Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 3 nummers voor 15,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting..

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 6,90 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie in App Store incl video en audio voor 4,49, of zonder video & Audio via 'all you can read' abonnementen Readly, LeesLounge of MagZine

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

  • Dick Dale in memoriam
  • Release van de Week: Robin Trower
  • Eddie van der Meer’s fingerstyle video’s
  • Musikmesse Prolight & Sound Frankfurt
  • Zaterdag 18 mei Muzikantendag in Amsterdam
  • Rockin’ the Blues festival 1 juni
  • YouTube-kanalen voor de gitarist
  • Nieuwe reviews online!
  • Overzicht Ernie Ball straps
  • Nieuw: Aquarium Sessions!
  • Test van de LD Systems Maui 5 GO mini-PA
  • Riff van de maand: Greta Van Fleet's Highway Tune

 

Gitarist 337, april 2019 nu verkrijgbaar! 

   Bestel de nieuwe editie online bij ons via de site - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’
( 6,90, geen verzendkosten!). Klik hier.  
   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! Vanaf vandaag!
  Je kan Gitarist ook downloaden in de App Store (voor iOS, incl video en audio) of voor alle tablets en smartphones via Readly, Magzine.nu of Leeslounge (zonder video en audio).

Highlights in deze editie: 
Coverinterview met shredpionier Yngwie Malmsteen.

Ook een uitgebreid interview met Matt Bellamy van Muse.

Tests in dit nummer: een chique Jackson superstrat, een even chique hollowbody van Schecter, twee Blackstar combo’s met klassieke heavy sounds op huiskamerniveau, twee Ibanez Artwoods voor eigentijds fingerstylespel en drie drivepedalen uit de almaar uitbreidende reeks Fender stompboxen.

Verder een uitgebreide sectie met Eurosonic Noorderslag interviews. We spraken de gitaristen van For I Am King, Portland en Whispering Sons


Klik hier voor een overzicht van de volledige inhoud van deze editie.

Dick Dale in memoriam
The King of the Surf Guitar werd laat in zijn carrire wereldberoemd
Dick Dale, ook wel bekend als The King of the Surf Guitar, is afgelopen zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden. De grondlegger van de surfgitaarstijl beleefde in de jaren negentig een tweede carrire dankzij het gebruik van zijn muziek in Quentin Tarantino’s filmhit Pulp Fiction. Lees ons In Memoriam.

Release van de Week: Robin Trower - Coming Closer To The Day
Vandaag verschenen - 22 maart 2019
Robin Trower komt vandaag met zijn nieuwe album uit, Coming Closer To The Day. Bij het album speelt Trower alle instrumenten zelf, behalve de drums. Ondanks de betekenis van de titeltrack van het album, dat de nadruk legt op hoe kort het leven is, is het album levendiger dan ooit. Rauwe kracht en emotie zijn volop aanwezig. Lees verder en luister naar het album.

Musikmesse Prolight & Sound Frankfurt
Met de NAMM Show nog in de benen reizen we in april weer af naar de Musikmesse / Prolight & Sound in Frankfurt. Deze beurs vindt dit jaar plaats van dinsdag tot en met vrijdag, 2-5 april. Met natuurlijk weer de nieuwste instrumenten en gear tentoongesteld door fabrikanten uit de hele wereld. Lees verder.

Op zaterdag 18 mei Muzikantendag in Melkweg, Amsterdam
Demospreekuur, panels, flitscolleges en drumclinic
De jaarlijkse Muzikantendag, georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, is dit jaar op zaterdag 18 mei. Op deze dag opent de Melkweg haar deuren voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek. Muzikanten krijgen hier 1-op-1 feedback van muziekprofessionals en kunnen hun demo laten horen. De Muzikantendag komt tot stand in samenwerking met Gitarist. Lees verder.

Overzicht Ernie Ball straps
Gitaarbanden en straplocks voor alle stijlen
Gitaarbanden en straplocks kunnen het verschil maken tussen losjes op de bank zitten spelen versus wild op een podium staan shredden, zo meldt Ernie Ball ons. Zij bieden een groot palet aan guitar straps en in dit artikel geven we een overzicht van de soorten die er zijn. Van 5 tot 85 euro! Lees verder.

 

Nieuw: Aquarium Sessions!
Met onze redactie houden we kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. We hebben daar een kleine ruimte die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het Aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we vanaf nu regelmatig Aquarium Sessions: akoestische sessies van interessante muzikanten die we streamen op Facebook en delen op YouTube. Ethan Johns, Eagle-Eye Cherry en Sons of the East zijn al bevestigd!
Lees verder!

YouTube-kanalen voor de gitarist
YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten. Deze twee artikelen, vijf Youtube-kanalen voor de gitarist belichtend hebben we afgelopen week online gezet:
Deel 1: Marty Music en Paul Davids
Deel 2: Music Is Win, Rick Beato en DarreL Braun Guitar

Test van de LD Systems Maui 5 GO mini-PA
Stel: je wordt geboekt voor een semi-akoestische gig, solo of met een zanger(es), op een tuinfeest met beperkte ruimte voor je spullen, geen geld voor techniek of enige tijd voor opbouw, maar het moet wel goed klinken.... O ja, en er is geen stroom in de nabije omgeving. Dan zou de LD Systems Maui 5 GO - een compact geluidssysteem met gentegreerde Li-ion-accu - wel eens de oplossing kunnen zijn. Laten we eens kijken. En luisteren! Klik hier.

MEER DAN 400 REVIEWS ONLINE OP GITARIST.NL  
We hebben weer een mooie serie eerder in Gitarist verschenen tests online geplaatst. Je kan ze als pdf downloaden klik ze hieronder aan.
Universal Audio OX Amp Top B - test uit Gitarist 334
Tech 21 Paul Landers PL1 Fly Rig - test uit Gitarist 334
Schecter Traditional Wembley - test uit Gitarist 334
Mesa Engineering Fillmore 50 1x12 combo - test uit Gitarist 334
Martin OM-28 - test uit Gitarist 334
Gretsch Professional Series G6228FM Players Edition Jet B - test uit Gitarist 334
Boss MT-2W & DC-2W - test uit Gitarist 334
Aria Pro II IGB-STD - test uit Gitarist 334

Riff van de maand: Greta Van Fleet's Highway Tune
Video bij de workshop in Gitarist 337
De band Greta Van Fleet wordt als sinds dag n vergeleken met Led Zeppelin. De riff in de videvormt de basis van hun debuutsingle Highway Tune uit 2017. Bekijk ‘m hier. In Gitarist 337, april 2019, vind je de noten en tabs bij de workshop.

Eddie van der Meer fingerstyle video's
Over zijn Youtube-kanaal met 1,5 miljoen abonnees
Fingerstyle-gitarist Eddie van der Meer uit Purmerend is een YouTube-hit. Zijn fingerstyle-versie van de Pirates Of The Caribbean Theme en Imagine Dragons-cover Believer zijn beide al meer dan 16 miljoen keer bekeken. Naar aanleiding van onze test over de Ibanez fingerstyle-gitaren in Gitarist 337, april 2019, vragen we Eddie naar zijn voorkeuren.
Bekijk hier een aantal van zijn bijzondere video’s.

Rockin’ the Blues festival 1 juni
met Walter Trout, Jonny Lang en Kris Barras

zaterdag 1 juni, 013, Tilburg
Gitarist is partner van het Rockin’ the Blues festival op zaterdag 1 juni in 013, Tilburg, met drie gitaarhelden op het podium: Walter Trout, Jonny Lang en Kris Barras. De avond is onderdeel van de Europese Rockin’ the Blues tournee, georganiseerd door de Mascot Label Group/Provogue. Lees verder en bestel tickets.

Gitarist.nl biedt extra’s bij elke editie
Onze site Gitarist.nl bied je de sectie Gitarist Extra, met alle extra’s bij de artikelen in het blad, een ruim testarchief, een sectie met door ons geselecteerde te gekke gitaar- en basvideo’s, blogs, en veel nieuws.
Klik hier voor alle Gitarist Extra items bij de nieuwste editie Gitarist.
Klik hier voor ons uitgebreide testarchief: downloadable pdf’s van de tests uit Gitarist.
Klik hier voor alle informatie over de events waar Gitarist bij betrokken is.
Klik hier voor de nieuwste video’s, geselecteerd door de redactie van Gitarist.

Digitale Editie in App Store en Google Play

Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps Readly, LeesLounge en MagZine. Voor slechts 3,49 per editie of tegen aantrekkelijke 'all you can read' abonnementsprijzen.
Je kan Gitarist ook via onze eigen app in de App Store lezen, voor iOs. Voor 4,49! Inclusief video's bij de tests en interviews en audio bij de workshops.

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl