Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 3 nummers voor 15,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting..

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 6,90 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie in App Store incl video en audio voor 4,49, of zonder video & Audio via 'all you can read' abonnementen Readly, LeesLounge of MagZine

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

  • Gitarist mei-editie nu in de winkel!
  • Met uniek Keith Richards interview
  • John Petrucci krijgt 24 juni een prestigieuze award
  • Vanavond Tedeschi Trucks Band in Utrecht interview!
  • Dutch Fretless Guitar festival 11-12 mei
  • Zaterdag 18 mei Muzikantendag in Amsterdam
  • Rockin’ the Blues festival 1 juni
  • Interview Rodrigo Sanchez van Rodrigo y Gabriela
  • De sounds van 1969
  • Marshall Studio series amps: sneak peek
  • Nieuw: Aquarium Sessions!

 

Gitarist 338, mei 2019 nu verkrijgbaar! 

   Bestel de nieuwe editie online bij ons via de site - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’
( 6,90, geen verzendkosten!). Klik hier.  
   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! Vanaf vandaag!
  Je kan Gitarist ook downloaden in de App Store (voor iOS, incl video en audio) of voor alle tablets en smartphones via Readly, Magzine.nu of Leeslounge (zonder video en audio).

Highlights in deze editie: 
Maar liefst drie keer Keith Richards in dit nummer. In een uniek interview spreken we 75-jarige over de heruitgave van zijn soloalbum ‘Talk Is Cheap’.
In de 10-pagina feature De Sounds van ‘69 duiken we in de gitaarstijlen van vier klassieke rockalbums van The Who, The Beatles, Led Zeppelin en The Rolling Stones.
En tot slot gaan we nader in op de doorgaans onderbelicht akoestische gitaarstijl van Keef.

Verder praten we met de drie gitaristen van ‘post-everything dark rockband’ Gold, die de taken zo verdeeld hebben dat niemand akkoorden speelt.

In de testsectie deze maand o.a. innovatieve (elektro)akoestische gitaren van Fender en Eastman, een supersinglecut van HS Anderson en een serieus cleane combo van Kool Amplification.  

Klik hier voor een overzicht van de volledige inhoud van deze editie.

Uniek interview met Keith Richards: fit met 75
Video's bij het interview in Gitarist 338, mei 2019
Gitarist kreeg de unieke gelegenheid Keith Richards van The Rolling Stones te interviewen. Aanleiding was de release van de luxe-editie van zijn eerste soloplaat ‘Talk Is Cheap’, die dertig jaar geleden uitkwam. In Gitarist 338, mei 2019 vind je het interview door Jean-Paul Heck, evenals een workshop waarin zijn akoestisch gitaarspel uit de doeken wordt gedaan. Op Gitarist.nl brengen we een aantal leuke en leerzame video's met de rocklegende bij elkaar. Inclusief natuurlijk de Spotify-playlist van het vernieuwde album. Klik hier.

John Petrucci wint de Sena Performers
European Guitar Award 2019

Uitreiking 24 juni in Bergen op Zoom
Gitarist John Petrucci is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2019 (SEGA). Op maandag 24 juni krijgt de 51-jarige Amerikaan de prijs uitgereikt tijdens een awardshow in Gebouw-T in Bergen op Zoom. De kaartverkoop voor de avond met de award-uitreiking is gestart!
De uitreiking is onderdeel van een gitaardriedaagse met de Sena Performers Guitar Night op zaterdag 22 juni en de Sena Performers Gitaardag op zondag 23 juni. Gitarist is partner van dit event.
Lees verder.

Marshall Studio serie amps
Classic, Vintage en Jubilee
Voor de nieuwe Studio serie heeft Marshall een aantal van zijn klassiekers betaalbaarder en draagbaarder gemaakt. Op de NAMM Show in L.A. werden de nieuwe amps gepresenteerd. Inmiddels zijn we ze aan het testen en kun je in de volgende editie van Gitarist de review verwachten: Gitarist 339, juni 2019. Op Gitarist.nl vind je vast een uitleg en een introductievideo. Klik hier.

Vanavond Tedeschi Trucks Band in Utrecht
Interview met Derek Trucks over hun nieuwe album

Een twaalfkoppige band volledig analoog opnemen: als je dat kan, ben je een grote. De Tedeschi Trucks Band van (slide)gitarist Derek Trucks en zangeres/gitariste Susan Tedeschi bestaat uit twaalf van die grootheden. Ze namen het nieuwe album 'Signs' volledig analoog op: met tape en zonder enige digitale inbreng. Helaas liet toetsenist/fluitist Kofi Burbridge, rechterhand van Derek Trucks, nog voor de release het leven. Trucks reageert op deze heftige periode en hoe 'Signs' en de huidige optredens helpen bij het verwerkingsproces. Lees verder.
24 april speelt de Tedeschi Trucks Band in TivoliVredenburg, Utrecht. 

Za 18 mei Muzikantendag in Melkweg, Amsterdam
Panels, drumclinic Tim van Delft en natuurlijk het Demospreekuur!
De jaarlijkse Muzikantendag is dit jaar op zaterdag 18 mei. Op deze dag opent de Melkweg haar deuren voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek. Muzikanten krijgen hier 1-op-1 feedback van muziekprofessionals en kunnen hun demo laten horen. De Muzikantendag komt tot stand in samenwerking met onder meer Gitarist, Musicmaker, Interface, Slagwerkkrant en De Bassist. Musicmaker presenteert het panel Hoe breek je door in 2020?, Slagwerkkrant presenteert een drumclinic met Tim van Delft. Lees hier alles over het programma.

Interview met Rodrigo Sanchez van Rodrigo y Gabriela
Nieuw album Mettavolution komt a.s. vrijdag 26 april uit
Het Mexicaanse duo Rodrigo y Gabriela staat bekend om zijn opzwepende akoestische gitaarmuziek, waarin latin, flamenco, metal en jazz bij elkaar komen. Op hun nieuwe album ‘Mettavolution’ experimenteert Rodrigo Snchez voor het eerst sinds zijn dagen als metalgitarist met de elektrische gitaar. In de mei-editie van Gitarist vind je een kort interview met Rodrigo Sanchez. Op Gitarist.nl staat de lange versie! Lees verder.

Nieuw: Aquarium Sessions!
Met onze redactie houden we kantoor in muziekmakerscentrum Q-Factory in Amsterdam. We hebben daar een kleine ruimte die vanwege de grote ramen bekend staat als ‘het Aquarium’. In die karakteristieke ruimte organiseren we vanaf nu regelmatig Aquarium Sessions: akoestische sessies van interessante muzikanten die we streamen op Facebook en delen op YouTube.
Bekijk hier de sessie met Ethan Johns. Die met Eagle-Eye Cherry, Tyler Ramsey en Sons of the East volgen snel!
Kijk hier!

Speciaal festival rondom de fretloze gitaar
Dutch Fretless Guitar Festival
11 mei 2019 & 12 mei 2019 - Q-Factory Amsterdam

Het wordt alweer de 8e editie van dit bijzondere festival voor de fretloze gitaar. Voor het eerst vindt dit tweedaagse evenement met concerten en workshops plaats in Q-Factory Amsterdam, het muziekmakerscentrum waar ook de redactie van Gitarist is gevestigd. Gitarist is partner van dit event. Bekijk hier het volledige programma! We spraken bovendien met een van de organisatoren en gitarist Emiel Scholsberg en legden het interview vast op video, inclusief uitleg en voorbeelden hoe je de fretloze gitaar kan toepassen.

Video bij de Fender test in Gitarist 338
American Acoustasonic Series Telecaster
De test van de Fender American Acoustasonic Series Telecaster uit Gitarist 338, mei 2019, hebben we op video vastgelegd en kun je in dit artikel op Gitarist.nl bekijken: https://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/26-22080/video-bij-de-fender-test-in-gitarist-338

De sounds van 1969
Audio bij de feature-workshop in Gitarist 338
In Gitarist 338, mei 2019 vind je de noten en tabs bij deze workshop. Vier albums, n ongelooflijk goed jaar voor rockmuziek en alle inspiratie die je nodig hebt om je spel binnen een maand naar een hoger niveau te tillen! Leer de sounds en gitaarstijlen van 1969.

Gitarist.nl biedt extra’s bij elke editie
Onze site Gitarist.nl bied je de sectie Gitarist Extra, met alle extra’s bij de artikelen in het blad, een ruim testarchief, een sectie met door ons geselecteerde te gekke gitaar- en basvideo’s, blogs, en veel nieuws.
Klik hier voor alle Gitarist Extra items bij de nieuwste editie Gitarist.
Klik hier voor ons uitgebreide testarchief: downloadable pdf’s van de tests uit Gitarist.
Klik hier voor alle informatie over de events waar Gitarist bij betrokken is.
Klik hier voor de nieuwste video’s, geselecteerd door de redactie van Gitarist.

Digitale Editie in App Store en Google Play

Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps Readly, LeesLounge en MagZine. Voor slechts 3,49 per editie of tegen aantrekkelijke 'all you can read' abonnementsprijzen.
Je kan Gitarist ook via onze eigen app in de App Store lezen, voor iOs. Voor 4,49! Inclusief video's bij de tests en interviews en audio bij de workshops.

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl