Het Nederlandse Rode Kruis  

Leer EHBO voor baby en kind

E-mail in browser openen

 
 
(Verborgen) breuken bij kinderen
 
Een situatie die veel mensen zullen herkennen: je (klein)kind heeft een ongelukje en begint hard te huilen. Is het de schrik of doet het echt veel pijn? Is er geen zichtbare schade en doet alles het nog? Dan denk je niet gelijk aan iets ernstigs als een breuk. Hierdoor twijfelde Wendy een paar uur voordat ze naar de Eerste Hulp ging met haar zoontje Jim. Het bleek een breuk in zijn arm te zijn. Hoe had ze dit kunnen missen?
 
Het verhaal van Wendy Pijltje
 
 
 
 
Ongelukjes met kinderen in huis
 
 
 
 
 
 
 
Brandwonden in de keuken
 
Hete chocomel of een pan met knakworstjes; brandwonden komen helaas regelmatig voor bij kinderen. Draai altijd het handvat van een pan naar achter en zet de waterkoker buiten bereik van kleintjes. Gaat het toch mis? Weet dan wat je kunt doen:
 
Brandwonden behandelen Pijltje
 
 
 
 
 
 
 
 
Ongeluk met iets scherps
 
Helpt jouw kind wel eens in de keuken? Of is je kleuter de lades aan het verkennen? Zorg dan dat ze zich niet aan scherpe messen, de rasp of andere voorwerpen kunnen snijden. Mochten dit toch gebeuren, weet jij dan nog wat je moet doen?
 
Eerste hulp bij snijwonden Pijltje
 
 
 
 
 
 
 
 
Speelgoed in de neus
 
Kralen, knikkers of stukjes Lego. Vooral peuters vinden het leuk om dingen in hun neus te stoppen en voor je het weet zit het vast. Herkenbaar voor veel ouders en grootouders, maar wat moet je nou precies doen als je het voorwerp er niet uit krijgt? 
 
 
Een voorwerp in de neus Pijltje
 
 
 
 
Vind een cursus op basis van jouw wensen
 
Het Rode Kruis biedt meerdere cursussen aan op het gebied van EHBO aan baby's en kinderen. Je kunt kiezen uit verschillende niveau's, je inschrijven voor een online of klassikale theorie en zelf bepalen of je wilt leren reanimeren of niet. Er is altijd een cursus die aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Schrijf je via de keuzehulp in voor jouw ideale cursus en leer wat jij kunt doen bij een ongeluk met baby's of kinderen. 
 
Bekijk wat bij jou past Pijltje
 
 
Volg ons ook via:  Facebook      Instagram      Twitter      LinkedIn      Youtube      TikTok
 
 
Telefoon 070 - 44 55 678
Ma-Do 08:30-21:00
Vr 08:30-17:00
Za 10:00-14:00
 
 
 
E-mail contactcenter@redcross.nl
 
Whatsapp 06 5781 3499
 
CBF erkend Postcode Loterij ANBI
Deze mail is verstuurd door het Nederlandse Rode Kruis naar John Do met het mailadres newsletter@newslettercollector.com

Afmelden Pijltje

Wat vind je van deze e-mail? Positief | Negatief

© 2023 Het Nederlandse Rode Kruis | Anna van Saksenlaan 50, 2593 HT Den Haag | Postbus 28120, 2502 KC Den Haag
Privacy statement | Cookiebeleid | Disclaimer | Voeg ons toe aan jouw lijst met veilige afzenders.