Gastronomische proeverij Smaakmakers Editie Gevogelte Donderdag 13 oktober Brasserie Springer presenteert 'Smaakmakers': een gastronomische proeverij met elke keer een ander thema. Deze eerste editie staat in teken van gevogelte. Wat kunt u de verwachten? Special guest Wil Mangnus een fervent jager die alles kan vertellen over jagen en gevogelte. 4 gangen menu € 38,50 met optioneel bijpassende wijnen of bieren Bieren van brouwerij Argentum gepresenteerd door de makers.
Special guest In Nederland zijn ongeveer 30.000 jagers die heel veel kennis hebben van de Nederlandse natuur. Onze speciale gast is Wil Mangnus; een fervent jager uit Berkenwoude. Will gaat samen met Chef-kok Per Boerefijn voor elke gang een introductie geven over de gerechten. Per weet alles over de bereiding van wild en Wil over het leven wat het wild.
Smaakmaker brouwerij Argentum
Collega smaakmaker brouwerij Argentum gaat de bijpassende bieren verzorgen. Jeriel en Almer, eigenaren van de stadsbrouwerij, maken sinds 2014 meerdere soorten ambachtelijk bier. Zo maken zij Golden Ale, IPA en Smoked India Porter. Bieren die perfect bij onze gerechten passen. De bieren worden gepresenteerd door de makers!
Het menu Roodpoot patrijs Patrijs, licht gerookt met eikenmot en jeneverbessen, geserveerd met een worstje van het boutje, een zalfje van zwarte peen en gehakte kastanjes. Gegarneerd met paté van eendenlever en diverse bereidingen van peen. ****** Wilde eendenborst Mooi rood gebakken eendenborst, met een licht gebonden wildjus vol met zwarte besjes. Geserveerd met een stampotje van rode kool, appel en zoete aardappel. ****** Schotse sneeuwhoen Sneeuwhoen uit Schotland geserveerd met gebakken cantharellen, een jus van paddenstoelen en rode port, gegarneerd met “spekaardappeltjes” en witlof op “wilde” wijze. ****** Chocoladedroom Een dun laagje echte chocolade gegoten in een mal en gevuld met een scala aan heerlijkheden. Kersenmousse, frisse witte chocolademousse met yoghurt, compote van amarene kersen en ijs van kersen en amandel. Kosten: € 38,50 p.p.