Bekijk dit bericht in je browser
Nieuws uit Europa
Europa Direct lanceert nieuwe webtool

Oost-Vlaanderen gidst je door Europa, en dat met een handige, nieuwe netwerktool.

Werken, wonen of studeren binnen de Europese Unie? Europese subsidies aanvragen of educatief materiaal over Europa nodig? Wij leiden jou de weg via www.europainoostvlaanderen.be!
 
Maak kennis met de EU-leerhoek

Geef je les en wil je jouw leerlingen helpen om meer te weten te komen over de EU en hoe de EU werkt, dan is de EU-leerhoek een bron van lesmateriaal voor alle leeftijdsgroepen.

Je vindt er inspiratie voor lessen en ook mogelijkheden om te netwerken met andere en scholen en leerkrachten in de hele EU.
 
Europa Direct zoekt vrijwilligers

Ben je tussen de 16 en 30 jaar, geïnteresseerd in Europa en heb je zin om onze Europese communicatie te versterken? Dan word jij misschien een van onze multipliers voor 2023!

Je woont workshops en infosessies bij, doet aan verslaggeving, zet online campagnes mee op en nog zoveel meer.
Nieuws uit de programma's
Infosessie Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen | 17 januari

17 november werd het nieuwe Interreg Programma France-Wallonie-Vlaanderen 2021-2027 voorgesteld en de eerste projectoproep gelanceerd.

Om je hier wegwijs in te maken, organiseren we op 17 januari om 14.00 uur een infosessie over alle financieringsmogelijkheden. In anderhalf uur worden de hoofdzaken over het programma uiteengezet. Nadien kan je vragen stellen en netwerken.

 
Gezocht: 4 minuten van je tijd

Voor de Europese programmaperiode 2014-2020 werd een projectendatabank op poten gezet. Om de aanpak van deze projectendatabank voor de komende programmaperiode bij te sturen, zijn we op zoek naar feedback.

Maakte jij al eens gebruik van de Oost-Vlaamse projectendatabank? Of juist niet? Deel je ervaring!

 
Interreg Vlaanderen-Nederland geeft groen licht aan eerste project in nieuwe programmaperiode

Zuid-Nederland en Vlaanderen zijn op zichzelf al bijzonder innovatieve regio’s, maar kunnen nog meer bereiken met samenwerkingen over de landsgrenzen heen.

Interreg Vlaanderen-Nederland zet hier volop op in met CrossRoads Vlaanderen-Nederland, het allereerste project dat binnen de nieuwe programmaperiode groen licht krijgt. Het project zal de komende jaren bedrijven ondersteunen in hun product- en procesinnovaties.

Vacature
Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen zoekt 2 beleidsmedewerkers Projecten

Het Gemeenschappelijk Secretariaat Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen is op zoek naar twee Nederlandstalige beleidsmedewerkers Projecten (Masterniveau) met een voltijds contract (38 uur/week) voor onbepaalde tijd.

Solliciteren kan tot 20 januari 2022.

In de kijker
POLIS, voorheen eGov, bestaat 20 jaar!

Op 11 december 2002 richtte de provincieraad een provinciebedrijf op voor de ICT-dienstverlening aan lokale besturen, OCMW's en bibliotheken. Het bedrijf kreeg de naam ‘eGov’ en had enerzijds als opdracht de bestaande projecten te vernieuwen of uit te breiden en anderzijds nieuwe projecten rond e-government op te starten, te realiseren en zelf te beheren.

Ondertussen veranderde de naam naar POLIS, bestaat het 20 jaar, zijn er 50 medewerkers en wordt het verder uitgebouwd tot het aanspreekpunt voor de globale dienstverlening van de Provincie Oost-Vlaanderen aan lokale instanties.

Proficiat!

Evenementen & Oproepen
17 januari 2022 | Infosessie | Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen

Oproep 1 | Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen

Oproep 2 | Interreg Vlaanderen-Nederland





Oproep 2 | Interreg North Sea Region

Oproep 2 | Interreg North-West Europe

Binnen de interregprogramma’s en EFRO Vlaanderen zitten veel mogelijkheden voor projecten.
Neem contact op met de Dienst Europa en/of kom naar de events van de programma’s met jouw projectidee!
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis
 

Je profiel aanpassen - Uitschrijven