|
|
|
Italiaanse verfrissing Citroensorbet | Op de Italiaanse eilanden barst het van de zoetekauwen: ze maken er al generaties lang de allerlekkerste sorbetto, granita en gelato. Wat je misschien nog niet wist is dat veel van de ijssmaken zijn beïnvloed door de Arabieren, zoals jasmijn, kaneel, saffraan en amandel. Reis je naar Sicilië, dan is er eigenlijk maar één smaak die er toe doet: citroen! | |
|
|
|
|
|
Van panzanella tot salmorejo 9x oud brood omtoveren tot een heerlijk gerecht | Overal ter wereld toveren ze oude boterhammen om tot de meest heerlijke gerechten. In Italië maken ze panzanella of ribollita, in Spanje salmarejo en in Zuid-Amerika zijn ze gek op broodsoep. Laat je inspireren door deze recepten en je hoeft oud brood nooit meer weg te gooien! | |
|
|
|
|
Laatste kans! Rutger bakt Italiaanse klassiekers A.s dinsdag laat Rutger van den Broek je in de live masterclass Italiaans bakken je stap voor stap zien hoe je zelf de lekkerste cannoli maakt, hoe je perfecte sfogliatelle met flinterdunne knapperige deeglaagjes maakt en hoe je zelf bombolini – de Italiaanse versie van een gevulde donut – bakt. Beleef het zoete van Italië in eigen keuken! | |
|
|
|
|
|
Seizoenstopper Deze bloesem smaakt naar lente en oogst je gratis! | In mei staat-ie vol in bloei met grote schermen witte bloemen, en dat betekent dat we gratis mogen oogsten om er vervolgens heerlijke drankjes en desserts mee te maken. Maar voordat we en masse gaan plukken: wat ís vlier nou eigenlijk? | |
|
|
|
|
Ga voor 100% vega! delicious.GREEN GREEN is een nieuw magazine van de makers van delicious. Het neemt je mee in de happy foodlifestyle van nu, waar gezond en duurzaam koken samengaan met gemak, plezier én natuurlijk geweldige smaken! Neem een exemplaar mee tijdens het doen van je boodschappen of bestel 'm easy (zonder verzendkosten) in onze webshop! | |
|
|
|
|
|
Interview met Karsu ‘Sumak staat nu zelfs op het menu van de Librije’ | Zangeres Karsu is een zeldzame alleskunner die naast haar jazzy popmuziek, recepten schrijft én haar eigen kookprogramma heeft. We vroegen haar naar de balans tussen haar muziek en kookambities, naar haar stage bij Michelinsterren-restaurant Ahmet Dede en waarom ze nóóit (maar zeg nooit nooit) aan sauzen begint. | |
|
|
|
|
|
Uit het kookboek van Rijsel De enige echte huzarensalade | Voor de perfect uitgevoerde eenvoudige gerechten van Iwan Driessen, de chef-kok van Rijsel, kom je het liefst iedere week terug. Kippetje van het spit, aardappeltjes, kropsla met de allerlekkerste vinaigrette... Maar dan moet je wel een maand van te voren reserveren! Daarom zijn we zo blij met het zojuist verschenen kookboek; nu kunnen we de befaamde huzarensalade – en nog vele andere gerechten – ook thuis maken! | |
|
|
|
|
|
Om vanavond te maken Gnocchi met geroosterde knoflook, spinazie en ricotta | De deegkussentjes – part pasta, part aardappeltje – bak je net zo goudbruin en krokant als gebakken aardappeltjes. Samen met deze ricotta-spinaziesaus met gekonfijte knoflook maak je zo een sublieme lentemaaltijd. Tip van de online redactie: vervang (een deel van) de spinazie door verse brandnetels. Pas wel op voor je vingers! | |
|
|
|
|
|
|
|