Geniet van kunst, architectuur en historie in het Park

Het Park is prachtig om te zien in de herfst, combineer de mooie landschappen in deze tijd van het jaar met de kunst, architectuur en historie in het Park. Bezoek het Museonder om te zien wat er onder de grond leeft en heeft geleefd. Of volg een rondleiding of themarondleiding in het Jachthuis Sint Hubertus om meer te leren over de architectuur en historie van dit gebouw. En kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Kröller-Müller Museum met haar wereldberoemde collectie.
PLAN UW BEZOEK

Blog van boswachter Henk Ruseler

Als jong mens was ik een natuurboekenwurm en dat wisten mijn (groot)ouders. Vooral op mijn verjaardag en met Sinterklaas groeide mijn collectie natuurboeken fors. Vijftien delen Wonderen der Wereld van Walt Disney; in de loop der jaren kwamen ze stuk voor stuk op de boekenplank. Ook De Laatste Paradijzen, waarin Eugen Schuhmacher, de Duitse zoöloog en internationaal bekende pionier op het gebied van natuurdocumentaires, de lezer meeneemt naar prachtige natuurgebieden en hun zeldzame bewoners.
LEES MEER

Zaag je eigen kerstboom

Op 3, 4, 10, 11, 17 en 18 december kunt u bij 'Zaag Je Eigen Kerstboom' zelf een échte scharrel-den komen zagen. Om de druk over de dag te verspreiden vragen wij u vooraf een gratis tijdslot te reserveren via de website. In het Park is er een plek toegewezen waar u zelf gratis een boom kunt uitkiezen, afzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Dit is niet alleen een leuk gezinsuitje, maar hiermee helpt u ook de natuur in het Park. De dennenbomen groeien namelijk op de open stuifzanden in het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen.
LEES MEER

Spinnen in het Park

Vrijwilligers van De Hoge Veluwe fauna werkgroep doen inventarisaties in het Park. Dit keer hebben we Rob Versteeg een vrijwilliger van de faunawerkgroep hierover geïnterviewd. Rob Versteeg monitort verschillende fauna in het Park, waaronder de spinnen in het Park. In dit interview vertelt hij hoe spinnen gemonitord worden en of het herfstseizoen het spinnenseizoen is.
LEES MEER

Petitie & tentoonstelling Red de moeflon

Moeflons zijn zeer belangrijk voor het Park, ze helpen ons met het beheer van de open landschappen. Deze landschappen, waaronder stuifzanden en heischrale graslanden, zijn Europees beschermd. Zonder de grazende moeflons groeien de landschappen dicht.
Een groot probleem, omdat we dan niet alleen de beschermde open landschappen verliezen, maar vooral ook de biodiversiteit die erbij hoort. Alle soorten die afhankelijk zijn van deze landschappen, zoals de tapuit verdwijnen dan uit het Park. Om deze landschappen en soorten te behouden, hebben we de moeflon hard nodig.
Sinds de komst van de wolf in het Park is de moeflonpopulatie meer dan gehalveerd, daarom zijn we een petitie gestart om de moeflon in het Park te behouden. Met de petitie “Red de moeflon” willen we toestemming krijgen om de wolf te mogen verwijderen uit het Park. In het Museonder kunt u daarnaast de tentoonstelling Red de moeflon - waarom is de moeflon zo belangrijk? bekijken.
In deze tentoonstelling leert u meer over het nut en de noodzaak van de moeflon, en waarom het Park deze iconische soort wil behouden, ook voor toekomstige generaties. Kijk voor meer informatie op onze FAQ. Naast het tekenen van de petitie kunt u de moeflons ook helpen door lid te worden van Vereniging De Moeflon.
HELP ONS EN TEKEN DE PETITIE

Hoge Veluwe Winterarrangement

Bent u op zoek naar een mooie en verantwoorde locatie voor uw zakelijke kerstborrel of nieuwjaarsreceptie? Sluit het jaar feestelijk af of vier het nieuwe jaar met uw collega's. Vanaf 1 december tot en met 6 januari verwennen we u en uw collega's op ons winterterras buiten in feestelijke sfeer. Vanuit houten kraampjes serveren we ambachtelijke lekkernijen, zoals glühwein, een Veluws stoofpotje, Brandt & Levie braadworst, erwtensoep, oliebollen en meer. Ook kan aanvullend nog gekozen worden voor het “shop je eigen kerstpakket” arrangement in onze Parkwinkel. En mocht Corona voor binnenactiviteiten toch nog roet in het eten gooien? Wij staan er buiten lekker warmpjes bij!
BEKIJK HET ARRANGEMENT

Uitgelicht

Musea in het Park

Combineer het prachtige herfstseizoen met één van de musea in het Park. Bekijk wat er onder de grond leeft en geleefd heeft in het Museonder. Of volg een rondleiding over de unieke architectuur en historie van ‘Gesamtkunstwerk’ het Jachthuis Sint Hubertus. Bezoek naast het Park ook het Kröller-Müller Museum om de schilderijen en tekeningen van van Gogh te bekijken.

Portret van Helene Kröller-Müller in Singer Laren

Van 13 september 2022 t/m 8 januari 2023 is in museum Singer in Laren de tentoonstelling De Nieuwe Vrouw te zien. In de tentoonstelling is een werk te zien wat voor het Park heel bijzonder is, namelijk een portret van Helene Kröller-Müller, uit Jachthuis Sint Hubertus.
Lees meer

Themarondleiding

Van 1 november tot met 31 maart 2023 kunt u de themarondleiding: Een totaalkunstwerk van H.P. Berlage volgen. Tijdens de rondleiding bezoekt u enkele vertrekken uit de reguliere rondleiding, zoals de hal en de eetkamer. Daarnaast neemt u een exclusief kijkje in de linnenkamer, biljartkamer en de kelder. In de kelder is een kleine expositie over het ontwerp van het totaalkunstwerk en de gebruikte bouwmaterialen ingericht.
Lees meer

Hoge Veluwe Vacature Festijn


Bent u of kent u iemand die op zoek is naar een mooie (bij)baan of stage? Kom dan op 19 november 2022 kijken bij het Hoge Veluwe Vacature Festijn. Hier vertellen medewerkers van het Park meer over waarom werken bij De Hoge Veluwe leuk is en natuurlijk wat de vacatures inhouden. Er staan verschillende vacatures bij diverse afdelingen open. Uiteraard staat er een hapje en drankje klaar om het festijn compleet te maken.
Lees meer

Kerstlunch

Geniet op 25 of 26 december samen met uw gezin of vrienden van een heerlijke en uitgebreide vijfgangen kerstlunch in het Parkrestaurant. Tijdens de lunch krijgt u vijf mooie gerechten aan tafel geserveerd met inspiratie uit het Park. We adviseren u tijdens de lunch graag over bijpassende wijnen.
Lees meer en reserveren

Tien schoencadeautjes onder de tien euro

Bent u nog op zoek naar leuke schoencadeautjes? De Parkwinkel heeft verschillende schoencadeautjes in het assortiment. Wij hebben alvast tien leuke schoencadeautjes voor u geselecteerd:
 
1. Suske en Wiske stripverhaal  € 7,95
2. Dierenknuffel  € 7,50
3. Doe-het-zelf vogelvoer  € 5,25
4. Speelkaarten vogels 3D  €10,00
5. Spel: Avontuur in de natuur  € 9,99
6. 3D puzzel  € 5,00
7. Doe-het-zelf houten hert  € 6,50 
8. Kwartetspel insecten  € 10,00 
9. Roodborst mini puzzel  € 6,25
10. Houten pen met dier  € 3,75

Meetings award

Het Park Paviljoen is wederom genomineerd voor beste vergaderlocatie van het jaar 2022 door Meetings Platform. Wij zijn blij met de nominatie en hopen natuurlijk op de eerste plaats. Het Park Paviljoen is niet alleen een mooie vergaderlocatie, maar is uniek door zijn ligging in het midden van het Park. Stemmen op het Park Paviljoen als vergaderlocatie van het jaar kan hier.
Stem op het Park Paviljoen

Workshop Shinrin Yoku

Op 11 en 26 november kunt u mee doen met Shinrin Yoku. Shinrin Yoku betekent letterlijk vertaald: bos baden. Het is een Japanse manier van in het bos zijn die in Japan tot een populaire kunst ontwikkeld is. U wandelt hierbij niet door het bos, maar probeert samen met het bos te zijn.

Reserveer en lees meer

Uitzending gemist


Onlangs was het Park te zien bij het programma Buitengewoon. Daarnaast hebben wij zelf ook een podcast opgenomen. Wellicht heeft u deze gemist. De afleveringen kunt u hieronder vinden.

Aflevering Buitengewoon: Over het stuifzand in het Park

De Hoge Veluwe podcasts:

Vrijwilliger vacature rondleider Jachthuis Sint Hubertus


Bent u enthousiast over historie en architectuur? En lijkt het u leuk om bezoekers meer te vertellen over de geschiedenis en architectuur van Jachthuis Sint Hubertus? Wordt dan vrijwilliger van de werkgroep Rondleiders Jachthuis Sint Hubertus. Als rondleider vertelt u bezoekers over de geschiedenis en architectuur van het gebouw. Lees verder voor meer informatie of om u aan te melden als vrijwilliger.
Lees meer

Steun het Park

Om ook toekomstige generaties te kunnen laten genieten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, is financiële steun hard nodig. Dankzij steun van particulieren en bedrijven kan het Park blijven investeren in onder meer biodiversiteit en educatie.
Lees meer

Ontdek het Park  •  Bezoek het Park  •  Agenda   
Webshop  •  Steun ons

© 2022 – Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe



 
Blijf elke dag op de hoogte en volg ons op social media:
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube