van 8 november 2018

Op woensdag 7 november heeft wethouder Paul Sanders als eerste zijn handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst om wateroverlast in de gemeente Meerssen aan te pakken. Hij deed dit in aanwezigheid van mevrouw Josette Van Wersch, dagelijks bestuurder van Waterschap Limburg. Op donderdag 8 november volgen de overige samenwerkingspartners zijn voorbeeld.

De gemeente Meerssen krijgt een nieuwe blauw-witte restzak. Deze is binnenkort verkrijgbaar in de winkels. De prijs blijft gewoon hetzelfde als de bordeauxrode restzakken. Heeft u nog bordeauxrode restzakken Deze kunt u gewoon opgebruiken. Meer weten? Lees verder.

Op donderdag 8 november vindt de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeenteraad plaats. In Weekblad de Geulbode van 21 november kunt u meer lezen over de plannen en projecten voor komend jaar. De informatie verschijnt dan tevens op www.meerssen.nl en in de wekelijkse digitale nieuwsbrief.

Op www.meerssen.nl vindt u alle info over de aanpak van wateroverlast op een speciale informatiepagina. Hier vindt u info over het belang van samenwerking, tips & adviezen ter voorkoming wateroverlast, het schottenprogramma, project Steenbreek, de nieuwe Stimuleringsregeling en nog veel meer.

Jaarlijks krijgt 1 op de 1000 Nederlanders te maken met een hartstilstand. Reanimatie kan veel sterfgevallen voorkomen. De gemeente maakt zich daarom al een aantal jaar sterk voor een dekkend AED-netwerk. Daarnaast bieden we cursussen Reanimatie & AED. Meld u aan voor de cursussen op 27 of 29 november.

Het is belangrijk lege batterijen in te leveren, omdat deze gerecycled kunnen worden. Om u hierover te informeren staat Stibat-team op 1 december en 26 januari van 10.00-16.30 uur in ter hoogte van het gemeentehuis in de Beekstraat. Iedereen die langskomt, krijgt bovendien een handige Batterij Bewaarbox.

In de Basisregistratie Personen zijn persoonsgegevens opgenomen van alle inwoners. Deze worden automatisch verstrekt aan overheidsinstanties en bijzondere maatschappelijke instellingen. Dit kunt u niet voorkomen, omdat dit wettelijk bepaald is. In enkele gevallen kunnen 'derden' vragen om uw gegevens. Voor deze kunt u om geheimhouding verzoeken.

Eerder dit jaar is de Vliegveldweg aangepast voor de snelle fietsroute. Met een smalle rijstrook voor auto's in het midden en twee brede rode fietsstroken aan weerszijden, is de weg ingericht als een soort fietsstraat waar de auto te gast is. De inrichting is nog wennen voor sommige weggebruikers. Lees verder voor meer uitleg.

Op donderdag 8 november is er in de Basiliek van Meerssen een concert Oorlog en Vrede: een concert voor de uitzonderlijke combinatie van orgel, bariton en viool. Aanvang 20 uur. Het concert wordt verzorgd door Lei Wang (viool), Sebastian Neuwahl (bariton) en Rob Waltmans (orgel). U bent van harte welkom!

In verband met onderhoudswerkzaamheden zijn de A2 toe- en afrit Meerssen en toe- en afrit Kruisberg-Oost in de avond/nacht van 13 op 14 november kort afgesloten. Door werkzaamheden is de A79 afrit Meerssen (richting Maastricht) in de avond/nacht van 16 op 17 november afgesloten.

Op donderdag 15 november vindt een openbare themabijeenkomst plaats voor de raad. Aanvang 19 uur in het bestuurscentrum. Tijdens de bijeenkomst is er een presentatie van WISE (mbt Tihange) en een presentatie over het vrijwilligersbeleid. Belangstellenden zijn welkom.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Scouting Bunde nodigt iedereen uit om op 9 november het Sint Maartensfeest te vieren. Aanvang 18 uur op het Sint Agnesplein. Van daaruit trekt de lampionnenoptocht met muziek richting scoutingterrein. Hier wordt een groot vuur ontstoken. Voor de kinderen is er warme chocolademelk en speculaas.

De Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme organiseert voor iedereen met ideeën of plannen op het terrein van kunst, cultuur, erfgoed en toerisme een netwerkborrel op vrijdag 9 november van 16.00-18.00 uur in Ontmoet Anna in Station Meerssen. U bent van harte welkom! Meld u wel even aan!

Op vrijdag 16 november kunt u in de bibliotheek genieten van een muzikale avond met de Limburgse troubadour Ton Engels. Aanvang 20 uur. Ton is een doorgewinterde troubadour die met zijn in dialect liedjes jong en oud weet te vermaken.

MOS nodigt u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op 14 november van 20.00-21.45 uur in De Stip. U bent van harte welkom. Op de agenda staat o.a. de verbinding particuliere initiatieven en het lokale bedrijfsleven en een presentatie door Franklin Jansen over zijn bezoek aan Cuba en zijn stichting Ñayño i.o.

Kristallen kweken, hoe doe je dat? Cheyenne Bex en Will Voncken gaan de IVN Jeugdgroep op 10 november wegwijs maken in deze fantastische wereld. Cheyenne doet dit op haar eigen creatieve manier. Will Voncken zal haar bijstaan. Hij weet veel van natuurkunde en scheikunde.

IVN Ulestraten organiseert op 18 november de bijzondere wandeling “In de voetsporen van de familie Schoenmaeckers”. Dit naar aanleiding van de onlangs gehouden presentatie van Fred Erkenbosch. Vertrek is om 14 uur bij de ‘Kwallef van Vliek’ tegenover Kasteel Vliek. Iedereen is welkom.

Fotogroep De Kiekkast Ulestraten brengt beginnende fotografen in de regio samen. Hun enthousiasme voor fotografie brengen ze graag over op anderen. Daarom organiseren ze op dinsdag 20 november van 19.30-21.30 de gratis lezing ‘Hoe maak ik een goede foto?’ in de bibliotheek Meerssen.

De landelijke leescampagne Nederland Leest in november is gewijd aan voeding. Exclusief voor leden ligt er een geschenkboek klaar in Bibliotheek Meerssen! Vergeet hem niet op te halen deze maand. Op=op. Natuurlijk is er ook van alles te doen rondom het thema voeding. Smakelijk!

Kinderen kunnen op woensdag 21 november hun eigen schoentje knutselen bij Bibliotheek Meerssen. Daarna kunnen ze hem laten staan voor de goedheiligman. Vanaf 5 december mogen de kleintjes komen kijken wat erin zit! De knutselmiddag is gratis en begint om 15 uur.

Zo’n 700 foto’s afkomstig van 132 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van de fotowedstrijd ‘Cultureel Erfgoed’ van Stichting Limburgs Landschap. Uiteindelijk bepaalt u wie de winnaar wordt van de hoofdprijs van € 500,-. Dus laat uw stem horen!

Op donderdagavond 22 november verzorgen Jos Perry en Annet Perry-Schoot Uiterkamp een voordracht over oorlogsdocumenten. Jos Perry introduceert een aantal 'oorlogsschrijvers' uit onze directe omgeving. Annet Perry-Schoot Uiterkamp zal tekstfragmenten voorlezen.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief