"Borst vooruit en de pas erin."
View this email in your browser
Gelukt! 300 verzamelaars! We zijn iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt ontzettend dankbaar. Hard//hoofd gaat door! En wel met een toepasselijke themaweek, de Non-stopweek.
Illustratie: Daphne Prochowski


Lieve lezer,

Wanneer bereikte je voor het laatst de bodem van je to-dolist? Heb je ooit Inbox Zero gezien? Kun je je herinneren dat je dacht: hè, ik heb eigenlijk helemaal niets te doen?

Op de gang naast ons Hard//hoofdkwartier hangt een inspirerende quote van Andy Warhol: ‘It doesn’t matter how slowly you go, as long as you don’t stop.’ Ik vind het een mooie quote; hij heeft een geruststellende toon die ik me vooral herinner van mijn vroege jeugd, waarin iedereen hun eigen tempo had en dat nog oké was. Toch word ik altijd een beetje nerveus als ik hem lees.

Onze angst voor stagnatie en stilstand is natuurlijk geen product van deze tijd. De quote hierboven bleek na een snelle googleronde helemaal niet van Warhol, maar wordt toegeschreven aan Confucius. Ook in de grote westerse verhalen kom je het tegen: Atlas, Sisyphos… Doorgaan, niet mogen opgeven, gaat duizenden jaren terug. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het in onze natuur zit ingebakken, als nomadische diersoort met als primaire jachttactiek het uitputten van zijn prooi, al ben ik doorgaans geen fan van zulke evolutieargumenten.

Ora et labora. Niet dralen, maar borst vooruit en de pas erin. Dat geldt ook voor ons. Na een intensieve en uitputtende kunstverzamelaarscampagne, die afgelopen vrijdag om drie uur ’s middags werd afgesloten met champagne nadat de laatste Spartaan zich had aangemeld, gaat ook Hard//hoofd onvermoeibaar door. En wel met een themaweek die aansluit bij het opgejaagde sentiment in onze samenleving: de non-stopweek. Deze week gaan we rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan én doorgaan met het plaatsen van geweldige verhalen, scherpe opinie en prachtige illustraties. Zoals we eigenlijk altijd doen, toch?

Lieve groet,
Mathijs Hoogenboom
Adjunct-hoofdredacteur Actueel
Column: Alsnog een heks
Lange tijd was Trudy Kunz op weg een lieve, welwillende bejaarde te worden. Maar toen kwamen de telemarketeers.
Kort verhaal: Tussen haar en hem
Soms gaan je gedachten met je aan de haal en heb je in je hoofd al een relatie met iemand tegen wie je nog nooit een woord gesproken hebt. Lees het in dit korte verhaal van Claartje Chajes.
Alles vijf sterren: Mysterie, Orion en koffie
Kunst om enkel te voelen, een podcast over The National, en Orion, gewoon, midden in Amsterdam; de redactie is blij.
Essay: Spice up your life
Daphné Dupont-Nivet pleit op Internationale Vrouwendag voor het omarmen van een realistischer mensbeeld. "Als jonge vrouw wilde ik eigenlijk uitgroeien tot succesvolle man, besef ik nu."
"Nog steeds wil het huidige kabinet geen grote stappen ondernemen om het klimaatprobleem tegen te gaan en de akkoorden van Parijs te halen."
Illustratie: Rueben Millenaar
"Heb ik het genoegen te spreken met meneer of mevrouw Kunz?"
Beeld: Rosanne van Leusden
"Nu heeft ze een wakker moment en ziet dat zijn gezicht haar bevalt."
Beeld: Shanna Bakker

P.S. We hebben de 300 gehaald, maar blijven non-stop op zoek naar kunstverzamelaars, ons steunen kan nog steeds.
 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 Hard//hoofd, All rights reserved. 
Je ontvangt deze email omdat je je hebt ingeschreven op hardhoofd.com 

Our address: 
Plantage Muidergracht 24
1018 TV Amsterdam
The Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hard//hoofd · Beulingstraat 10 · Amsterdam, NH 1017BA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp