NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Haven Felixstowe loopt vast door chauffeurstekort, Maersk wijkt uit
 
Mede door het chauffeurstekort in het Verenigd Koninkrijk is de congestie in Felixstowe dusdanig opgelopen dat Maersk besloten heeft om schepen naar andere havens te sturen.
 
 
 
#
 
Meer truckers dan ooit, maar het chauffeurstekort blijft
 
Het goederenvervoer over de weg zit in de lift. Transportbedrijven zetten sinds het tweede kwartaal meer om dan voor de coronacrisis. Economische groei betekent echter ook meer vraag naar personeel en daar begint het steeds meer te knellen. Inmiddels zegt bijna de helft van de Nederlandse transporteurs te worden belemmerd door het chauffeurstekort. De problemen...
 
 
#
 
‘Ook volgend jaar monsterwinsten voor containervaart’
 
Drewry verwacht dat de containerlijnen ook volgend jaar kolossale winsten zullen boeken en gezamenlijk waarschijnlijk meer dan 150 miljard dollar zullen verdienen.
 
 
 
#
 
Jan de Rijk Logistics: ‘Winkeldistributie vraagt steeds meer om maatwerk’
 
De retaillogistiek is op dit moment een van de snelst veranderende takken van sport in het wegvervoer. Het herstel van de Covid-periode, de opkomst van e-commerce en de steeds hogere eisen van de consument maken dat winkelketens zichzelf opnieuw uitvinden. Tegelijkertijd staan logistieke dienstverleners aan de vooravond van grote investeringen in emissievrij vervoer. Voor Jan...
 
 
 
#
 
Amerikanen op zoek naar vrachtschip na besmeuring Californische stranden
 
Rotterdam heeft in de VS afgelopen week aan naamsbekendheid gewonnen, al was het in een rol als ‘bad guy’ waaraan de Maasstad zelf part nog deel had. Het geval wil, dat de ‘Rotterdam Express’, een onder Duitse vlag varend containerschip van Hapag-Lloyd (5.000 teu), door de Amerikanen in eerste instantie werd aangewezen als mogelijke veroorzaker...
 
 
 
(advertentie)
#  
Wij hebben de Toll oplossing die u nodig heeft!
 

Easytrip Transport Services werkt samen met de leiders in tolbetalingsdiensten om u het meest uitgebreide netwerk in heel Europa en daarbuiten aan te bieden.

Profiteer van een aanbod op maat & concurrerende prijzen!


Klik hier.
 
 
 
#
 
Kosten wegvervoer lopen fors op in 2022
 
De kosten van het goederenvervoer over de weg gaan volgend jaar naar met 3,5% tot 5,7% omhoog. De verwachte snelle stijging van de brandstofkosten komt daar nog eens bovenop.
 
 
 
#
 
‘Mag het een onsje minder met de containertarieven?’
 
Operationeel manager Richard Mulder van expediteur Emo-Estron in Rotterdam verbaast zich over berichten in onder meer NT dat de contractprijzen in de containervaart in een jaar tijd zijn verdubbeld. ‘Verdubbeld?? Wij betalen voor import vanaf Chinese basishavens nu tien keer zoveel als een jaar geleden’, zegt hij.
 
 
 
#
 
Help, de prijs van aardgas gaat door het dak. Wat nu?
 
De prijs van aardgas is geëxplodeerd. Staal-, chemie- en voedselproducenten dreigen hun productie stil te leggen als er niet wordt ingegrepen. Maar volgens Europa moet er nog meer ingezet worden op ‘verduurzaming’.
 
 
#
 
Grote onbalans in containerhavens Noordwest-Europa
 
De verhouding tussen de import en de export van containers is in havens als Rotterdam, Antwerpen en Hamburg flink uit balans aan het raken, meldt het Hamburgse containeruitwisselplatform Container xChange op basis van zijn septemberstatistieken. Het platform spreekt van een hoge ‘druk op de Noord-Europese havens’ die waarschijnlijk ‘verder zal toenemen de komende weken’.
 
