Gratis toegang Gastvrij Rotterdam

2 jaren geleden


Text only:



 

 


 


 

Bezoek
Gastvrij Rotterdam van 21 t/m 23 september 2015


Topchefs, smaakprofessoren,
vinologen, horecagoeroes; iedereen kijkt er watertandend naar uit. Van maandag
21 t/m woensdag 23 september 2015 opent de innovatieve horecavakbeurs Gastvrij
Rotterdam voor de derde keer haar poorten.


Het evenement in Ahoy is de
afgelopen jaren uitgegroeid tot een feest voor de fijnproever en een niet te
missen vakbeurs voor de ambitieuze horecaprofessional met ruim 270 exposanten
en 125 programmaonderdelen. Drie dagen lang even helemaal onderdompelen in de
heerlijke wereld van smaken, geuren en etiquette. Met als één van de
hoogtepunten de tweejaarlijkse Nederlandse finale van de Bocuse d’Or.


Gratis toegang via Kokswereld
Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche. De minimum leeftijd is 18 jaar. Als lezer van de Kokswereld nieuwsbrief betaal je geen € 40,- maar heb je gratis toegang.


KookWeiland in Hal 3


Topkoks
aan het werk, jamsessies, kookdemonstraties, creatieve culinaire presentaties!
Laat je inspireren op het KookWeiland waar een boordevol programma op stapel
staat georganiseerd door diverse Founding Partners van Gastvrij Rotterdam.


Zo
zijn er demonstraties van Nico To Meat met Mikel Pouw over Japans Wagyu en met
Herman den Blijker over MRIJ rund. SVH Meesterkok Niels van den Berg van Rungis kookt elke
dag met ingrediënten van Hollandse bodem en Rational demonstreert het gebruik
van hun 5 Senses systeem. De Rotterdamse chef Sieberen Meerema geeft een
kookworkshop met de prachtige producten van Schmidt Zeevis. Presentatrice
Ramona van Zweden geeft tekst en uitleg bij alles wat er op het KookWeiland
gebeurt.


Meer dan 50
bieren op het Kenniscentrum voor Bier


De Founding Partners van het Kenniscentrum voor Bier (Alfa,
Janson Dranken, Bier&cO, Bier Import Nederland, Westmalle en Leffe)
presenteren samen met verschillende (micro) brouwerijen méér dan 50
verschillende bieren! Op het Kenniscentrum voor Bier zijn deze bieren drie
dagen lang te proeven. Inderdaad proeven, we werken met ISO proefglazen, het
glas dat ook gebruikt wordt door bierkeurmeesters. Men kan kiezen voor
kwaliteit in plaats van kwantiteit. De vorm garandeert dat het aroma van elk
bier op dezelfde manier tot zijn recht komt.


Geur, kleur, smaak én kwaliteit,
dat staat drie dagen centraal. Naast een geweldig programma, met dagelijks bier
& spijs combinaties, hosten we de uitreiking van ‘de mooiste bar van
Nederland’ en geven we podium aan verschillende keynotes uit de bierwereld
(Sofie Vanrafelghem, Henri Reuchlin, Hans Glandorf, Constant Keinemans, Marco
Lauret, Sabine Schipper e.a.).


Topsommelier
Lucas Payà op Gastvrij Rotterdam


Tijdens Gastvrij
Rotterdam geeft Lucas Payà horecaprofessionals de kans om kennis te maken met Coravin.
Lucas Payà werkte 5 jaar lang als sommelier in het gerenommeerde restaurant
ElBulli van de beroemde chef-kok Ferran Adrià in het Spaanse Catalonië.


Lucas
Payà geeft op alle drie de beursdagen uitleg over wat het concept van Coravin
inhoudt, wat het voor de hospitalitybranche kan betekenen, hoe het in de
dagelijkse praktijk kan worden toegepast en welke voordelen het gebruikers kan
bieden. Bovendien organiseert Lucas een blind tasting, waarbij hij het publiek
‘blind’ een wijn laat proeven die drie maanden geleden met Coravin is
‘aangebroken’. Op deze manier kunnen mensen zelf ervaren dat Coravin geen loze
beloftes doet, maar een absolute aanwinst is voor de branche en een ware
revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop wijn wordt gedronken,
geserveerd en verkocht.

Gratis toegang via Kokswereld


Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche. De minimum leeftijd is 18 jaar. Als lezer van de Kokswereld nieuwsbrief betaal je geen € 40,- maar heb je gratis toegang.


Openingstijden


Maandag 21 september: 11.00 - 18.00 uur
Dinsdag 22 september: 11.00 - 18.00 uur
Woensdag 23 september: 11.00 - 18.00 uur


Kijk
voor uitgebreide informatie op www.gastvrij-rotterdam.nl.
Met vriendelijke groet,
Niels van den Berg
SVH Meesterkok
© 2005-2015 Kokswereld  |  Oplage: 15.000
Vragen, opmerkingen of suggesties?  |  Uitschrijven  |  Stuur door »

 


 


 


Kokswereld.nl

Categorieën: Recepten Koken | Eten | Drinken
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2017