Heb jij een voedselintolerantie lezer?

8 maanden geleden


Text only:

Preview tekst Preview tekst Bekijk de webversie Lekker Leven Tips  

Beste lezer,

Vers bloed bij Allergieplatform! Maar liefst 4 studenten Voeding en Dietetiek, toekomste diëtisten, zijn bezig met hun afstudeeronderzoek. Claudia is de eerste die graag je medewerking wil vragen voor haar onderzoek, dus als je tijd kunt vrijmaken zou dat heel fijn zijn! Zie hieronder hoe je je kunt aanmelden.

Verder geven we deze week nog 4 gratis webinars voor mensen met prikkelbare darm syndroom, als je interesse hebt kan je je hier aanmelden. Vanavond om 20.00u is er een lezing over probiotica, verder deze week nog meer over het eliminatie dieet, hypnotherapie en het FODMAP arm dieet. Meer lezen? Dat kan je hier.

Ten slotte organiseren we eind van de maand nog een masterclass, deze is gericht op professionals maar staat ook open voor overige geïnteresseerden over sulfiet intolerantie. Dat komt vaker voor dan we denken, het wordt in erg veel voedingsmiddelen en medicijnen gebruikt. Leuk als je meedoet! 

Onderzoek naar voedselintolerantietesten

Heeft u klachten na het eten van bepaalde voedingsmiddelen? Of klachten die overeenkomen met die van een voedselintolerantie? Dan wilt u vast erachter komen of u overgevoelig bent. Om te achterhalen of een intolerantie de reden is van de klachten kunt u zich het beste laten verwijzen door de huisarts naar een gespecialiseerd diëtist of allergoloog, maar er zijn ook mensen die ervoor kiezen een thuis-/zelftest doen. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeeropdracht voor de opleiding Voeding & Diëtetiek en doe onderzoek in opdracht van het AllergiePlatform. Het onderwerp omvat in één woord ‘voedselintolerantietesten’.

Voor het onderzoek ben ik opzoek naar personen die een thuistest gaan doen of al gedaan hebben. Tijdens een kort interview stel ik u vragen aan de hand van dit onderwerp. Het delen van uw mening over deze testen staat centraal binnen het interview.

Ik kan naar u toe komen voor het interview of we kunnen een telefonische afspraak maken; net wat u het best uitkomt. Heeft u interesse of wilt u meer weten over wat dit interview inhoudt? Stuur dan een mail naar claudia.heine@hotmail.com.

Alvast hartelijk dank!

Claudia

Zelfzorgprogramma's

We hebben op dit moment maar liefst zes zelfzorgprogramma’s die je zelf, of samen met de behandeling van je diëtist of arts, kunnen helpen om snel van je klachten af te komen en te begrijpen waar ze vandaan komen.

FODMAPsSIBO (te veel bacteriën in je darm)Gluten- en LactosevrijHooikoorts ManagementHistamine OvergevoeligheidFructose Overgevoeligheid

Het leuke is dat veel zorgverzekeraars gezondheidscursussen of preventieve cursussen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dat is fijn, want dan gaat het niet van je eigen risico af; dus geen bijkomende kosten! En kun je ook gewoon je diëtist blijven bezoeken, dat komt uit een ander potje. 

Lekker Leven Lidmaatschap

Meer kennis over je aandoening geeft vrijheid. Daar zijn wij bij Allergieplatform van overtuigd. Niet voor niets is ons motto 'Lekker Leven met Allergie'!

Wij zijn er voor jou! 

Sinds onze oprichting in 2004 werken we continu aan het verbeteren van kennis rondom allergie. Niet alleen bij mensen die een allergie hebben, maar ook bij zorgprofessionals, horeca en het grote publiek. Met jouw steun hebben we grote stappen kunnen zetten!

Lidmaatschap kost 5 euro per maand en kan op elk moment opgezegd worden. 

Ik word ook Lekker Leven Lid! 

Graag tot snel!
Marloes Collins, namens het team van Allergieplatform.nl 

 

Allergieplatform.nl
Postbus 244
3340 AE H.I. Ambacht
info@allergieplatform.nl

         

stuur deze e-mail door| voeg mij toe aan je adresboekmijn gegevens wijzigen | afmelden nieuwsbriefAllergiesupermarkt.nl

Categorieën: Gezondheid | Welzijn
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019