De Week van het geld | tips voor financiële educatie | alles over dyscalculie | de schoonheid van wiskunde
Klik hier voor de webversie »
Week van het geld
12 t/m 16 maart
Bestel het gratis lespakket
Financiële opvoeding

Volgende week is het De Week van het geld. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Olaf Simonse, programmaleider van Wijzer in geldzaken, ziet het financieel opvoeden van kinderen niet alleen als een taak voor ouders, maar ook voor scholen: 'Door kinderen al jong om te leren gaan met geld, geef je hen een basis mee voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.' En dat is nodig, want bijna één op de vijf 15-jarigen in Nederland beschikt niet over de vaardigheden die nodig zijn om alledaagse financiële beslissingen te nemen! In opdracht van Deloitte ontwikkelden Zwijsen en het Nibud het Nationaal Geldexamen. Speciaal voor kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool.

Wist je dat ...
Omgaan met geld voor kinderen met dyscalculie extra lastig is?
Interview Olaf Simonse
Onzichtbaar geld
Kinderen groeien op in een wereld waarin geld bijna onzichtbaar is. Ze zien hun ouders contactloos afrekenen en online shoppen en betalen. 'Geld is voor hen een ongrijpbaar begrip. Dat brengt gevaren met zich mee', zegt Olaf Simonse, programmaleider van Wijzer in geldzaken. Door kinderen al op jonge leeftijd te leren met geld om te gaan, kun je financiële problemen op volwassen leeftijd voorkomen.
Olaf Simonse, Wijzer in geldzaken
​Stem op je favoriete boek!

Vanaf woensdag 7 maart kun je weer stemmen voor de Nederlandse Kinderjury. Doe gezellig mee met je klas! Zwijsen is dit jaar genomineerd met maar liefst vier titels! #trots

Breng je stem uit!
Anders kijken

'Math is the hidden secret to understanding the world', aldus TED-spreker Roger Antonsen. Geeke Bruin-Muurling, hoofdauteur van de nieuwe rekenmethode Check, weet uit ervaring dat anders kijken je veel kan opleveren. 'Anders kijken levert verwondering, een kritische houding, meer begrip. Én, het laat je de schoonheid van de wiskunde zien.' Verwonder je samen met Geeke! Ze heeft ook nog een vraagstuk voor je ...

Geeke Bruin-Muurling
Naar de column
Spel
Hoeveel kost dat?
Bijna alle kinderen in groep 7 en 8 krijgen zakgeld van hun ouders. Hoeveel kunnen ze eigenlijk kopen voor het bedrag dat ze krijgen? Test het in dit leuke spel dat je op het digibord kunt spelen!
Speel het spelTwitter
Breng leren tot leven
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is. Vul hier je profiel aan »

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat.
Lees verder
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden