Kan de winter voor jou niet lang genoeg duren, dan ben je een sucker for schaatsen óf een pechvogel met hooikoorts. Want de stijgende temperaturen en ontluikende natuur zorgen er elk voorjaar opnieuw voor dat pollen alle gelegenheid krijgen om jou het leven zuur te maken. Gelukkig is er steeds betere medicatie om klachten enigszins de kop in te drukken en ook huishoudelijke apparaten met speciale filters kunnen verlichting brengen. Een aantal tips op een rij.

Nieuwste artikelen van 25-01-2023

Hatsjoe! 💦 Last van hooikoorts? Deze apparaten kunnen je klachten verminderen

Kan de winter voor jou niet lang genoeg duren, dan ben je een sucker for schaatsen óf een pechvogel met hooikoorts. Want de stijgende temperaturen en ontluikende natuur zorgen er elk voorjaar opnieuw voor dat pollen alle gelegenheid krijgen om jou het leven zuur te maken. Gelukkig is er steeds betere medicatie om klachten enigszins de kop in te drukken en ook huishoudelijke apparaten met speciale filters kunnen verlichting brengen. Een aantal tips op een rij.

De beste warmtepomp voor jouw huis vinden? Zo werkt de Warmtepompvergelijker!

Wanneer je op zoek bent naar een warmtepomp, wil je twee dingen: heel veel informatie én hulp bij het selecteren van een model dat het beste bij jouw huis past. Dan ben je bij ID.nl aan het juiste adres. Niet alleen hebben we een uitgebreid Dossier Warmtepompen voor je, ook werken we intensief samen met warmtepompvergelijker.nl. Hoe deze handige tool werkt, leggen we uit in dit artikel.

10 vragen over slimme verlichting

Slimme verlichting is de eerste stap naar een slim huis. Waar begin je, wat heb je nodig en waar let je op? Om je op weg te helpen, beantwoorden we tien vragen over slimme verlichting.

Afvallen met hulp van een coach: training, voeding en mindset (video)

Januari is voor veel mensen een maand waarin afvallen hoog op de to-do list staat. In onze videoserie laten we zien hoe je te werk kunt gaan. In deze eerste video van het dossier afvallen gaan we langs bij de sportcoach.

De slimme watermeter: dit is het en dit heb je eraan

Natuurlijk wil je weten hoeveel gas en stroom je verbruikt, maar het kan ook interessant zijn om te weten hoeveel water je verbruikt. Niet omdat je daar honderden euro's mee kunt besparen٭ (de tarieven voor water liggen gelukkig een enorm stuk lager dan voor energie), maar wel omdat duurzaamheid intussen helemaal geen vies woord meer is, integendeel. Dat monitoren van je waterverbruik gaat heel makkelijk met een slimme watermeter. Wat zo'n meter precies doet en wat de voordelen zijn? ID.nl legt het uit.

Dit wil je weten over de wasprogramma’s van je wasmachine

Wasmachines hebben allerlei verschillende wasprogramma’s. De een is nog geavanceerder dan de ander. Waarschijnlijk gebruik je uit gemak vaak hetzelfde programma, omdat je niet weet welk programma nou precies wat doet. Maar vanaf vandaag mag je hier verandering in brengen. In dit artikel leggen we uit wat alle wasprogramma’s betekenen en wanneer je welk programma het beste aanzet.

Zo kun je direct een video opnemen met muziek op de iPhone

Vooral op social media is het leuk om een video te delen waarop naast het gewone geluid ook muziek is te horen. Die muziek kun je er altijd in monteren. Maar wellicht is het makkelijker om de muziek direct met de video op te nemen. Hoe je dat doet laten we je zien.

Quick Fix: Zo wis je je YouTube-geschiedenis

YouTube gebruikt je kijkgeschiedenis, reacties op video’s en zoekopdrachten om aanbevelingen te doen voor andere filmpjes. Geeft je dat een ongemakkelijk gevoel? Wil je niet dat YouTube je kijkgeschiedenis bijhoudt, of dat iemand anders je YouTube-verleden zou kunnen zien? ID.nl legt uit hoe je deze geschiedenis kunt verwijderen of tijdelijk onderbreken.

Peggy valt af (2): Opdrukken is niet mijn natuurlijk aangeboren ding

Peggy van ID.nl wil nu eindelijk van de overtollige kilo's af. Om dat te bereiken, gaat ze onder begeleiding 6 weken lang sporten en haar voeding aanpassen. Hoe het haar vergaat, kun je volgen op ID.nl. Dit is haar verslag van de tweede week. "Ik ben benieuwd of ik morgen mijn bed nog uitkom."

Dit zijn de 5 beste deals voor elektrische kachels van dit moment

Wie dit jaar wat meer op de uitgaven wil letten, is bij ID.nl aan het juiste adres. Twee keer per week verzamelen we de beste aanbiedingen binnen een bepaald thema voor je. Dat doen we bij verschillende webwinkels. Het blijft voorlopig behoorlijk koud, waardoor een elektrische (bij)verwarming wellicht goed van pas komt. Op Bol.com zijn diverse kacheltjes momenteel flink afgeprijsd. We bespreken er vijf!

De populairste prijsdalers geselecteerd door Kieskeurig.nl

Bosch PIV851FC5E - € 614,83 (11% korting)

HP ENVY HP ENVY Inspire 7220e - € 94,60 (15% korting)

Kobo Libra 2 zwart - € 157,01 (15% korting)

Mogelijk gemaakt door:

Stofzuiger met dweilfunctie kopen? Hier moet je op letten

Steelstofzuigers zijn erg populair. Doordat ze draadloos zijn, heb je veel bewegingsvrijheid en pak je ze er gemakkelijker bij. Daardoor kost het je minder tijd om te stofzuigen en houd je wellicht tijd over om ook nog te dweilen. Waarom zou je dan niet ook een stofzuiger met dweilfunctie willen hebben? Wij kijken of zo’n stofzuiger wel echt de moeite waard is.

AirPods kwijt? Zo vind je ze snel terug!

De AirPods zijn fijne oordoppen. Maar omdat ze zo klein zijn, kan het ook weleens gebeuren dat je ze kwijtraakt. Gelukkig heeft Apple een back-up voor je klaarstaan, zodat je je oordopjes in de meeste gevallen vrij gemakkelijk kunt terugvinden. Dat kan namelijk via de Zoek mijn-optie, waar we je in dit artikel meer over vertellen. Daarmee stel je de functie in en vind je je AirPods met een beetje geluk weer terug.

Zo kun je teksten direct vertalen met je smartphonecamera

Beeldherkenningstechnieken op smartphonecamera’s zijn in korte tijd enorm slim geworden. Zo kun je deze zelfs gebruiken om direct tekst te herkennen én te vertalen. Deze tekst kun je meteen toepassen of delen met anderen en apps.

Quick Fix: hoe oud is mijn computer eigenlijk?

Wil je weten hoe oud je computer is, dan ga je natuurlijk eerst op zoek naar de factuur. Soms is dat niet mogelijk, omdat je dat document niet meer hebt of omdat je de computer van iemand anders hebt overgenomen. ID.nl legt uit hoe je dan toch de leeftijd van je computer kunt controleren.

Koolstofdioxide, vocht en fijnstof: hoe (on)gezond is de lucht in jouw huis?

Met de hoge gasprijzen zien veel mensen het niet zitten om geregeld de ramen open te zetten, al helemaal niet als het buiten koud is. En dat terwijl ventileren echt heel belangrijk is voor een gezond klimaat in huis. ID.nl legt uit wat er allemaal bij jou thuis in de lucht hangt, en hoe je het herkent als het écht ongezond wordt.

Dit zijn de voordelen van een waterontharder

Een waterontharder, een apparaat dat calcium en magnesium uit je drinkwater filtert. Het resultaat? Zacht water - en dat biedt een flink aantal voordelen. Je apparaten gaan langer mee, je verbruikt minder energie én vervelende schoonmaakklussen als kalkaanslag verwijderen in de badkamer hoef je veel minder vaak te doen. Hoe dat precies zit, legt ID.nl je graag uit.

Quick Fix: Ruimte winnen op je iPhone

De simpelste manier om opslagruimte te winnen op een pc of telefoon is de prullenbak leegmaken. Helaas heeft een iPhone geen prullenbak en daarom moet je verwijderde bestanden afzonderlijk opschonen. Hetzelfde voor apps die je niet meer gebruikt. ID.nl legt uit hoe je dat doet.

Philips Hue wordt flink duurder: dit ga je meer betalen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar een aantal producten van Philips Hue wordt een stuk duurder. En dat terwijl er al behoorlijk wat prijsstijgingen zijn geweest. Het maakt overigens niet uit of je op zoek bent naar slimme lampen voor binnen of buiten, want in beide gevallen moet je er rekening mee houden dieper in de buidel te tasten.

Op de massagetafel: ID.nl test de Hypervolt GO 2

Als je net als duizenden andere Nederlanders de eerste weken van het jaar in de sportschool hebt doorgebracht, zit je ondertussen ongetwijfeld met flink wat spierpijn opgescheept. En dan zul je net zien dat er niemand in de buurt is om het ergste daarvan lekker weg te masseren. Daarom legden we vijf ID.nl’ers op de massagetafel om de Hyperice Hypervolt GO 2 te testen, een draagbaar massage-apparaat dat perfect moet werken tegen spierpijn. Dit zijn hun ervaringen.

Zo zet je alle apps automatisch in de nachtmodus op je smartphone

De nachtmodus van apps zorgt ervoor dat lichte achtergrondkleuren worden vervangen met donkere kleuren. Dat is rustiger voor je ogen wanneer je bijvoorbeeld in de avond op scherm kijkt. Je kunt deze nachtmodus forceren voor apps op je smartphone.

Reshift Digital B.V  © 2022 ID.nl
Nijverheidsweg 18 2031 CP Haarlem

Niet langer mails ontvangen? Afmelden