Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 2 september 2022

Supermarkten, scholen en instanties helpen ouders en kinderen om gezonde keuzes te maken

Een week voor de start van de scholen hebben 15 Limburgse gemeenten een campagne gelanceerd om kinderen gezonder te laten eten en drinken. Recent onderzoek van de Limburgse GGD leert dat 23,2 procent van de ondervraagde 13- tot 16-jarigen geen gezond gewicht heeft. Die cijfers uit de Gezondheidsmonitor Jeugd brachten partijen tot het starten van de campagne 'Gezondschap'. Wethouder Inge Smeets: "Het is belangrijk dat kinderen en ouders de beste keuzes kunnen maken op het gebied van gezonde voeding en meer bewegen. Er zijn bijvoorbeeld kinderen, die 's ochtend zonder ontbijt naar school komen. Bovendien zijn we ons niet altijd even bewust van wat we eten of drinken. Deze actie is een prima bewustmaker."

Lees verder

Ken jij je buren? Vier Burendag!

Ken jij je buren? Die naast je wonen en die van een paar huizen verderop? Buurten worden gezelliger als je elkaar (nog beter) kent. Daarom nodigt het Oranje Fonds je uit om mee te doen aan Burendag op 24 september! Als je samen een gezellige dag organiseert voor de buurt, geef je iedereen het gevoel dat hij ertoe doet. Doe je mee?

Lees verder

Wereldspellenmiddag in speeltuin Sint Joseph op zondag 4 september

Zondag 4 september opent de burgemeester de derde editie van de Wereldspellenmiddag in Speeltuin Sint Joseph aan de Bunderstraat in Meerssen. Iedereen (jong en oud) die van een spelletje houdt, is van harte welkom. Arm of rijk, ver weg of dichtbij. Spelen gebeurt in de hele wereld. Kom ook en neem je vrienden en familie mee - en kom vooral op tijd!

Lees verder

Onderwijshuisvesting - Stichting LVO en Gemeente Meerssen maken in goed overleg einde aan geschil

Stichting LVO en Gemeente Meerssen hadden een geschil en zijn in goed overleg tot een regeling gekomen. De gemeenteraad wordt in de vergadering van 29 september gevraagd hiermee in te stemmen. Meer informatie vindt u in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl. 

Lees verder

Agenda raadsadviesvergadering woensdag 14 september 2022

Op woensdag 14 september 2022 vindt een digitale raadsadviesvergadering plaats. De vergadering start om 19.00 uur en is live te volgen via het raadsinformatiesysteem op de gemeentelijke website. 

Lees verder

Tijdens de Bundermijt tentoonstelling in Ut Zaelke

Tijdens de Bundermijt op zondag 18 september kunt u in Ut Zaelke een tentoonstelling bezichtigen van alle moois dat er in de afgelopen is gemaakt, zoals schilderijen en creatieve werkjes. Vanaf de Vliegenstraat in Bunde wordt u naar Ut Zaelke van BundeNuSamen geleid.

Lees verder

Jaarmarkt Meerssen op zondag 4 september van 10-17 uur

Rondom de Basiliek en Markt kunt u op de eerste zondag van september weer de gezellige Jaarmarkt Meerssen bezoeken. Dit keer vindt de jaarmarkt plaats op zondag 4 september van 10.00-17.00 uur. Er is vanalles te zien en te beleven!

Lees verder

Militaire oefening

Van 12 tot en met 16 september 2022 is er in de gemeente Meerssen een oefening van de Koninklijke Landmacht. De militairen verplaatsen zich te voet. Als er schade ontstaat, kunt u dit via mail melden bij Defensie. 

Lees verder

Nieuws van Bibliotheek Meersen

Er staan weer interessante en handige activiteiten op de kalender van de bieb. U kunt bijvoorbeeld in de bibliotheek het maandelijkse juridisch spreekuur bezoeken, een lezing van een thriller-auteur bijwonen, of tijdens een cursus in de prachtige Synagoge Meerssen een virtuele rondreis maken in een schitterend land ver van hier!

Lees verder

Meer nieuws

- Informatiepagina Oekraïne

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in De Ketel Meerssen

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex