste keer uitgereikt. Kent u iemand die deze blijk van waardering meer dan verdient? Nomineer hem/haar vóór 1 maart 2018.

Energie besparen en duurzame energie opwekken kan op verschillende manieren. Heeft u een eigen huis en wilt weten wat de mogelijkheden zijn bij uw woning? Kom dan naar de infobijeenkomst van PlusJeHuis op dinsdag 23 januari in de Auw Kerk in Bunde.

Enexis en WML gaan in 2018 kabels en leidingen vervangen in Meerssen-West. De werkzaamheden starten eind januari en vinden verspreid over 2018 plaats in de Vliegveldweg, Burgemeester Murisstraat, Pastoor P. Stevensstraat, Pastoor A. van Coelmontstraat, Pastoor A. Somyasingel en Bunderstraat. De exacte startdatum is afhankelijk van het weer.

EMEC plaatst als onafhankelijke energiecoörperatie 250 zonnepanelen op het dak van het bestuurscentrum. Iedereen die in de gemeente woont en energie afneemt, kan deelnemen. Inmiddels zijn al 80 zonnepanelen 'verkocht'. Stichting Duurzaam Meerssen en EMEC organiseren op 23 januari en 29 januari infoavonden. U bent van harte welkom!

Maak het fietsendieven niet te gemakkelijk en sluit uw fiets goed af! Twee wijkagenten hebben de bezoekers van de stations in Bunde en Meerssen hier nog eens aan herinnerd. Zij hebben alle gestalde fietsen voorzien van een zadelhoesje met de tekst 'Zet uw fiets goed vast, dan wordt u niet verrast'.

Stichting Trajekt is vanaf 1 februari aanstaande dagelijks in het gemeentehuis van Meerssen te vinden. U kunt hier terecht voor hulpvragen bij maatschappelijke kwesties of individuele problemen. Maak een afspraak en de medewerkers van Trajekt helpen u graag op weg.

Op woensdag 7 februari meert het Gilde van de Blauw Sjuut weer aan in Meerssen. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz zal de bemanning van de Sjuut welkom heten in gemeenschapshuis De Stip. Aanvang 14.30 uur. U bent van harte welkom!

Deze maand verricht BAM Rail slijpwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van 20 op 21 januari en 27 op 28 januari. In Bunde en Geulle kunnen inwoners mogelijk hinder hiervan ondervinden.

Tijdens de drie dolle dagen van Vastelaovend wordt de gemeente Meerssen geregeerd door diverse hooglustige Prinsenparen. De stadssleutels worden op zaterdag 10 februari en zondag 11 februari 2018 tijdens de Sleuteloverdrachten uitgereikt door de burgemeester en/of wethouders. Data en locaties: lees verder.

Heb je tijd en wil je iets voor een ander betekenen? Bij Vluchtelingenwerk zijn ze op zoek naar diverse vrijwilligers. Ze zoeken o.a. taalcoaches die de vluchteling helpt bij het leren van de Nederlandse taal door praktisch samen te oefenen. Daarnaast zoeken we spreekuurmedewerkers die als vraagbaak kunnen fungeren. Interesse? Lees verder.

Veel mensen kampen met financiële problemen of dreigen daarin terecht te komen. Gemeenten hebben een belangrijke rol in de aanpak en preventie van armoede- en schulden. Er zijn diverse regelingen in de gemeente Meerssen ter ondersteuning van inwoners die het niet breed hebben. In de brochure over het Armoedebeleid leest u meer.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Komt u op zaterdag 20 januari ook naar de officiële opening van Kids House in Ontmoetingspunt de Ketel? Er zijn allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Zo is er een disco, kun je je laten schminken, je haren laten invlechten en worden er lekkere hapjes gemaakt. De officiële opening wordt om 13.00 uur verricht door wethouder Berry van Rijswijk.

Trek op zondag 21 januari uw wandelschoenen aan voor een korte zondagochtendwandeling in de omgeving van Bunde onder leiding van Riekie Notten. Zij laat u op een van haar favoriete wandelingen genieten van de natuur in de omgeving van Bunde. U bent van harte welkom!

Op zondag 21 januari 2018 wordt er vanuit de Basiliek in Meerssen weer een live tv-mis uitgezonden op de KRO. Aanvang 10.30 uur.

Op zaterdag 20 januari vindt de receptie van CV de Kuutebieters in Ulestraten plaats. Tijdens de receptie kunt u de nieuwe heersers over het Kuutebietersriek feliciteren. De receptie vindt plaats van 19.30-21.00 uur in café/zaal de Notenbalk in Ulestraten.

Op dinsdag 23 januari vindt een thema-avond plaats van Stichting Duurzaam Meerssen. Deze wordt verzorgd door Meerssen en Ontwikkelingssamenwerking (MOS). Centraal staat de vraag hoe het Meerssense bedrijfsleven en goede doelen nog beter met elkaar in verbinding kunnen komen.

Op 20 januari wordt voor de 46e keer een prins en prinses geloot uit de groep jongens en meisjes die zich hebben aangemeld voor de jeugdraad 2018 van de Bökskes in Geulle. Daarnaast vindt de jeugdzitting plaats. Entree 2,50 euro. Aanvang 14.11 uur in gemeenschapshuis de Kollekamp in Geulle.

De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert een Cultureel Café op vrijdag 26 januari. Aanvang 16 uur in De Koel in Rothem. Het Cultureel Café is bedoeld voor iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme ideeën/plannen heeft om in onze gemeente een evenement te organiseren.

Op zaterdag 3 februari 2018 verschijnen in de etalages van meerdere winkels en horecagelegenheden in het centrum van Meerssen weer levende carnavaleske standbeelden-figuren. Wilt u meedoen? Meld u even aan!

Zaterdag 27 januari 2018 vindt in gemeenschapshuis de Stip de traditionele Galazitting van carnavalsvereniging de Aanhawwwersj plaats. Ook dit jaar heeft de vereniging weer een uniek programma in elkaar gestoken met allerlei artiesten. Kaarten (17,50 euro) zijn verkrijgbaar bij de leden van de Aanhawwersj.

Gilde Valkenburg organiseert op 29 januari een lezing over Wet langdurige zorg, eigen bijdrage in de zorg en Erfrecht. De lezing wordt gegeven door mevrouw Bonnier van Metis Notarissen in de Heuvelland bibliotheek in Valkenburg. De lezing duurt van 14.30-16.00 uur. Deelname is gratis. U moet zich wel even aanmelden.

Heeft u al eens een bezoekje gebracht aan Ut Zaelke in Bunde? Iedere maandag en donderdag van 14-17 uur bent u van harte welkom. Er zijn tal van activiteiten. Zo zijn er bijv. creatieve middagen, waar u zelf mooie dingen maakt. Op 25 januari staat weer zo'n middag op de planning. Deze keer in het teken van carnaval.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief