van 28 september 2018

Wethouder Paul Sanders en Josette Van Wersch van Waterschap Limburg bezochten woensdag de werkzaamheden bij de tijdelijke gronddammen die worden aangelegd in het stroomgebied van de Watervalderbeek. De gronddammen zijn onderdeel van noodmaatregelen die worden getroffen in het kader van de wateroverlast.

Donderdag 4 oktober vindt een raadsbijeenkomst plaats over het Provinciaal Inpassingsplan MAA (proefdraaien SAMCO). Aanvang 19 uur in het Bestuurscentrum. Tijdens deze bijeenkomst wordt de raad door o.a. de provincie geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen m.b.t. dit inpassingsplan. Belangstellenden zijn welkom.

Op 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid. Ook nu besteedt de Stichting Duurzaam Meerssen (SDM) daar weer aandacht aan. Dit jaar met een zeer interessante actie voor alle inwoners van de gemeente Meerssen: een lampen omruil-actie op donderdag 11 oktober op de Weekmarkt in Meerssen.

Veiligheid gaat ons allemaal aan. Kom daarom kijken, luisteren én meedoen op de Veiligheidsdag op 6 oktober. Met o.a. infostands, demonstratie en voertuigen. Er zijn gratis bewaakte fietsenstallingen op het terrein en het station ligt vlakbij. Komt u toch met de auto? Volg de parkeerroute.

Organiseert u een eenmalige activiteit? Heeft een sociale meerwaarde voor de lokale samenleving en kwetsbare burgers in het bijzonder? En bent u op zoek naar een financiële bijdrage? Vraag dan activiteitensubsidie aan. Dit kan tot nog aanstaande maandag 1 oktober. 

Maakt u gebruik van ondersteuning van de gemeente op het gebied van opvoeden en opgroeien (Jeugdwet), zelfstandig leven, wonen en meedoen (Wmo) of op het gebied van werk en inkomen (Participatiewet)? Wilt u hier uw ervaringen over delen? Dan zijn wij op zoek naar u! We gaan graag met u in gesprek.

In de nacht van 4 op 5 oktober voert ProRail werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang aan de Kerkweg in Rothem. Tijdens de werkzaamheden is de spoorwegovergang afgesloten voor alle verkeer.

Op 30 september is het koopzondag in Meerssen. Breng eens een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. U kunt daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee of wat te eten in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk is.

Rijkswaterstaat voert in de nacht van 3 op 4 oktober werkzaamheden uit aan de A2 afrit Ulestraten (A2 in zuidelijke richting). De afrit is van 20.00-05.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Verkeer wordt omgeleid.

Op 8 oktober start BLM met werkzaamheden in de Nieuwe Vliekerweg en Vliek in Ulestraten. De aannemer brengt de rode coating aan op de fietspaden, voert asfaltreparaties uit en verbreedt trottoirs. Als gevolg van de werkzaamheden zijn beide wegen van 8 t/m 12 oktober afgesloten voor verkeer.

Op 27 augustus ging de Waterchallenge-estafette van start in het Heuvelland. Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland (JOGG) daagde alle basisschoolleerlingen uit zeven dagen lang water te drinken in plaats van gezoete dranken.

In de avond/nacht van 9 op 10 oktober is de af- en toerit van de A2 verzorgingsplaats aan de Kruisberg afgesloten voor verkeer. De afsluiting vindt plaats i.v.m. maai- en snoeiwerkzaamheden en het reinigen van het wegdek.

Heeft u al eens een bezoekje gebracht aan ontmoetingspunt de Ketel in Meerssen. Loop eens binnen voor 'n kopje koffie/thee, een praatje of doe mee met een van de vele activiteiten. U bent van harte welkom! Lees verder voor wat er op de planning staat.

Van 15 oktober t/m 16 november vinden werkzaamheden plaats aan de 150 kV-hoogspanningslijn Graetheide-Limmel. De reden hiervan is dat in een (deel) van het hoogspanningsnet de bliksemdraad niet meer aanwezig is door diefstal.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht vindt u op www.meerssen.nl. Afgelopen week zijn antwoorden gepubliceerd over huisvestingsproblemen verenigingen en vragen over werkzaamheden waterleidingen Pr. Wilhelminaweg Bunde.

www.buurtnetwerkbunde.nl is nu officieel in de lucht! Buurtnetwerk Bunde heeft als missie: een prettige en veilige leefruimte in Bunde voor alle bewoners. Op de website kunt u zien wat de doelen zijn voor de komende jaren en welke concrete projecten er zijn.

Op 29 september worden kunstwerken van Zuid-Nederlandse kunstenaars geveild. De veiling vindt plaats in het Leopoldskerkje Meerssen. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek om schade van ernstige hersenletsel zoveel mogelijk te beperken of zelfs te voorkomen.

De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert regelmatig een Cultuurcafé voor iedereen die ideeën of plannen heeft om binnen de gemeente een evenement te organiseren. Het Cultureel Café geeft acte de préséance tijdens de officiële opening van de Bibliotheek en het Kindcentrum op 12 oktober.

Breng eens 'n bezoekje aan ´t Zaelke Bunde. Elke maandag en donderdag van 14-17 uur kunt u binnenlopen. We wandelen samen en spelen jeu de boules. Maar u kunt ook creatief bezig zijn. Meer weten? Lees verder. 

De overheid gaat digitaal. U ook? Steeds meer diensten van instanties, gemeenten en de landelijke overheid zijn digitaal te gebruiken. Bibliotheek Meerssen biedt miv 11 oktober in samenwerking met de gemeente de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ aan.

In Erfgoedhuis Meerssen is nu een expositie van Loes Knoben (brons), Annemarie Gulikers (gedichten) en Marlies Gulikers (schilderijen). De expositie duurt t/m 30 november. Op zondagmiddag is altijd één van de kunstenaressen aanwezig.

In oktober gaat de Kinderboekenweek van start. Het thema is ‘vriendschap’. Bibliotheek Meerssen organiseert woensdag 3 oktober een feestelijke kindermiddag. Aadje Piraatje is van de partij, er wordt geknutseld en geschminkt.

Ben jij benieuwd wat golf jou te bieden heeft? Kom erachter tijdens de Open Golfdag bij Golfclub Meerssen op zaterdag 29 september. Een unieke kans om kennis te maken met de golfsport. Je bent van harte welkom!

Bibliotheek Meerssen organiseert op 5 oktober samen met Zorgcentrum Ave Maria een voorleeslunch voor ouderen ikv de Nationale Ouderendag. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een lunch kunt u luisteren naar een verhaal van Yvonne Keuls.

De IVN-herfstexcursie op zondag 30 september gaat naar 3 groeven in Berg en Terblijt: Groeve Blom, de Meertensgroeve en Natuurpark Lange Akker. Onderweg kijkt u naar verschillende landschappen en kunt u genieten van prachtige herfstkleuren.

Op 30 september organiseert Kinderonderzoekfonds Limburg 'Tour de Lique 2018'. Deze sponsorfietstocht is bedoeld om geld in te zamelen. Geld dat hard nodig is om onderzoek te doen naar behandelingsmethoden ter voorkoming van hersenschade bij te vroeg geboren kindjes.

Weet u wat biowalking is? Is uw leefomgeving om op te eten? Natuur doet een mens goed. Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. Daarom organiseert Actiecentrum Limburg Positief Gezond enkele Inspiratiesessies.

Op maandag 1 oktober organiseert het CJG043 samen met Babs van Nesselrooij en Kim Steeghs speciaal voor ouders in de regio 043 een Themachat 'Slaapproblemen bij Kinderen'. Babs en Kim zijn allebei werkzaam als kinder(slaap)oefentherapeute in Maastricht eo.

IVN organiseert 3 oktober de lezing “De apotheek in onze achtertuin' door Marjo Dullens. Marjo laat u kennismaken met de wereld van geneeskrachtige kruiden. Geen exotische wonderplanten, maar alledaagse planten in uw achtertuin.

Zaterdag 6 oktober organiseert St. Limburgs Landschap een excursie door natuurgebied Meerssenerbroek en De Dellen. Denk aan stevige schoenen. Honden mogen helaas niet mee ivm de Galloways in het gebied. 

Zaterdag 27 oktober wordt de eerste Horeca Bridge Drive Markt Meerssen gehouden bij De Proosdij aan de Markt in Meerssen. De opbrengst van deze dag gaat naar Five4Five. Deze organisatie steunt het kankeronderzoek in Zuid-Limburg.

De snelle hardloopwedstrijd de Groene Loper Run keert op paasmaandag 22 april 2019 terug naar Maastricht. Naast een mooi 5 km-parcours, krijgt de run dit jaar een nieuw 10 km parcours.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief