Guus Meeuwis gaat op zoek naar jong talent

7 jaren geleden
  • Html
  • Tekst
Ga naar de webversie
Wie Rockt Groots?! – Guus gaat op zoek naar jong talent
Guus Meeuwis en de Rockacademie van Fontys Hoogeschool voor de Kunsten presenteren Wie Rockt Groots?! - een zoektocht naar het perfecte voorprogramma voor de Groots met een zachte G concertreeks, welke wordt uitgezonden op Omroep Brabant  Radio en TV.
Bandjes, groepen en solisten van de Fontys Rockacademie, die denken dat ze een afgeladen stadion wel kunnen en durven opwarmen, hebben de afgelopen weken de mogelijkheid gekregen zich in te schrijven voor de Wie Rockt Groots?! competitie. Dat Guus juist samen met de Rockacademie op zoek gaat naar het voorprogramma voor zijn stadionconcerten ligt in de wil om jong talent een podium te bieden. “Er loopt ontzettend veel talent rond en wat is er nou leuker dan juist dat talent een kans te geven. Ik heb met alle bandjes al gezeten en naar ze geluisterd en het is echt te gek wat ze doen. Je wordt er helemaal blij van en geïnspireerd. Over hun speelkunst hoeven we ze niks meer te vertellen. Dat zit bij iedereen meer dan goed. De gesprekken die we met ze hebben gaan meer over het delen van ervaring, hoe is het om voor een stadion vol mensen te staan, welke nummers kunnen ze beter wel of niet spelen, dat ze hun energie moeten doseren, dat soort dingen. Wijze lessen van een oude man, haha. Nee ik zit er zeker niet bij met een belerend vingertje. Ik denk eerder dat ze mij zelfs wat kunnen leren” aldus een lachende Guus.
De gehele competitie wordt geregistreerd en vanaf 18 mei uitgezonden door Omroep Brabant tijdens de TV serie Groots achter Guus. Tijdens deze serie worden de bandjes begeleidt door Guus Meeuwis en een aantal van zijn muzikale vrienden, waaronder JW Roy en Nol Havens.
De bandjes die zich voor de competitie hebben ingeschreven zullen naast een verschijning in de TV serie ook live te horen zijn op de radio tussen 16 en 20 april. Tijdens deze uitzending gaan zij live gaan spelen en uiteraard mogen de luisteraars stemmen op hun favoriet!
De winnaar van ‘Wie Rockt Groots?!’ wordt bekend gemaakt tijdens de uitzending van ‘Groots achter Guus’ op 1 juni bij Omroep Brabant.  
>> MEER INFORMATIE
Vriend van de Vrijheid
Guus Meeuwis is dit jaar door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Vriend van de Vrijheid. Een rol die hij in ieder geval tot 2015 zal vervullen. In 2010 was Guus al Ambassadeur van de Vrijheid en speelde hij op verschillende Bevrijdingsfestivals. Als Vriend van de Vrijheid zal Guus de komende jaren het werk van het Nationaal Comité ondersteunen. Dit jaar lanceerde hij al samen met schoolkinderen de fakkelcampagne Vrijheid geef je door. Ook zal hij aanwezig zijn bij de ontsteking van het Vuur van de Vrijheid door premier Mark Rutte, na de traditionele 5 mei-lezing in de Grote Kerk in Breda.
Guus: “Vrijheid is absoluut het mooiste wat er is. Maar nog steeds niet voor iedereen een vanzelfsprekend gegeven. En het valt soms ook niet mee om in de vrijheid te blijven geloven als je ziet wat er in de wereld gebeurt. Daarom is het belangrijk dat we blijven herdenken, maar minstens zo belangrijk is het om de vrijheid te vieren. Elk jaar weer.”
Op 5 mei zal Guus een optreden verzorgen tijdens het Concert op de Amstel, met mezzo-sopraan Karin Strobos en zangeres Sabrina Starke. Dit concert wordt live uitgezonden op Nederland 3 om 21.00 uur.
Guus als stuntman? – De opnames voor de introfilm gaan weer van start
Traditiegetrouw beginnen ook de komende stadionconcerten met een zogenaamde introfilm. Elk jaar is het is het weer een grote verassing wat Guus en Frank Lammers, regisseur van de films, bedacht hebben. Één ding staat echter vast; er zit weer meer dan genoeg zelfspot in! Deze week zijn de opnames en Guus wil alvast een tipje van de sluier lichten; ‘Mijn zoons zullen dit jaar zeer jaloers zijn. Het is één grote jongensdroom met veel actie en stunts. Of ik die stunts allemaal zelf ga doen? Dat moet ik thuis nog even overleggen denk ik haha..’.
Uiteraard zijn er ook weer gastrollen gereserveerd voor bekende gezichten. Wie dat zijn houden we nog even geheim tot 8 juni, als de introfilm voor het eerst wordt getoond bij het eerste Groots met een zachte G concert in het Philips Stadion in Eindhoven.
>> GROOTS MET EEN ZACHTE G
mijn account  |  guusmeeuwis.nl  |  contact  |  afmelden  |  aanmelden
volg ons op:  
U ontvangt de guusmeeuwis.nl nieuwsbrief op dit e-mailadres: naam@email.nl

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Guusmeeuwis.nl

Categorieën: Bekende Nederlander Artiesten Artiest I Zanger I Band I Muziek Weekend weg Concerten
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019