In meer wijken in Groningen wordt betaald parkeren ingevoerd. Dat heeft de gemeenteraad woensdag 28 april besloten.
De uitbreiding van het betaald parkeren moet de parkeeroverlast in Groningse wijken omlaag brengen en meer ruimte scheppen voor auto's van wijkbewoners en ruimte om straten anders in te richten.
Betaald parkeren van 9.00 tot 18.00 uur gaat onder meer gelden voor Paddepoel, Selwerd ten noorden van de Eikenlaan, De Hoogte, de West-Indische Buurt, Helpman, De Wijert Noord en de omgeving van het Martini Ziekenhuis. Lees het hele artikel op de
website van de raad.
Maatregelen voor spreiding bezoekers binnenstad
Sinds woensdag 28 april is winkelen zonder afspraak weer mogelijk. Daarnaast mogen terrassen tussen 12.00 en 18.00 uur open zijn. Hierdoor kan het drukker zijn in de binnenstad van Groningen. Om ervoor te zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden, heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen in de binnenstad:
-In een aantal straten geldt een fietsparkeerverbod en er zijn extra fietsenrekken geplaatst. Fietsen die niet in de fietsenrekken of -vakken staan, worden door de gemeente verwijderd. Hierdoor blijft er voldoende ruimte vrij voor voetgangers.
-Er is belijning op straat aangebracht voor fietsers en voetgangers. Deze zorgen voor een veilige doorstroom op drukkere plekken.
-Er worden (fiets)stewards ingezet. Zij geven bezoekers aanwijzingen om drukke plekken zoveel mogelijk te mijden.
-Vanaf 3 mei gaan we ook in het Stationsgebied weer handhaven. Dat wil zeggen dat we vanaf die datum de fietsen weer labelen. Gelabelde fietsen worden na 4 weken naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen gebracht. Daar kun je hem tegen betaling van 25 euro weer ophalen.
-Op marktdagen is de Vismarkt-noord gestremd. Zo is er meer ruimte voor marktkramen en bezoekers.
-Bezoekers aan de binnenstad kunnen op een
druktekaart zien waar het rustig is en welke straten beter vermeden kunnen worden.
Meer informatie over de maatregelen in de binnenstad staat op onze
website.
College investeert in evenemententerrein Stadspark
Het verbreden van het veld en het verbeteren van de watertoevoer. De aanleg van stroom, glasvezel en water. En de aanpak van de entreegebieden. Het is een greep uit de maatregelen om de Drafbaan verder te ontwikkelen als evenemententerrein.
Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om 1.6 miljoen euro te investeren. Dat staat in de uitwerking van de plannen voor de doorontwikkeling van het evenemententerrein Stadspark, dat deze week is vastgesteld. In een
filmpje vertelllen de wethouder en programmeur Peter Sikkema meer over de plannen. Het hele artikel lees je op onze
website.
Live stream over de nieuwe mobiliteitsvisie Op
dinsdag 18 mei vanaf
19.30 uur vanuit het Forum Groningen: een live stream over de nieuwe mobiliteitsvisie Groningen Goed op Weg – Naar een leefbare, schone en gezonde stad. Deze visie is in concept. De inspraakperiode is gestart en loopt tot en met 6 juni.
Op het programma van 18 mei staan onder meer interviews met de wethouders Philip Broeksma en Roeland van de Schaaf, die bevraagd worden over de meest opvallende beleidskeuzes en de consequenties daarvan. Je kan via de chat een reactie geven of een vraag stellen. De link voor deze digitale bijeenkomst kan je vinden op onze
website. Daar vind je ook de conceptvisie, een filmpje en andere documenten.
Ook de gemeenteraad wil graag horen wat jij van de concept-mobiliteitsvisie vindt. Op woensdag 19 mei is er vanaf 20.00 uur een digitale sessie waarin je met de gemeenteraadsleden van gedachten kan wisselen. Je kan je hiervoor aanmelden (tot uiterlijk 24 uur van te voren) via
griffie@groningen.nl