GroenLinks Rotterdam Nieuwsbrief | 8 december 2017
Bekijk deze mail op internet

GroenLinks wil abortuszorg behouden voor Rotterdam


GroenLinks Rotterdam vindt dat de abortushulp zo snel mogelijk weer beschikbaar moet zijn in Rotterdam. Daarom heeft de fractie een raadsdebat aangevraagd over de sluiting van de CASA  abortuskliniek. Fractievoorzitter Judith Bokhove wil van de gemeente weten hoe abortushulpverlening toegankelijk kan blijven in Rotterdam.

Maandag 4 december besloot de curator alle vestigingen, inclusief die in Rotterdam, van de CASA abortusklinieken te sluiten. CASA was tot de sluiting de grootste aanbieder voor abortushulpverlening in Nederland. Alle vestigingen tezamen verzorgden de helft van alle abortussen in Nederland. Voor Rotterdam betekent het wegvallen van CASA dat er momenteel geen aanbod meer is voor vrouwen die een abortus overwegen.

Lees meer

Ouderen Beverwaard tussen wal en schip


Per 1 januari gaat het restaurant van seniorencomplex IJsselburgh dicht. Humanitas heeft deze beslissing genomen uit financiële overwegingen. Daardoor is het ook onzeker geworden of de activiteiten die in het restaurant werden georganiseerd door kunnen gaan. GroenLinks heeft hierover een debat aangevraagd met het college.

Volgens gebiedscommissielid Harm de Oude is het  wrang dat de gemeente Rotterdam inzet op eenzaamheidsbestrijding bij ouderen en één keer per  jaar een huisbezoek laat plaatsvinden, terwijl tegelijkertijd ontmoetingsactiviteiten die door ouderen zelf worden georganiseerd op het spel komen te staan. 'De constructies zijn voor hen ondoorzichtig en de financiële moeilijkheden zijn volkomen buiten hun zicht ontstaan. Sociale contacten en laagdrempelige ontmoeting zijn voor ouderen letterlijk van levensbelang.'

Lees meer 
Afgelopen weekend gingen alle kandidaten op de foto. Campagneleider Peter Jan de Werk had de touwtjes in handen. Benieuwd naar de foto's? Schrijf je in voor de campagnenieuwsbrief op groenlinkscampagne.nl

Isaak en de Schittering kandidaat voor de armoedeprijs van IJsselmonde


Ieder jaar reiken de PvdA en GroenLinks in IJsselmonde een prijs uit aan het beste initiatief om de armoede te bestrijden. Isaak en de Schittering is een van de kandidaten voor de prijs dit jaar.

Dit is een vrijwilligersorganisatie en dagelijks zetten hun vrijwilligers zich in om mensen te helpen die het financieel niet breed hebben. Het concept is heel eenvoudig: Iedereen is welkom. Verwijzing of indicatie van een uitkerend instantie is niet nodig.

Lees meer

Ben jij klaar voor de verandering? Doe mee!


Ben je ook klaar met de tweedracht die Leefbaar zaait? Vind jij ook dat het tijd is voor een nieuw geluid? Sluit je dan nu aan bij de GroenLinks campagne! Want verandering komt niet vanzelf. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Samen kunnen we ervoor zorgen dat de hoop het winst van de angst, dat samenwerken en eerlijk delen het wint van het egoïsme, dat vernieuwing het wint van de stilstand. Vul op deze pagina je gegevens in en we nemen snel contact met je op zodat je weet hoe je kunt bijdragen. 

Heb je weinig tijd of wil je liever een financiële bijdrage leveren? In de maanden voor de verkiezingen in maart 2018 willen we tijdelijk een campagnepand huren. Als verzamelplek, ruimte voor vergaderingen, opslagplaats en ontmoetingsplek. Daar hebben we geld voor nodig. Doneer hier.

AGENDA

 

12 december:

Groene Conferentie met Judith Bokhove


13 december:

Werkgroep Zuid


19 december:

Werkgroep Links


12 januari:

Nieuwjaarsborrel GroenLinks Rotterdam


16 januari:

Ledenvergadering GroenLinks Rotterdam

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Copyright © 2017 GroenLinks, All rights reserved.
je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je op de hoogte wil blijven van nieuws en activiteiten van GroenLinks Rotterdam.

Ons postadres is:
GroenLinks
Coolsingel 40
Rotterdam, Zuid-Holland 3011 AD
Netherlands

Add us to your address book


Schrijf je uit voor deze mails    Pas je voorkeuren aan

Email Marketing Powered by MailChimp