Buijs: ‘Blij en trots op deze prestatie’
Kunt u deze mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
Beste Voornaam,

Vanmiddag hebben wij een fantastische 2-1 overwinning geboekt op koploper Ajax. In een vol Hitachi Capital Mobility Stadion scoorden Kaj Sierhuis en Ramon Pascal Lundqvist namens de Trots van het Noorden. De schitterende driepunter werd met veel gejuich ontvangen. De reacties van de doelpuntenmakers en trainer Danny Buijs volgen hieronder.

Volgende thuiswedstrijd: FC Groningen - Vitesse

Volgende week, op zaterdag 1 februari, reizen wij eerst af naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, aanvang 20.45 uur. Zaterdag 8 februari spelen wij onze volgende thuiswedstrijd tegen Vitesse om 18.30 uur. Kaarten voor deze wedstrijd zijn eenvoudig verkrijgbaar via onze website
Sierhuis: ‘Fantastisch voor ons vertrouwen’
Spits Kaj Sierhuis was zondagmiddag één van de doelpuntenmakers aan Groningse kant in de gewonnen thuiswedstrijd tegen koploper Ajax. De aanvaller was na afloop van het duel zeer blij met de mooie overwinning die volgens Sierhuis heel goed is voor het vertrouwen van de ploeg. FC Groningen steeg door de driepunter tegen Ajax naar de achtste plaats op de ranglijst.
BEKIJK INTERVIEW >>
Trainer Danny Buijs was na afloop van de wedstrijd zeer content met de prestatie van zijn team. “Hier zit uiteraard een enorm blije en trotse trainer,” begon Buijs de persconferentie na afloop van de overwinning op Ajax. “Ik denk dat we een uitstekende eerste helft hebben gespeeld, waarin we onze kracht hebben laten zien en verdedigend weinig hebben weggegeven. Daarnaast zijn we een paar keer goed gevaarlijk geworden en maakten we een goede snelle goal, plus mogelijkheden op meer. Daar doe je Ajax pijn mee.”
Een puntertje van Ramon Pascal Lundqvist ging na rust met enig fortuin in het doel. Daardoor zette de Zweed FC Groningen op een ruimere voorsprong tegen Ajax. Er ging een goede aanval aan vooraf met een puike voorzet van Sam Schreck. De goal tegen Ajax en de overwinning op de Amsterdammers gaven Lundqvist een heel goed gevoel.