Zwaar jaar voor de heide
Roots

Natuurnieuws

Zware tijden voor de heide

De droogte van de afgelopen maanden heeft forse tikken uitgedeeld aan de Nederlandse heidevelden. En dat terwijl de plant het door de koude vorstperiode in februari al zwaar genoeg had. Hoe paars wordt de heide dit jaar? Roots-lezers brengen hun waarnemingen in beeld.
Foto: iStock

Roots

Dieren

Beekjuffers in beeld

Wandel in deze dagen langs een beek, en de kans is groot dat je de weidebeekjuffer in het vizier krijgt. Bekijk hem dan goed en verbaas je over de schoonheid van deze prachtige libellensoort.
Foto: iStock

Roots

Fotografie

Het verhaal bij de foto

Deze week vertelt natuurfotograaf Bert Kok het verhaal achter een foto van twee koeltezoekers aan het Elfenmeer in natuurgebied de Meinweg. Bovendien geeft hij handige fototips.
Foto: Bert Kok

Roots

Natuurnieuws

Krijgen we meer kraaiachtigen?

Het lijkt alsof er steeds meer kraaien, roeken, kauwen en eksters rondvliegen in onze tuinen en parken. Ook gaaien kom je regelmatig tegen. Maar zijn er ook inderdaad meer kraaiachtigen, of wordt de soep minder heet gegeten?
Foto: iStock

Unieke lezersreis

Ga mee vogelen in een Spaans vogelparadijs!

In het voorjaar van 2019 organiseert Roots in samenwerking met BirdingBreaks een lezersreis naar het Spaanse Extremadura, een van de beste vogelgebieden van Europa, waar circa 340 verschillende soorten vogels leven. Meld je aan voor de vogelreis van je leven
Foto: iStock

Roots
Roots

Big day Texel 2019

Vogels vinken voor het goede doel

Het duurt nog even, maar dan heb je ook wat: op zaterdag 11 mei 2019 wordt de derde editie van de Big Day van Texel georganiseerd. Teams van 2-4 mensen proberen op die dag in 24 uur tijd zoveel mogelijk vogelsoorten te zien; dankzij sponsors leveren meer waarnemingen meer geld op voor een goed doel. Ook jij kunt meedoen - als je er op tijd bij bent, want de belangstelling is altijd groot!
Foto: Harvey van Diek

Roots

Kookcadeau voor nieuwe abonnees

Kies je kookboek!

De redactie van Delicious heeft 3 kookboeken uit de kookboekenkast gehaald waar jij uit kunt kiezen als welkomstcadeau bij een abonnement op dit smakelijke magazine.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer