Chocolade bananenbrood met courgette en choco chunks Ben jij klaar voor een bananenbrood met een geheim ingrediënt? Dan moet je dit recept met courgette en choco chunks zeker eens proberen. Dankzij de havermout is dit bananenbrood lekker voedzaam en dus geschikt als ontbijt of tussendoortje. Ingrediënten 100 gram havermout 100 gram speltmeel 50 gram pure chocolade 50 gram bruine suiker 1 courgette 2 bananen 3 eieren 3 el cacao 2 el bakpoeder 1 el kaneel vanille extract, naar smaak kokosolie, voor het invetten cakevorm optioneel: noten, dadels, pindakaas, kokosrasp Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C en vet de cakevorm in met wat kokosolie. Doe de bananen, courgette en het vanille extract in de keukenmachine en mix goed door elkaar. Doe het mengsel in een kom en voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Voeg het speltmeel, de havermout en het bakpoeder toe en mix alles goed door elkaar. Spatel als laatste de fijngehakte chocolade door het beslag. Giet het mengsel in de cakevorm en zet het bananenbrood voor circa 40-50 minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd in plakken. Enjoy! Tip: een sneetje bananenbrood is heerlijk met een beetje kwark en vers fruit!
|