 
 
#
 
‘Nog te veel onzekerheden voor vergroening binnenvaart’
 
De binnenvaartsector staat voor een enorme opgave om te vergroenen. Maar de stap naar zero emissie is nog immens groot, er bestaan veel financiële onzekerheden en het kennen van de subsidieregelingen is een vak op zich.
 
 
 
(advertentie)
#  
RvB voor een doordacht rioleringssysteem
 
Bij RvB ontwerpen, ontwikkelen en berekenen we rioleringssystemen. Daarbij wordt er gekeken naar innovatieve waterbergings- of infiltratieoplossingen. Ieder terrein is uniek en vraagt om een maatwerk oplossing.

Benieuwd naar onze oplossing voor uw terrein?
 
 
 
#
 
FNV: ‘Havenbedrijf Rotterdam overdrijft prognoses CER fors’
 
In 2030 gaat er naar verwachting maximaal 450.000 teu over de Container Exchange Route (CER) op de Maasvlakte, minder dan de helft van het door Havenbedrijf Rotterdam gehanteerde aantal van één miljoen teu.
 
 
 
#
 
Drewry ziet containertarieven flink dalen, alleen nog niet op Europa
 
De tarieven in de containerlijnvaart zijn volgens de World Container Index van de maritieme consultant Drewry voor het eerst in lange tijd aan het dalen, alleen doet de vaarroute Azië-Europa nog niet aan de trend mee.
 
 
 
#
 
DB sluit ook cao-akkoord met grootste spoorvakbond
 
Na het akkoord met machinistenbond GDL heeft Deutsche Bahn nu ook cao-afspraken gemaakt met vakbond EVG. Daarmee lijkt de rust in het Duitse spoorvervoer voorlopig terug.
 
 
 
(advertentie)
#  
Medewerkers goed opgeleid? Special Cargo College!
 

Deze week als bijlage in NT: de Opleidingsgids voor Logistiek Nederland. Registreer vandaag nog en boek een gratis online training bij Special Cargo College.


Klik hier.
 
 
 
#
 
EU Hof: ook claims mogelijk tegen dochterbedrijven truckkartel
 
Transportbedrijven die zijn benadeeld door het truckkartel kunnen in beginsel ook claims indienen tegen de dochterbedrijven van vrachtwagenfabrikanten. Dat geldt ook als die dochterondernemingen geen boete wegens kartelvorming hebben gekregen.
 
 
 
#
 
Duitse binnenhavens willen meer steun van Berlijn
 
Het Bundesverband Öffentlicher Binnenhäfen (BÖB) dringt er bij het nieuw te vormen Duitse kabinet op de rol van de Duitse binnenhavens te versterken, multimodaliteit te bevorderen en de vaarweginfrastructuur uit te bouwen en weer betrouwbaar te maken. Hiermee willen de binnenhavens fungeren als de motoren van de vergroening van het transport.
 
 
 
#
 
Actie klimaatactivisten bij Ikea voor gebruik zero emissie schepen
 
Klimaatactivisten hebben donderdag bij het wereldwijde hoofdkantoor van Ikea geëist dat de meubelretailer voortaan met nog niet-bestaande zero-emissie schepen haar zeelading vervoert.
 
 
 
(advertentie)
#  
Een transport management systeem dat innovatie versnelt i.p.v. remt.
 
Vanenburg implementeert een low-code TMS dat innovatie versneltin plaats van vertraagt. Zo werd in korte tijd een Brexit-module om de administratieve last voor vervoer tussen het VK en de EU te digitaliseren en automatiseren gerealiseerd.

Download de case study!
 
 
 
#
 
VSDV neemt transporttak bouwbedrijf Jan Snel over
 
Van Straalen de Vries neemt per 1 januari 2022 de transportactiviteiten van bouwbedrijf Jan Snel uit Montfoort over. Daarmee verstevigt de vervoerder zijn positie in het afvaltransport.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam