Heel Nederland Leest korte verhalen

3 jaren geleden


Text only:

In november leest heel Nederland korte verhalen. Waarom? Tijdens Nederland leest staat dit jaar het (zeer) korte verhaal centraal. Alle leden van de deelnemende bibliotheken ontvangen de verhalenbundel
Nieuwsbrief van Bibliotheek Kennemerwaard
November 2015
Bekijk hier de online versie.
Heel Nederland Leest korte verhalen
In november leest heel Nederland korte verhalen. Waarom? Tijdens Nederland leest staat dit jaar het (zeer) korte verhaal centraal. Alle leden van de deelnemende bibliotheken ontvangen de verhalenbundel van A.L. Snijders met een keur aan prachtige korte verhalen (zolang de voorraad strekt). Maar er zijn nog meer interessante evenementen en activiteiten dit najaar; leest u mee?

Bibliotheek Alkmaar Overdie genomineerd voor Beste Bibliotheek 2015

De bibliotheek in Alkmaar Overdie is samen met vier andere bibliotheken genomineerd voor Beste Bibliotheek van Nederland 2015. Vanuit de nieuw ingerichte jeugdbibliotheek in het Wijkcentrum Overdie worden er ook veel activiteiten ondernomen in de wijk.
Lees meer...

Bibliotheek Kennemerwaard genomineerd voor IVI Award

Bibliotheek Kennemerwaard is genomineerd voor de IVI Award met het project Kinderen bouwen bruggen. Met dit project wordt een kind dat in een asielzoekerscentrum leeft, verbonden met een kind dat in Nederland is opgegroeid. Het doel is om kinderen te verbinden en ze te laten ontdekken dat alle kinderen hetzelfde zijn waar je ook vandaan komt.
Lees meer...

De grote vlucht naar Europa

Door Midden-Oostendeskundige Mounir Samuel. Wat bezielt die duizenden mensen die maandenlang op weg zijn naar een zogenaamd beter leven in Duitsland, Frankrijk en Nederland? Waarom laat je huis en haard achter voor een nog onzekerder bestaan?
Lees meer...

Movember muziek

Steeds meer mannen laten in november hun scheermesjes links liggen. Om aandacht te vragen voor prostaatkanker doen zij mee aan de actie Movember. Dit jaar draagt Muziekweb een steentje bij om de vijf bekendste snorrendragers uit de popmuziek op een rijtje te zetten.
Lees meer...

Verhuizing bibliotheek De Rijp

De bibliotheek in De Rijp gaat verhuizen. De nieuwe bibliotheek wordt ingericht volgens de uitgangspunten van het landelijk bibliotheekwinkelconcept. De inrichting is sfeervol en eigentijds en nodigt u uit om op ontdekkingstocht te gaan.
Lees meer...

Duurzaam Doen meetups

Wat betekent duurzaamheid voor uw eigen huishouden, leven en portemonnee? Hoe kunt u op eenvoudige wijze duurzaamheid in uw leven brengen? Bibliotheek Kennemerwaard organiseert van september tot en met november een serie activiteiten over duurzame vormen van consumentengedrag onder de titel ’Duurzaam Doen’.
Lees meer...

Tekst Zoekt Beeld

Tijdens het jubileumjaar van Nederland Leest worden diverse bijzondere acties georganiseerd door en voor bibliotheken en hun leden. In november zal er iedere dag een citaat uit een Kort Verhaal uit de bundel van A.L. Snijders verschijnen op de Tekst Zoekt Beeld Facebook- en Twitterpagina. Welk beeld roept het citaat bij u op? Reageer met een zelfgemaakt of gevonden beeld!
Informatie en actievoorwaarden

IDFA 2015 programma bekend

Van 18 t/m 29 november vindt het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, het grootste documentaire filmfestival ter wereld! Het programma is inmiddels bekend gemaakt en de kaartverkoop start 9 november. Bekijk de meest interessante en spraakmakende documentaires in verschillende festivaltheaters in de stad. Wist u dat de bibliotheek ook documentaires, films en series verhuurt?
Programma en kaartverkoop
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op newsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier
om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019